Film og TV

Slugte du også Netflix-serien ’One Day’ – her er den næste, du skal se

- 10/05/2024

Ville du også ønske, at der kom en sæson 2 af den nye, over-alt-på-nettet og hypede Netflix-serie? Mens vi krydser fingre for, at vi får mere at se til Dexter Mayhew, har vi kastet os over disse serier.

Synes du også, at rom-coms er for pladder-romantiske og for lidt oplysende?

Nej vel.

Let’s be honest; Hvem falder i virkeligheden ikke lidt i svimer over en kærlighedshistorie med et dramatisk tvist?

Hvad end genren er din guilty pleasure eller blot pleasure, må du ikke snyde dig selv for disse serier, som måske kan stille lidt af din tørst efter at høre mere om historien om Dexter Mayhew.

Lad dit had-kærligheds-forhold til rom-coms blive sat på en prøve med disse serier, mens vi krydser vores fingre for en sæson 2 af ’One Day’.

Foto: DR

'Conversation with Friends'

‘Conversations with Friends’ (2023)

Efter filmatiseringen af Sally Rooneys ‘Normal People’ var der vist ingen tvivl om, at prikken over i’et på en populær kærlighedshistorie må være en irsk accent. Heldigvis blev den irske forfatterens anden bog ‘Conversation with Friends’ ligeledes filmatiseret – og selvfølgelig blev det med den genkendelige, hjerteknusende accent.

Over tv-seriens 12 afsnit møder de tidligere kærester og nu venner Frances og Bobbi et lidt ældre ægtepar, og dette møde bliver starten på et heftigt firkantsdrama. For mens Bobbi indleder en kortere flirt med konen Melissa, bygger der sig et mere intenst forhold op mellem Frances og ægtemanden Nick, hvilket sætter hele gruppens relationer til hinanden på spil. Især venskabet mellem Frances og Bobbi trues af Frances’ forhold til Nick – og ikke mindst af Bobbis store behov for opmærksomhed og selviscenesættelse. Mens dramaet kører mellem seriens karakterer, er det største drama det, der foregår i hovederne på karaktererne selv. Som i Normal People, betinges kærligheden af et narcissistisk selvudfoldelsesprojekt.

Se serien på DR.

Foto: Amazon Prime

'The Summer I Turned Pretty'

‘The Summer I turned Pretty’ (2022)

Hvis du forbinder en ’summer Fling’ med en hyggelig, let sommerromance, vil denne serie sætte din definition på prøve. Gennem to sæsoner udfoldes et trekantsdrama mellem de to brødre Conrad og Jeremiah og familieveninden Belly, der siden de var børn, har holdt sommerferie sammen. I bedste ‘larven, der blev til sommerfuglen’-stil vokser Belly sig fra den ene til den anden sommer sig ældre og mere moden – og i begge brødres øjne, meget attraktiv. Belly befinder sig i et dilemma, der kan ødelægge hendes forhold til begge brødre. Hvem skal hun vælge; den mystiske Conrad, hvis opmærksomhed, hun hele sit liv har higet efter, men som er ustabil og fra tid til anden vender skulderen til Belly. Eller Jeremiah; Den drengede, smilende og søde bror, som altid har været Bellys bedste ven, og som vil gøre alt for hende?

Men hvorfor gå efter den nemme og sikre kærlighed, når man kan kæmpe for den? Så ville det jo nærmest ikke være en rigtig kærlighedshistorie – og derfor er det også langt fra de eneste konfrontationer, der vil ændre somrene for altid for de tre.

Psst.. Hvis du også bliver grebet, kan vi dele en glædelige nyhed; Det er offentliggjort, at vi kan se frem til endnu en sæson.

Se serien på Amazon Prime.

Foto: DR

'Noget om Emma'

’Noget om Emma’ (2020)

Denne danske miniserie bestående af syv episoder er nemt konsumeret på en aften – men ikke desto mindre, er den værd at se.

Scenen er, som vi bedst kender den; I København, til en fest. På helt klassisk vis møder hovedkaraktererne Emma og Vitus hinanden her og forelsker sig stormende. Der er bare den mindre detalje, at Vitus skal være far inden længe med sin ekskæreste. Men hvordan reagerer Emma, hvis han fortæller hende det – vil de blive sammen? I ungdomskærlighedens rus forsøger Vitus at holde det hemmeligt for Emma, men verden er lille – og det samme er København. Vitus er dog ikke den eneste med en hemmelighed, faktisk gemmer der sig meget mere bag den altid glade og sjove Emma. Paradoksalt nok er det nu Vitus, der pludselig må spørge sig selv, om han overhovedet ville have fundet sammen med Emma, hvis han havde kendt til hendes hemmelighed.

En god socialrealistisk historie, der sætter livet i perspektiv, og som minder os om, at kærlighed er vigtigst af alt.

Se serien på DR.

Har du set alle ovenstående bud, kan du tage et kig på denne liste med kærlighedsfilm – og er du stadig ikke en overbevist rom-com-fan, kan du i stedet tage et kig på vores liste med fængende true crime-dokumentarer.