Film og TV

MÅNEDENS FILM: Wild

- 17/03/2015

Med springende flashbacks bryder filmen Wild dristigt, men med ynde, med filmsprogets vanlige fortælleteknik og beretter historien om en kvindes ønske om at overvinde fortidens traumer. ELLEs Louise Kidde Sauntved anmelder.

Reese Witherspoon har både produceret og spiller hovedrollen i dramaet Wild, baseret på Cheryl Strayeds selvbiografi af samme navn. Wild følger Cheryls 1.600 km lange vandring ad The Pacific Crest Trail, en af de mest krævende vandreruter i USA.

Læs også: Bliv festivalklar til CPH PIX og oplev Léa Seydoux i filmen Grand Central

Med sig har hun en rygsæk så enorm, at de andre vandrere kalder den ’uhyret’, men en endnu større mental rygsæk fyldt med barndomstraumer, stofmisbrug og et forlist ægteskab. Alle de ting hun håber – i bogstaveligste forstand – at kunne gå fra, så hun kan genfinde den kvinde, hun var engang.

Læs også: ELLE anbefaler: Jeg er stadig Alice

Reese Witherspoon er fin og rørende i hovedrollen, men Laura Dern stjæler billedet som hendes mor, selv om hun kun ses i flashbacks. Det er ikke svært at forstå, hvordan en kvinde med så stor personlighed og styrke har kunnet sætte sit præg på Cheryl og få hende til at føle sig som en fiasko, når hun ikke selv formåede at bære verdens tyngde med samme lethed.

Læs også: Ida – Sjælden skønhed med dansk aftryk hædret med Oscarstatuette

Wild er et spændende, tankevækkende og naturskønt portræt af en kvinde, der vælger at gøre sin svaghed til sin styrke.

Filmen tildeles fire E’er, og Wild kan ses i de danske biografer fra den 12. marts 2015.