Film og TV

Manden bag populær ‘Sex and the City’-profil: “Jeg elsker at genskabe de looks, der føles lidt off”

- 06/02/2022

Hvordan foregår det, når Carrie Dragshaw skal genskabe et af Carries looks? Vi har snakket med drag-artisten, der med godt 130.000 følgere er blevet Instagrams ukronede SATC-dronning.

Vi er med på en knasende telefonforbindelse, da vi fanger Dan Clay en mandag morgen amerikansk tid. Men forbindelsen til trods går hans entusiasme tydeligt igennem, når han fortæller om sit alter ego, der er blevet til et popkulturelt fænomen blandt ‘Sex and the City’-superfans. 

For Dan er måske mere kendt som Carrie Dragshaw, der på sin Instagram med 130.000 følgere genskaber både kendte og mindre kendte looks fra den ikoniske serie og dens omdiskuterede reboot. Vi har snakket med ham om, hvordan Dragshaw blev til, sine favorit-looks og om ‘And Just Like That’ virkelig skildrer Carries stil korrekt. 

 

 

Hvordan startede Carrie Dragshaw?
“Det begyndte i oktober 2016 med et Halloween-kostume, der på ingen måde var tiltænkt internettet, hvor jeg er klædt ud i Carries intro-look. Jeg skulle til fest, og jeg var virkelig spændt, så jeg lagde et billede ud, tog til festen og dansede hele natten. Og næste morgen var min Instagram eksploderet med notifikationer med kommentarer, likes og delinger. Det er vigtigt at huske, at det var en virkelig intens tid i USA med valget og den splittelse, der blev skabt med Hillary og Trump, så det her var en mulighed for at sprede optimisme midt i det med min profil. Det fortsatte lidt derfra, hvor jeg også skrev mine captions i Carries tone og med hendes kendte vendinger. Det er så tilfredsstillende for mig at lave ved siden af ​​mit almindelige arbejde, for mit eneste mål er at skabe et positivt hjørne af internettet.”

 

Foto: Carrie Dragshaw

Billedet, der startede det hele: Carries simple, men genkendelige, look fra introen til 'Sex and the City' var det, der fik Carrie Dragshaw til at gå viral.

Hvad er dit forhold til ‘Sex And The City’?
“Da serien kørte på TV, var jeg stadig lidt ung og ikke sprunget ud endnu. Jeg havde ingen anelse om, at serien fandtes. Da jeg startede i high school, var jeg kæmpe fan af serien ‘Sopranos’ – jeg var stadig ikke sprunget ud der, hvis du var i tvivl – så jeg havde HBO på kabel-tv. På det tidspunkt blev finalen af ‘​​Sex and the City’ sendt, og jeg var den eneste med HBO i klassen, så pigerne spurgte, om de måtte se den hos mig. Det var første gang, jeg så serien. Jeg husker tydeligt, hvordan pigerne skreg, da de fandt ud af Mr. Bigs rigtige navn. Jeg lod som om, jeg hadede det, men i al hemmelighed elskede jeg det. Da jeg var 26, flyttede jeg til New York City i en lejlighed på den gade, hvor Carrie boede. Så selvfølgelig måtte jeg se hele serien. Det var kærlighed ved første blik, og så blev jeg en klassisk SATC-superfan derfra.”

 

 

Om Carrie Dragshaw

Carrie Dragshaw har 130.000 følgere på Instagram, hvor blandt andre Sarah Jessica Parker ihærdigt følger med med og kommenterer. Bag profilen står 38-årige Dan Clay fra USA, der bor i New York City. Han arbejder ved til daglig i en nonprofit-klimaorganisation og som kommunikationskonsulent. Følg ham på @dan_clay på Instagram.

“Jeg er ret vild med den lidt skraldede DIY-process i de forskellige outfits.”

Hvordan er processen, når du skal genskabe et look? Syr du dem selv?
“Man skulle tro, at jeg kunne sy nu efter at have lavet det her i så mange år, men det er en ret kaotisk oplevelse, hvis jeg nogensinde forsøger at gøre det. Så når jeg ser en kjole, jeg gerne vil lave, plejer jeg at gagge som besat over den, og så går jeg ind i en dyb depression over ikke at kunne få den. Så tager jeg det stille og roligt derfra. Jeg prøver at finde de rigtige tekstiler eller ser, hvad jeg har, der kan sprættes op. Nogle gange finder jeg random objekter, der med lidt held kan ligne en særlig detalje til et outfit. Mange gange ser mine looks kun godt ud fra én særlig vinkel. Men det gør mig ikke noget, for jeg er ret vild med den lidt skraldede DIY-process i de forskellige outfits.”

