Film og TV

Jenny Wilson

- 11/02/2009

Anmelderne kastede om sig med roser, da svenske Jenny Wilson udgav sit første soloudspil, Love and Youth, i 2006. Den 23. februar udkom hun med en toer, der har fået titlen Hardships. ELLE har spurgt indiepopstjernen og mor til to om …

Hardships versus love and youth?
Hvis Love and Youth var som et helt krydderiskab, er Hardships mere salt og peber. Den er mere fokuseret, dybere og federe. Titlen Hardships udspringer fra en følelse, som gennemsyrer hele skiven.

Sangene
Det er en meget tematisk plade om at befinde sig midt i livets slagmark, og hvor moderskabet, når man er gravid, pludselig får én til at indse, at man har et ladt våben inden i sig.

At arbejde alene
Jeg har arbejdet i mit eget lille studie, Gold Medal Studios, som jeg kalder det, for at det skal lyde
flottere. Jeg har indspillet og produceret alt selv, men har haft en del folk på, blandt andet til at spille strygere og blæsere og synge kor. Men jeg kan godt lide at arbejde alene – for mig er selve vejen mod målet lige så vigtig som målet.

Musikeren Jenny Wilson
Hun er en opdager, rastløs, ikke specielt pedantisk. Pedantisk er jeg derimod, når jeg har rollen som producer.

Idolerne
Jeg elsker Nina Simone, og jeg elsker Missy Elliott, men inspirationen til det nye album har jeg faktisk fået fra en svensk digter, der hedder Sonja Åkesson. Hendes poesi har været utrolig vigtig for mine tekster.

Hardships udkom den 23. feb. og bliver fulgt op af en danmarksturne i foråret. Tjek også Jenny Wilsons profi l på Myspace.com