Film og TV

Ny musik i februar

- 23/02/2009

Se de nyeste udspil fra blandt andre Franz Ferdinand.

MÅNEDENS ALBUM
EEEE
Franz Ferdinand: Tonight: Franz Ferdinand (Playground)
Skotternes to første plader gik over stok og sten med stor risiko for åndenød hos lytterne. Imidlertid var singlerne dødhamrende catchy, især på debutpladen. På album nummer tre har Franz Ferdinand sat tempoet ned til fordel for større variation. Der er flere synthflader, mere fylde og flere listige detaljer a la håndklap og triangel i lydbilledet. Hitfaktoren er dog knap så høj. Så er du på jagt efter radioørehængere, leverer Glasgow-bandet ikke samme eksplosive vare denne gang. Til gengæld er albummet som helhed mere interessant end sin forgænger, og det klæder Franz Ferdinand at stritte så meget, at de både lægger op til synthrockrave og spiller akustisk folk. Hør Franz ferdinand her

MED PÅ BEATET
Maxïmo Park: A Certain Trigger (Warp)
Endnu et band med afsæt i 1970’erpostpunk.
De er blevet glemt lidt, men deres debut fortjener at blive gravet frem igen. Tjek bare energibomben Apply Some Pressure.

HØR OGSÅ
Antony and the Johnsons: The Crying Light (A:Larm)
Den kammerpoppede musik rundt om Antony er ret så poleret, men hans androgyne mirakel af en dirrende stemme er stadig så skøn, at pletvis kedsomhed tilgives.

Hør Antony and the johnsosn her

Animal Collective: Merriweather Post Pavilion (Domino)
Sfæriske synthmelodier og fabelagtige vokalharmonier fremtryller vægtløs pop gjort af samme stof som drømme. En 2009-version af Beach Boys.