 

Foto: Carrie Dragshaw

Kjolen fra allersidste afsnit af 'Sex and the City' viste at være noget mere besværlig at genskabe, end man skulle tro.

Hvilke af de looks, du har genskabt, har været de mest udfordrende?
“Den mintfarvede tylnederdel Carrie har på, da hun er i Paris i allersidste afsnit i den originale serie. Jeg rendte byen rundt for at finde det perfekte stof til det, men hver gang var farven enten forkert ​​eller også var stoffet for tykt. Jeg fandt så en guide til, hvordan man syr en nederdel i tyl, så jeg klippede en gammel Dolce Gabbana-kjole op, jeg fandt – den var virkelig gammel, så lad være med at blive helt forarget. Jeg tvivlede på hele min eksistens der, men det endte med at se så godt ud fra alle vinkler. Det tog evigheder, men jeg var så stolt af mig selv. Som Che siger til Carrie i ‘And Just Like That’: “Step your pussy up“. Det gjorde jeg virkelig med det look.”

 

Foto: Carrie Dragshaw

Til festen, hvor Carrie ser Big med Natasha for første gang, har hun et outtfit på, der er helt specielt for Dan.

“Jeg er også virkelig vild med ’Hamptons Hoedown’-looket med cowboyhatten. For jeg elsker, at det er sådan et ikonisk øjeblik. Det, der virkelig fungerer ved det, er, at moden er så essentiel en del af plottet. Du mærker hendes sårbarhed i det øjeblik, hun ser Big med Natasha, og det udmønter sig i det, hun har på. Så det var virkelig sjovt at lave. Jeg følte mig dog ret latterlig i det look, da det var i begyndelsen af Carrie Dragshaw, så jeg var lidt flov over at bede mine venner om at fotografere mig i tøjet på det tidspunkt. Så jeg hyrede en fyr gennem en service, hvor man kan hyre folk til at lave alle mulige ting. Men da min konto begyndte at vokse helt sindssygt, turde jeg endelig spørge mine venner om hjælp, og de var selvfølgelig helt fantastiske og støttende.”

“Jeg elsker generelt at genskabe de looks, der måske føles lidt off.”

Foto: Carrie Dragshaw

Det er alle slags outfits fra serien, Carrie Dragshaw kan finde på at genskabe - særligt dem, der mindre glamour.

Hvad er det bedste og værste outfit, som Carrie nogensinde har båret?
“Jeg synes tit, at det look med det grønne bælte og den cropped skjorte bliver beskrevet som det mest WTF-modeøjeblik i serien, men det er et af mine absolutte yndlings-looks. Jeg elsker generelt at genskabe de looks, der føles lidt off. Looket med højtaljede, lilla strømpebukser og lilla bh er jeg også vild med. Og det fantastiske afsnit, hvor hun tager Aidan til upstate New York og hun har et farmgirl Carrie-moment. Jeg bliver meget draget af de looks, der føles mindre glamourøse. Særligt i den periode med Aidan har hun nogle helt fantastiske outfits, fordi de føles så ægte. Selvfølgelig er det fantastisk som drag queen at være total glam, men jeg nyder virkelig looks, der er lidt mere legende og quirky. Men det er også meget Carrie, for hendes stil handler så meget om at være legende og nysgerrig.”

 

Foto: Carrie Dragshaw

Et af de bedste looks fra 'And Just Like That' er ifølge Carrie Dragshow dette, hvor Carrie kommer tættere på sit gamle jeg.

Synes du Carries stil er skildret tro mod SATC-ånden i ‘And Just Like That’?
“De outfits jeg har genskabt fra seriens allerede, kan jeg virkelig godt lide – fx begravelses-outfittet. Der er så mange outfits og looks, der er meget klassisk Carrie og som er outfits, jeg helt sikkert kan se hende i i dag.”

“Der er øjeblikke i serien, hvor hendes looks føles som en direkte forlængelse af hendes emotionelle tilstand. Det er jo virkelig interessant, for når moden nogle gange kan virke ved siden af i ‘And Just Like That’, så er det jo fordi, Carrie ER ved siden af sig selv. Hun er jo en ny kvinde på så mange måder, så der er hendes stil med på den rejse. Nogle gange har hun noget på, hvor man virkelig kan se, hun er ved at miste sig selv – og det er jo det, der er så stærkt. Det er virkelig smart af Molly og Danny (stylisterne Molly Rogers og Danny Santiago, red.) at arbejde sådan med hendes garderobe. Som i afsnit seks, hvor hun har den røde kjole på med Mr. Bigs blazer over, efter hun har pakket hans jakkesæt ud – det er så kraftfuldt og fantastisk et look, der tydeligt markerer, at hun er ved finde tilbage til sig selv.”

 

Læs ogå

26 af Carrie Bradshaws mest ikoniske outfits gennem tiden