Film og TV

De 9 bedste ‘American Dream’ film, du skal se

04/10/2016

Der findes næsten ikke noget mere amerikansk end 'The American Dream', og hvis du også elsker film, der udlever den amerikanske drøm, så skal du læse med her. Vi har samlet 9 af de bedste 'American Dream' film...

USA er mulighedernes og drømmenes land, hvor man lever efter, at alt hvad man sætter sig for, kan lade sig gøre. Og det er jo på mange måder et meget godt mantra.

Den store migration fra Europa til USA efter Første Verdenskrig satte for alvor gang i tanken om USA som mulighedernes land. USA var et sted, som man kunne rejse hen og starte på en frisk og skabe en bedre tilværelse for sig selv og sin familie.  

Helt centralt er den amerikanske drøm baseret på ideen om, at velstand er en forudsætning for frihed. Friheden kommer ved at være selvstændig, og den amerikanske drøm lægger derfor vægt på personlig rigdom og arbejdsomhed. 

Læs også: 20 romantiske kærlighedsfilm til dig 

Her på ELLE-redaktionen elsker vi amerikanske film, og især hvis man kombinerer The American Dream med kærlighed, romantik, humor eller drama. 

I galleriet har vi samlet de 9 bedste film med temaet ‘The American Dream’ med spændende og stærke karakterer, der er drevet af passion og følger deres drømme.