Film og TV

Beth Ditto – hun er for fed

- 03/02/2010

ELLE har mødt Gossip-forsangerinden Beth Ditto, der trods sine fyldige former er blevet et ikon i modebranchen, som alle vil ses med

Hun var sidste års store fashion-overraskelse, da hun sad frontrow til modeshowsene, alle de tynde kendte ville ses sammen med hende, og hun prydede coveret af Love Magazine. Beth Ditto, den 28-årige übercoole, lesbiske, overvægtige Gossip-sanger med sømandstatoveringerne og kabuki- makeuppen, fortæller om sin bff Kate Moss, buksedragter og scrabble.

Se galleriet med billeder af Beth Ditto

Hvor kommer inspirationen til din stil fra?
Da jeg var 15 år, så jeg originalversionen af filmen Hairspray, og den var jo FANTASTISK. Med Divine, Debbie Harry og Ricki Lake, som alle er musik- og modeikoner.

Kan du beskrive dit look?
Jeg sætter pris på ting, der er lidt skøre og simple på samme tid. Det er derfor, jeg elsker ‘all-in-ones’ – når jeg optrådte før i tiden, havde jeg nogle fantastiske heldragter på. De så meget skøre ud, men var yderst behagelige at have på. Når jeg ser Lady Gaga, forstår jeg slet ikke, hun kan optræde i det tøj. Pailletter skærer i huden, når du bevæger dig rundt på scenen.

Kate Moss kom til lanceringen af din Evans ‘Range’- kollektion – hvordan mødte I hinanden?
Jeg mødte hende første gang til en Gossip-koncert i L.A. Jeg føler virkelig, jeg skylder hende noget for min Evans-kollektion. Hun har prøvet at få Phillip Green (ejer af Arcadia Group, der bl.a. står bag Topshop og Evans, red.) til at gøre det i et stykke tid.

Dit hår er farvet orange for tiden. Hvem har farvet det?
Jeg har selv farvet og afbleget det. Jeg brugte et afblegningsmiddel med volumen 50, ved du, hvor stærkt det er? Det vidste jeg ikke.

Hvad er dit makeuplook på scenen?
Macs ‘Liquidlast Liner’ hele vejen – den kan du svømme med på! Jeg havde den engang på, da jeg dykkede. Jeg har den altid på, hver eneste dag, selv når jeg går rundt alene derhjemme. Jeg køber en hel kasse ad gangen. Jeg bruger også Diors vandfaste mascara ‘Diorshow’, den er fantastisk!

Hvor shopper du, når du er i London?
Jeg elsker butikken Beyond Retro. Jeg har en badedragt derfra, som ligner glasmosaik – den er virkelig unik! Primark er også ret fantastisk! Jeg har for nylig købt to par haremsbukser derfra. Jeg kan godt lide at mikse dem med en skør trøje fra Charles Anastase eller en Vivienne Westwood-sweater.

Hvad foretrækker du så hjemme i Portland, Oregon?
Sjovt nok – Motherhood Maternity med posten. Der er også Fat Fancy, en vintagebutik kun med store størrelser. Sidst, jeg var hjemme, købte jeg to ‘muumuu’ (løse hawaiianske kjoler), som jeg elsker.

Din perfekte aften?
Min perfekte aften er en aften hjemme. Jeg elsker virkelig scrabble og elsker at lave mad til folk. Min specialitet er en vegetarisk ‘pot pie’.

Hvordan er der hjemme hos dig?
Jeg bor i et toetagers hus i det nordlige Portland, det ligger i et ‘bøsseområde’, så her bor alle bøsserne! Mit soveværelse er lyserødt og lilla. Jeg har en meget rocket mormor-stil; mit kæreste eje er mine tallerkener dekoreret med ansigter af forskellige digtere som Walt Whitman og Oscar Wilde.

Fakta om Beth Ditto

Mary Beth Patterson (f. 19. februar 1981 i Searcy, Arkansas) er den ikoniske forsanger for indierock-bandet The Gossip. Hun har fra første færd tegnet sin profil skarpt op ved at erklære sig for lesbisk, være modstander af deodoranter og barberede armhuler og ved at eksponere sin markante krop på enhver tænkelig vis. Det har da også fået kritikere til at anklage hende for at godskrive ekstrem fedme. Hun var den første på coveret af ultracool Love Magazine, sidder frontrow til de store shows i Paris og har designet tøjlinjer for engelske Evans, der er et søsterfirma til Topshop.

Ny trend: Naturlig skønhed

Kates vintage hemmeligheder