Film og TV

Elskede du Keeping Up with the Kardashians – så bør du se denne dokumentar

- 23/05/2024

Dokumentaren blev tilgængelig 22. maj 2024 på dr.dk, og den beviser i den grad, hvordan familien Kardashian-Jenner er et moderne billede på 'den amerikanske drøm'.

“Mange realityserier dør efter første sæson, fordi det er svært at holde på seernes opmærksomhed.” Sådan lyder det fra Jeff Olde, tidligere programchef for produktionsselskabet E!, og manden der fik ‘Keeping Up with the Kardashians’ på skærmen.

Og selvom Kardashian-familien til at starte med kun blev givet seks episoder til deres realityprogram, som produktionsselskabet ikke engang kunne love, at de ville sende, må man formode, at produktionsselskabet E! alligevel var godt tilfredse med, at de i sin tid gav familien en chance som realitystjerner.

For med i alt 20 sæsoner og hele 280 episoder kan man vist godt sige, at familien langt fra blev uinteressant efter første sæson af ‘Keeping Up with the Kardashians’.

Har du været igennem alle sæsoner, og kan du alligevel ikke fået nok af den ekstravagante familie, så er der håb.

DR har nemlig for nylig lagt tre afsnit ud på dr.tv af den britiske dokumentarserie fra 2023 ved navn ‘House of Kardashians’, og som på DR kan tilgås helt kvit og frit med den danske titel ‘Imperiet Kardashian’.

Og nok ikke så overraskende handler den selvfølgelig om det meste af familien Kardashian-Jenner, nemlig Kris og Caitlyn Jenner, Kim Kardashian, Kourtney Kardashian, Khloé Kardashian, Robert Kardashian Jr, Kendall Jenner og Kylie Jenner med interviews med nogle stykker af familiens venner og andre tætte bekendte.

Som det ligger lidt i navnet på dokumentaren, omhandler den mere specifikt familien Kardashian-Jenners vej ind i rampelyset og om, hvordan de har formået at gøre sig selv til måske verdens mest indflydelsesrige familie – eller imperium.

Foto: DR

Den amerikanske drøm 2.0

Serien portrætterer, hvilken indsats Kris Jenner (født Houghton) lagde i at få familien på verdenskortet.

Fra sin egen opvækst i San Diego, hvor hun arbejdede som stewardesse, over sit første ægteskab med den amerikanske advokat og forretningsmand Robert Kardashian og senere med den daværende OL-guldvinder Bruce Jenner, bliver det tydeligt i dokumentaren, at Kris Jenner fra start var en målrettet kvinde. Hun ville ‘make it to the top’, hvorfor kun både giftede sig af kærlighed men også for at komme ind i de rigtige kredse.

Serien viser generelt et fælles mål for familiens kvinder, der mere eller mindre alle stræber efter social status og berømmelse. Særligt datteren Kim Kardashian. Da hun gik på high school, udtrykte hun: “Jeg vil være med i en realityserie. Det er jeg født til”. Og det har Kris Jenner ikke været bleg for at ‘udnytte’.

Dokumentaren tydeliggør de midler, der førte til familiens berømthed. Serien viser blandt andet, at Kris Jenner er vidne til at Kim Kardashian lækker sextapes af sig selv for at opnå opmærksomhed. Desuden ses Kris Jenners målrettethed mod at lave de ‘rigtige’ legeaftaler for børnene, heriblandt med familien Hilton, samt at hun opfordrer Kim Kardashian til at tage et modeljob hos Playboy til trods for Kims bekymringer for at skulle være nøgen. Ej at forglemme kommentaren fra Kris Jenner til Kim: “Den røv tjener penge skatter”.

Dokumentaren gør det svært ikke at være i tvivl om, at Kris Jenners mission i livet har været at gøre familien verdenskendt – for nærmest hver en pris.

Om Kris Jenner pressede sine døtre for meget, er op til egen fortolkning, men i serien ligges der ikke skjul på, at hun i hvert fald nok udnyttede sine døtres skønhed og deres egen higen efter berømthed.

Alt i alt giver dokumentaren et godt (og noget mere kort og opsummerende) indblik i familien historie og bygger særligt på tiden, før vi mødte dem i ‘Keeping Up with the Kardashians’, hvor familien ikke var et navn, der var på alles læber.

Med alt dette in mente, giver det måske meget god mening, at familien i dag bliver omtalt som et eksempel på en nutidig historie om ‘den amerikanske drøm’.

Serien kan ses gratis på DRs hjemmeside.