Film og TV

Dansk dansedrama og italiensk foregangskvinde: Det skal du streame i februar

- 03/02/2023

Der er både nye sæsoner af populære programmer og dugfriske serienyheder på programmet i februar.

Der er dansk drama, tysk serie og en sand, italiensk historie på programmet i februar, hvor streamingtjenesterne endnu en gang kan byde nye film og serier velkommen, som du kan nyde godt af.

Vi har samlet nogle af dem, du kan glæde dig allermest til herunder.

‘Loven ifølge Lidia Poët’
Få historien om Italiens første kvindelige advokat, når det italienske periodedrama ‘Loven ifølge Lidia Poët’ rammer Netflix. Her får du den sande historie om Lidia Poët, der i 1800-tallet udfordrede lovgivningen, der forbød kvinder at drive advokatvirksomhed, og dermed blev en foregangskvinde for rligestilling i Italien.

Se første sæson af ‘Loven ifølge Lidia Poët’ på Netflix fra 15. Februar.

‘KaDeWe’
Det berømte og eksklusive tyske stormagasin i Berlin KaDeWe, der er en forkortelse af Kaufhaus des Westens og åbnede i 1907, er omdrejningspunktet for den tyske serien af samme navn. Her mødes de fire unge tyskere Hedi, Fritzi, Harry and Georg i luksusvarehuset i 1920’ernes, hvor deres liv bliver påvirket af de tidlige optakter til krigen.

Se første sæson af ‘KaDeWe’ på Viaplay fra 9. Februar.

‘Dansegarderoben’
Ditte Hansen og Louise Mieritz har skrevet TV2’s nye dramasatsning ‘Dansegarderoben’, hvor otte kvinder i midten 1970’erne har fået jobbet som dansere hos den ikoniske Cirkusrevy på Bakken nord for København. Her følger vi kvinderne, mens de oplever, hvordan der bag den farverige og festlige facade gemmer sig benhård konkurrence, og sexismen viser sit grimme ansigt.

Se første afsnit af ‘Dansegarderoben’ på TV2 Play nu.

Foto: TV Danmark/Tine Harden

Still fra 'Dansegarderoben'

‘Danmarks nye klassiker’
Endnu en sæson af DR’s populære konkurrenceprogram, hvor en række møbeldesignere dyster om at skabe Danmarks næste klassiker, ser lyset i denne måned. At dømme ud fra de tidligere sæsoner, kan du godt forvente at se nogle habile bud på smukke og innovative møbler fra dygtige håndværkere og designtalenter.

Se den nye sæson af ‘Danmarks nye klassiker’ på DRTV fra 14. februar

Foto: DR/Nicolai Skov

‘Black Panther Wakanda Forever’
Marvels ‘Plack Panther’ blev en kæmpe kommerciel succes, da den udkom, og derfor er det heller ingen overraskelse, at superheltefilmen om det afrikanske, futuristiske land Wakanda fik en opfølger med ‘Black Panther Wakanda Forever’. Så du den ikke i biografen, kan du nu glæde dig til at se den på streaming. 

Se ‘Black Panther Wakanda Forever’ på Disney+ nu

‘Operarejsen’ sæson 2
Dokumentarserien med Frederik Cillius, Rasmus Bruun og Speaker-Allan, hvor de tre sammen drager igennem Europa for at nørde opera i mission på at ophæve Allans skriveblokade, blev en stor seersucces, da den havde premiere sidste år. Derfor vender de tre tilbage i et nyt operaeventyr med en ny sæson, hvor de endnu en tager turen mod verdens bedste opera.

Se den nye sæson af ‘Operarejsen’ på DRTV fra 19. februar

Foto: DR/AM Productions

Still fra 'Operarejsen II'

Læs ogå

Biografaktuelle Malaika Berenth Mosendane: “Det var stærkt at se en film, som endelig gav mig en følelse af af accept”