Film og TV

19 film, der med garanti får dig i sommerhumør

- 19/05/2022

Fra smukke kystbyer og solrige marker til sommerromancer og sydlige eventyr. Vi har samlet nogle af de bedste film til at kickstarte sommerhumøret.

Hvad enten du er til sommer under den danske sol med marker, strand og gammeldags is, eller om du foretrækker sydens varme og pittoreske byer, så er den der helt særlige sommerfornemmelse noget, de fleste af os har særlige minder om og glæder os til hvert år.

Derfor er det godt, at der findes et hav af gode film, der indkapsler alt fra sommerforelskelser og familieferier til vilde eventyrture og sommervenskaber, der fluks får dig i sommerhumør – om så det er 00’er-klassikere eller indie-perler.

Vi har samlet nogle af vores favoritter her, der er perfekte som opvarmning til sommeren.

‘Before Sunrise’
Første del af trilogien fra 1995 med Ethan Hawke og Julie Delpy, som også indeholder filmene ‘Before Sunset’ og ‘Before Midnight’, er et must-see for alle, der har en svaghed for inderlige sommerforelskelser og romantiske, italienske scenarier.

Kan ses på Viaplay

‘The Hand of God’
I denne anmelderroste Netflix-film møder vi unge Fabietto, der i 1980’ernes Napoli forfølger sin passion for fodbold, da han og hans familie pludselig bliver udsat for en tragedie, der vender op og ned på livet for den unge fodboldfan. 

Kan ses på Netflix

‘Whip It’
Mens Bliss’, spillet af Elliot Page, mor prøver at få hende til at engagere sig i byen Bodeens lokale skønhedskonkurrence, bliver hun ved et tilfælde opslugt af den texanske og voldelige sportsgren Roller Derby. Filmen, der gjorde sportsgrenen til et international fænomen, er en klassisk sommerfortælling om at finde sig selv og følge sine drømme med et komisk twist. 

Kan lejes på Blockbuster, iTunes, SF Anytime og YouTube

‘The Talented Mr. Ripley’
Få ting hitter som en ung Jude Law, og dette trekantsdrama med blandt andet Gwyneth Paltrow og Matt Damon fra 1999, er ingen undtagelse. Matt Damons karakter snyder sig til en venskab med et par og skaber interne intriger på deres ferie – det hele i de smukkeste, italienske omgivelser.

Kan ses på Viaplay og Paramount+

‘Call Me by Your Name’
Luca Guidagninos fortrinlige filmatisering af bogen af samme navn af André Aciman følger teenageren Elio, der er med sine forældre på sommerferie i syditalien i 1983. Her besøger den universitetsstuderende Oliver familien for at bo og studere, og hurtigt udvikler der sig et særligt bånd mellem de to. 

Kan ses på Viaplay

‘The Kings of Summer’
De tre teenagere Joe, Patrick og Biaggio er for en sommer flygtet fra deres forældre ud i skoven, hvor de sammen bygger et træhus og vil forsøge at leve selvstændigt og selvforsynende i missionen om at løsrive dem fra deres forældres anstrengende regler.

‘Kærlighed ved første hik’
Vel nok en af de mest elskede og ikoniske danske film om Viktor, der er hovedkulds forelsket i 3.g’eren Anja. Med sine venners hjælp vil han gøre alt, hvad han kan for henover en sommer at få hende til at forelske sig i ham. En dansk sommerklassiker uden sidestykke.

Kan lejes på Blockbuster, iTunes, SF Anytime og YouTube

‘Fire veninder – et par jeans’
Blandt andet ‘Gossip Girls’ Blake Lively og ‘Ugly Bettys’ America Ferrera er med i denne teen-flick, hvor fire veninder lader et par perfekte jeans gå på runde mellem dem henover sommerferien. En 00’er-film af bedste skuffe, der handler om både venskab og kærlighed. 

Kan ses på HBO Max

Læs ogå

30 kærlighedsfilm, du skal have set mindst én gang

‘Luca’
En af Disney Pixars nyeste film, hvor vi møder havmonstrene Luca og Giacomo ud for Italiens kyst, der udforsker verden over vandets overflade, uden at måtte give deres sande identitet væk. Filmens kystby findes ikke i virkeligheden, men kunne meget vel være inspireret af den smukke by Portofino i Norditalien.

