Film og TV

Har du bemærket den helt særlige detalje ved Jenna Ortega i “Wednesday”?

- 12/01/2023

Jenna Ortega blinker ikke en eneste gang i rollen som Wednesday Addams i den populære Netflix-serie "Wednesday".

Det unge stjerneskud Jenna Ortega har i den grad taget seriefans med storm efter novemberpremieren på den længe ventede Tim Burton-serie “Wednesday”.

Og der er masser af gode grunde til, hvorfor Ortega har vundet streamingpublikummets hjerter, men én detalje har især haft en betydning.

I rollen som Wednesday Addams har den unge skuespiller i tæt samarbejde med seriens instruktør, Tim Burton, taget en særlig kreativ beslutning, der nok ikke har været helt nem at gennemføre.

– Hun blinker ikke, lyder det fra Ortega, der allerede inden seriens premiere bekræftede den særlige gimmick i “The Today Show”

Foto: Netflix

– Tim Burton kan godt lide det, når jeg tilter min hage nedad og ser gennem mine øjenbryn, sådan lidt som en Kubrick-stirren, og så slapper jeg af i alle musklerne i mit ansigt. 

Det såkaldte Kubrick stare er kendt fra adskillige Stanley Kubrick-film såsom “A Clockwork Orange” og “The Shining”, hvor karaktererne stirrer intenst ind i kameraet.

Foto: Netflix

– Jeg tror, jeg blev lidt irriterende under optagelserne på grund af det for at være ærlig, siger den 20-årige skuespiller.

Ortega forklarer også, at de mange gange måtte tage scener om, fordi tårerne ganske enkelt begyndte at trille, men at hun med tiden lærte at blinke på tidspunkter, hvor det ikke er tydeligt for seeren. 

– Efter at have lavet én optagelse, hvor hun ikke blinkede, blev Tim Burton så forelsket i resultatet, at han bad Jenna Ortega om ikke at blinke, når hun spillede Wednesday. Så det gjorde hun ikke, skriver Netflix i et tweet. 

I samme omgang har streaminggiganten delt et klip, hvor man tydeligt kan se, hvordan Ortega er i stand til at vinde enhver stirrekonkurrence.

“Wednesday” havde premiere den 23. november 2022, og der gik ikke længe, før serien blev en af de mest populære serier verden over.

Denne artikel er første gang bragt på sh.dk. Dette er en redigeret version.

Læs ogå

Derfor taler alle på TikTok om Jenna Ortegas look til ‘Wednesday’-premieren