Annonce

Her er efterårets måske vigtigste serie

- 09/11/2021

Der er mange prioriteringer, man skal tage stilling til, men når livet går lidt for stærkt, er vi så klar over, hvad der er mest dyrebart i vores liv? Vi guider til efterårets måske vigtigste serie, Kamikaze, der handler om at finde ud af, hvad det vigtigste i livet er… og hvordan man kan finde sig selv undervejs.

Vi sammenligner os i høj grad med hinanden, og vi vil så vidt muligt sørge for at blive accepteret af andre. Det kan være, at vi gerne vil opnå en bestemt stilling på arbejdet, finde balancen mellem at være god på jobbet og privat. Prestige og status kan gå hen at fylde så stor en del af vores hverdag, at de vigtige og helt basalt menneskelige ting som familie, kærlighed og omsorg, bliver skubbet til side. Materielle goder, som dyre smykker, designertøj og hvad ellers hjertet kan begære for en ung kvinde, kan give en kortvarig lykkefølelse. Men hvad gør vi, hvis dem vi elsker, bliver taget fra os, og det der gav mening før, ikke længere har samme betydning? Hvis tiden pludselig står stille, og vi føler os magtesløse, når vi er dem, som står tilbage med sorgen?

De eksistentielle spørgsmål, er omdrejningspunktet i HBO Max’ nye rørende dramaserie, Kamikaze. Den stiller skarpt på, hvordan man lever videre trods traumer, og hvordan man finder fodfæstet igen. Titlen, Kamikaze, antyder ganske rigtigt en rejse, der starter som en selvmordsmission, hvor hovedrollen gør alt for at sætte sig selv i dumdristige situationer med livet på spil, hvor hun forsøger at genfinde sig selv og missionen bliver pludselig til en rejse om hvorvidt livet er værd at leve. 

Serien følger den vilde og charmerende Julie, som lige er fyldt 18 år. Efter at have mistet sine forældre og sin bror i et flystyrt, finder hun pludselig sig selv alene i et stort palæ med dyre biler i garagen og i teorien, alt hvad de fleste mennesker kunne drømme om: ungdom, skønhed og penge – rigtig mange penge. Men efter tragedien har materielle ting ikke længere værdi for Julie, og hun er tvunget til at søge en grund til at leve videre. Hun må gå på opdagelse i en vild og turbulent rejse, der tager hende væk fra bopælen i Danmark og ud til fjerne steder i verden.

Foto: PR

Serien er delt op i brydningstiden mellem det, der var før, og efter. Man kommer helt tæt på Julies følelsesmæssige rejse, hendes traumer, sorg og den håbefulde vej tilbage til livet. Man ser hende udfordre forskellige versioner af sig selv, hendes seksualitet, hendes fysiske fremtoning og hendes mentale tilgang til livet og meningen med det hele efter, at alt har ændret sig.

Serien er baseret på romanen Muleum af Erland Loe. Kamikaze er den første danske originalproduktion fra HBO Max, produceret af Ditte Milsted fra produktionsselskabet Profile Pictures. Serien er adapteret og skrevet af forfatter og manuskriptforfatter, Johanne Algren, konceptualiseret af Annette K. Olesen og instrueret af Kaspar Munk. Hovedrollen Julie spilles af skuespiller Marie Reuther som har vundet ’bedste skuespillerinde’ til den internationale festival Series Mania i Frankrig for sin rolle som Julie. I serien møder du også andre kendte skuespillere som Charlotte Munck (i rollen som Astrid, Julies mor), Mads Reuther (i rollen som Tom, Julies bror), Johan Rheborg (i rollen som Thomas, Julies far) og komikeren Anders Matthesen (i rollen som Psyko-bo).

Ud over den stjernespækkede rolleliste er der mange gode grunde til at sætte sig ned og følge Julies livstransformation og alle de eksistentielle spørgsmål og store tematikker der følger i kølvandet af voldsomme oplevelser.

Kamikaze kan streames på HBO Max fra d. 14. november 2021.

HBO MAX

HBO Max er en ny tjeneste, som tager streamning til et nyt niveau. Her er den bedste underholdning som film, børneindhold og originalserier fra Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network og Max Originals samlet på ét sted for første gang i Europa.
Den første danske originalserie, Kamikaze, får premiere på HBO Max i Danmark d. 14. november 2021.