Sommeren er nær, og det betyder, at vi inden længe skal nyde solen – gerne med en drink i hånden. Derfor har vi spurgt nogle af Københavns mest kompetente bartendere fra champagnebaren Balthazar om deres bud på sommerens lækreste farverige champagnecocktails – og ikke mindst opskrifterne herpå.
På ELLE glæder vi os til sommerens mange fester – og særligt til årets største modefest ELLE Style Awards 2017.
Derfor er vi allerede nu i gang med at forberede os til alle de kommende fester, og ingen fest uden den perfekte sommerdrink, naturligvis!
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi elsker de farverige drinks, der udover at smage godt, også tilfredsstiller vores små “Instagram-hjerter”.
Sidste sommer var den det orange Aperol Spritz, vi så alle vegne på de sociale medier. Og selv om vi er vilde med den læskende drink, er vi mere end klar på at prøve kræfter med nogle nye.
Og hvem bedre at spørge til råds inden for drinks, end en af de lækreste champagnebarer i København; Balthazar Champagnebar.
Vi har talt med barchef, John Mehr, på Balthazar i København og spurgt ham ind til, hvilke champagnecocktails, vi skal drikke denne sommer.
Champagnebaren Balthazar har netop har fået nyt sommer-cocktailkort, og der er masser af lækkerier – også hvis du tør prøve kræfter med ingredienser som rødbede, citron og ingefær i din drinks.
Og fire af de bedste drinks fra sommer-cocktailkorteten har John Mehr delt opskriften på sammen med os, og du finder dem alle i galleriet.
… Men først har vi lokket et par gode tips, når det gælder drinks, ud af John Mehr:
1. Når du laver drinks, er det vigtigste, at du smager, inden du hælder drinken i glasset, så kan du nemlig nemt rette drinken til
2. Skal du på bar så spørg efter en afbalanceret drink – ikke bare en der er sur eller sød, så får du nemlig en meget bedre drink
3. Hvis du skal lave drinks til mange, så bland en punch med det du bedst kan lide af surt, stærkt og sødt
Så skal du imponere veninderne med lækre drinks i weekenden, så se med i galleriet herunder, hvor du får opskriften på sommerens fire ultimative cocktails à la Balthazar.
Psst… I opskrifterne er der brugt nogle særlige mærker inden for blandt andet gin og rom, men du kan sagtens burge det, som du har hjemme i skabet. John Mehr bruger bare dem, som han synes, passer bedst sammen.
Foto: Josephine Jein
TemptationTemtation er Balthazars svar på den klassiske Strawberry Magarita. Man kan dufte tequilaen en lille smule, men det skal man ikke lade sig skræmme af, for når man først smager den, får man en frisk, balanceret og let drink, som man nemt kan drikke et par stykker af.Opskrift1 Jordbær30 ml Jordbær shrub – se opskrift nederst45 ml Tequila (Don Julio)15 ml Coiuntreau 30 ml Lime juiceChampagne til at toppePyntMynteDehydreret jordbærSådan gør du Alle ingredienser blandes i en shaker fyldt med is og shakes. Derefter sies isen fra og drinken hældes i et glas med stilk. Drinken toppes med champagne og pyntes med mynte og eventuelt et dehydreret jordbær.Jordbær schrubLige dele hvidvinseddike, sukker og jordbær ligges ned i en krukke sammen med lidt mynte. Lad det ligge og suge i to dage og si derefter væsken ned i en ny beholder.
Foto: Josephine Jein
Miracles Miracles er en drink hovedsageligt lavet på rom tilsat forskellige andre former for alkohol. Du behøver ikke bruge så mange forskellige rom, dette er blot de rom, som Balthazars bartendere synes smager godt sammen. Denne drink kan også fungere i en stor punch, hvis du får veninderne på besøg. Lige når man får drinken, er den meget stærk, men når absinthen har spredt sig og er fordampet lidt, er det en lækker drink, man kan nyde over et længere stykke tid.Ingredienser20 ml Mørk rom (Gosling)15 ml Hvid rom10 ml Pampero blanco10 ml Pampero especial5 ml Grand marnier5 ml Overproof rum4 dash Absinth2 dash Angustura30 ml Honning sirup – se opskrift nederst20 ml Lime juice20 ml Frisk grape juiceEn lille smule champagnePyntMynteEn dehydreret skive appelsin glaseret med honningAmerone kirsebærFlormelisSådan gør duHæld alle ingredienser på nær champagnen i en shaker med is. Fyld et high ball glas med is og si drinken ned i glasset. Top med champagne og pynt med mynte, et amerone kirsebær, flormelis og eventuelt en dehydreret appelsin.Honning sirupKog lige dele vand og honning og lad det køle af.
Foto: Josephine Jein
The Treatment The Treatment er drinken til dig, der gerne vil føle dig lidt sund, selv om du drikker, eller måske ikke føler for at drikke, og derfor hurtigt gerne vil kunne lave drinken om til en vitaminrig virgin cocktail.Opskrift35 ml Gin (Tanguerey)20 ml Citron juice30 ml Ingefær sirup – se opskrift nederst30 ml Rødbede juiceFrisk kardemommePyntChampagne skum – se opskrift nederstEn radiseSådan går duHæld ingredienserne sammen i en shaker med is og shake. Fyld et glas med is og si drinken ned i glasset. Pynt eventuelt med champagne skum og en radise.Champagne skumChampagne, appelsin, ingefær og gelatine laves til molekylær skumIngefær sirupKog lige dele ingefær, sukker og vand og lad gerne ingefæren få et døgn i gryden, inden du sier resterne fra og køler siruppen ned.
Foto: Josephine Jein
CrossroadCrossroad er en frisk og let drink, der dog stadig er raffinneret. Citronen tilsat sukkeren på kanten af glasset giver den perfekte balance af surt og sødt.OpskriftEt par citronmelisseblade50 ml Gin (Tanguerey)50 ml Citron cordial – se opskrift nederstSådan gør du Fugt kanten af et glas med stilk med en citron og dyp kanten i sukker. Klap citronmelissebladene mellem dine hænder for at få urtens duft frem. Knus dem derefter en lille smule nede i en shaker. Tilføj gin og citron cordial og shake med is. Si isen fra og hæld op i dit glas med sukkerkant.Citron CordialKog lige dele sukker, citron og champagne og lad det køle af.