Kan ses på Disney+

‘Captain Fantastic’
Ben, spillet af danske Viggo Mortensen, lever med sine seks børn i skoven. Her har han gjort en dyd ud af at opdrage sine børn til fysisk og intellektuel kunnen afskåret totalt fra den moderne verden. Men da familien en dag bliver tvunget til at forlade skoven, bliver der stillet spørgsmålstegn ved Bens opdragelsesmetoder.

Kan ses på Filmstriben, HBO Max og Viaplay

‘Et hus i Toscana’
I denne film fra 2003 køber forfatteren Frances Mayes, spillet af Diane Lane, spontant en villa i Toscana på en ferie efter en uventet skilsmisse. Huset viser sig at være noget af et projekt, der både vil udfordre og glæde hende i sin jagt på at genfinde lykken under den Toskanske sol.

Kan ses på Disney+

‘Frances Ha’
Frances underviser på en danseskole i New York, da hun pludselig finder sig selv uden job og lejlighed. Det får hende til at forfølge sin drømme, selvom de ikke er helt nemme at få til at gå i opfyldelse. Filmen er instrueret af Noah Baumbach, der både står bag perler som ‘Mariage Story’ og ‘The Squid and the Whale’, mens han også er i fuld gang med den kommende Barbie-film.

Kan ses på Filmstriben

‘Vicky Christina Barcelona’
I filmen fra 2008 møder vi venneparret Vicky og Christina, der på en ferie i Spanien forelsker sig i den samme, forførende mand. Det tager kun til, da hans temperamentsfulde ekskone kommer ind i billedet igen og får bølgerne til at gå højt.

Kan ses på Filmstriben, HBO Max, Amazon Prime og Viaplay

‘500 Days of Summer’
Finn arbejder som tekstforfatter på et kedeligt kontor, hvor den noget anderledes Summer en dag starter. Finn bliver med det samme forelsket i hende, men Summer er ikke lige sådan til at regne ud, og har andre forestillinger om et forhold, end Finn har. Det fører til en romance, der får Finn på et sidespor på godt og ondt.

Kan ses på Disney+

Læs ogå

Her skal du tage hen på sommerferie ifølge dit stjernetegn

‘Lady Bird’
En klassisk coming of age-film om teenageren Christine, spillet af Saoirse Ronan, der længes efter et spændende og eventyrfyldt liv uden for den flække, hun kommer fra. Filmen er Greta Gerwigs debut som instruktør og høstede stor ros, da den udkom i 2017 med blandt andet fem Oscar-nomineringer.

Kan lejes på Blockbuster, iTunes, SF Anytime og YouTube

‘Nick and Norah’s Infinite Playlist’
Da Norah en aften beder Nick om at agere sin kæreste i fem minutter, finder de to musikelskere ud af, at de begge er fans af det samme band. Det bliver startskuddet på en sommeraften, hvor de to sammen med deres brogede venneflok kører New York tynd for at finde frem til bandets hemmelige koncert. 

Kan lejes på Google Play, iTunes, SF Anytime og YouTube

‘Sommeren ‘85’
Et nostalgisk portræt af den unge mand Alexis, der i 1980’ernes Normandiet reddes fra et skibsvrag af David. De to ender i et lidenskabeligt forhold henover sommeren, hvor den lidt ældre David giver Alexis en smag på det gode liv. En lille historie med store følelser.

Kan lejes på Google Play, Blockbuster, iTunes, SF Anytime og YouTube

‘Elizabethtown’
Orlando Bloom og Kirsten Dunst spiller i denne film fra 2005 Drew og Claire, der mødes, da Drew skal til sin fars begravelse og må tage flyet til Kentucky, hvor Claire er stewardesse. Drews familieforhold er ikke helt nemt, hvorfor det uventede møde med den udadvendte Claire hjælper ham med at bearbejde faderens død.

Kan lejes på Google Play, iTunes og YouTube

‘Little Miss Sunshine’
Olives største drøm er at være med i en skønhedskonkurrence, og derfor vælger hendes familie, der blandt andet byder på Steve Carell som den deprimeret onkel og Paul Dano som den ikke-talende storebror, at køre tværs over USA i deres folkevognsrugbrød for at få hende med.

Kan ses på Disney+

Læs ogå

11 af de bedste kontor-looks i film og serier