Film og TV

Karen Rosenberg

- 26/03/2009

Der er gået fem år, siden Karen Rosenberg udgav albummet Ingen smalle steder. Nu er hun både aktuel med sit tredje soloalbum, Stiletto, og i Allstars på TV2 i april.

ELLE har spurgt Karen om …

Titlen på albummet
En stilet er en meget kvindelig og feminin beklædningsgenstand, men stiletto betyder også dolk på italiensk, så der ligger en tvetydighed – det er både forførende og legende, og også farligt.

Sko
Jeg elsker sko, men gør alle damer ikke det? Jeg har rigtig mange – ud over en fyldt reol har jeg også et tårn af sko med mærkater på. Jeg har lavet klassikeren med at tage polaroidbilleder, så jeg kan holde styr på dem.

Den nye lyd
Jeg gider ikke lave en plade, der er magen til den sidste – den skal rykke sig musikalsk. Der er stadig noget soul og r’n’b over Stiletto, men den har en større elektronisk lyd. Det er svært at sætte ord på, men den er mere elektronisk, poppet og hård.

Sangene
De handler om kærlighed, tilgivelse og overgivelse, men der er også flere statement-sange. Den første single hedder Sækken i katten og handler om følelsesmæssig grådighed. Om at blive forelsket i en vild pige, og når man så endelig har fået hende, kan man ikke holde det ud og vil tæmme hende.

Musik
Jeg kan godt lide at høre meget forskelligt musik. Hvis jeg får brug for at koble hjernen musikalsk fra, hører jeg for eksempel klassisk musik, fordi det er så langt væk fra det, jeg selv laver.

Musikeren Karen
Legesyg. Når jeg får et beat, laver jeg mange forskellige sange oven på det beat, så for mig handler det meget om at improvisere. Jeg får rigtig mange melodier i hovedet hver dag, hvor det tager længere tid med teksterne, fordi de ikke er så umiddelbare.

Forbilleder
Prince er mit helt store forbillede både musikalsk og lyrisk. Han er en helt fantastisk musiker og har skrevet nogle fantastiske sange – specielt i 1980’erne og begyndelsen af 1990’erne.

Allstars
Normalt er jeg ikke til den slags, men jeg synes, det adskiller sig fra andre underholdningsprogrammer. Jeg skal ikke optræde som amatør, men bruge mig selv som professionel musiker. Jeg skal vælge sangene, arrangere og så videre, så for mig er det et eksperiment. Og så tiltaler det mig, at pengene går til velgørenhed.
Stiletto er på gaden den 30. marts.