Film og TV

Skuespillerinden Vera Farmiga

- 26/01/2010

Vera Farmiga spillede kvinden, der fik de romantiske følelser frem i både Matt Damon og Leonardo DiCaprio i The Departed, men nu er turen kommet til storcharmøren George Clooney

I Jason ‘Juno’ Reitmans Up in the Air spiller Vera Farmiga (f. 1973) en frigjort forretningskvinde, der slår kløerne i ingen ringere end George Clooney på en af deres utallige rejser med samme fly.

ELLE mødte den karismatiske amerikanske stjerne og spurgte hende om …

Rollen som frigjorte Alex
Hun er en skamløs og krævende libertiner, og det var udfordrende at spille en kvinde, der minder om en mand. Det var lidt af en balancegang både at have blødheden og en krævende seksualitet – og undgå at gøre hende skræmmende.

Gode kvinderoller i Hollywood
De er sjældne. De er virkeligt sjældne. Og der er rigtigt mange meget talentfulde skuespillere, der kæmper om de få, der er. Men jeg satser på, at krisen kommer til at hjælpe os, for når der ikke er råd til de hundedyre effektdrevne film længere, så bliver der forhåbentlig i stedet satset på de interessante historier med komplekse kvindelige karakterer.

At flyve meget
Jeg elskede at flyve som barn. Især at se på folk, når de sov, for de så altid så uskyldige og forsvarsløse ud. Folk gør de mest utrolige ting, når de sover, og jeg har altid godt kunnet lide at udspionere folk. I øjeblikket er det dog lidt anstrengende at flyve med en lille baby, der er ved at få tænder – jeg er hende, du ikke vil sidde ved siden af i flyet!

George Clooney
Han er indbegrebet af charme! Men det allerbedste ved ham er hans humoristiske sans. Og så var det fantastisk at iagttage Clooney-effekten: Han behøvede bare at åbne og lukke en dør, så var der stående ovationer, så langt øjet rakte. Og han var galant og bukkede hver gang. Der er aldrig nogen, der genkender mig; de tror altid, jeg er producer på filmen eller sådan noget.

Fra Beatles & Twiggy til Bowie & Ziggy