Film og TV

11 nye kærlighedsfilm, du skal se

- 20/07/2022

Ved du ikke, hvor du skal starte og slutte, når du skal finde en ny film at se? Frygt ej, vi guider dig til nye kærlighedsfilm, du måske ikke kendte til i forvejen.

Vi går aldrig af vejen for at sætte en film på, hvor romantikken er i højsædet, og heldigvis er der et enormt udvalg af gode – og bevares, også mindre gode – kærlighedsfilm at sætte på, når lysten melder sig.

Men netop det store udvalg gør også, at det kan føles uoverskueligt at skille skidt fra kanel, når man skal udvælge en kærlighedsfilm, man ikke allerede har set igen og igen.

Derfor har vi udvalgt seks nye kærlighedsfilm, du skal se – og vi har også lavet en lille boks med klassikere nederst i artiklen, hvis du nu havde misset en af dem.

Palm Springs
Nyles (Andy Samberg) møder brudepigen Sarah (Christin Milioti) til et bryllup i Palm Springs.  Mens Nyles er i strålende humør, vil Sarah helst have aftenen overstået hurtigst muligt. Det er bare lettere sagt end gjort, for snart opdager Sarah, at hun – sammen med Nyles – sidder fast i tidslomme, så hun bliver tvunget til at opleve brylluppet igen og igen.

Denne romantiske komedie er et lidt anderledes take på genren, og hvis du ikke er til de helt klassiske romcoms, så er ’Palm Springs’ filmen for dig.

Kan streames på Filmstriben og Viaplay.

Queen & Slim
Kærlighedsfilm behøver bestemt ikke kun at være lette romcoms, og det er ’Queen & Slim’ et fremragende eksempel på. Det romantiske drama tager udgangspunkt i en halvdårlig Tinder-date, der går galt, da en sort mand og en sort kvinde bliver stoppet af en politibetjent i Ohio. Manden kommer til at dræbe betjenten i selvforsvar, og parret ser sig nødsaget til at flygte.

Daniel Kaaluya og Jodie Turner-Smith leverer overbevisende præstationer i ’Queen & Slim’ og er i den grad med til at gøre filmen til en, du ikke glemmer lige med det samme.   

Kan streames på Netflix og C More.

Someone Great
Journalisten Jenny (Gina Rodriguez) har hjertesorg efter et uventet brud med sin kæreste (LaKeith Stanfield), og hvad har man allermest brug for i sådan en situation? Sine veninder og en god bytur, selvfølgelig.

’Someone Great’ er sjov, hjertevarm og får os altid – for ja, vi har set den mere end én gang – til at fælde en tåre eller tre. Og som en lille bonus: Soundtracket er også glimrende.

Kan streames på Netflix.

Portrait of a Lady on Fire
Héloïse (Adèle Haenel) skal giftes, og hendes kommende mand vil se, hvordan hun ser ud. Derfor får Marianne (Noémie Merlant) til opgave at male et portræt af Héloïse, men den opgave er sværere end som så, for Héloïse vil ikke giftes, og derfor må Marianne iagttage hende om dagen og male hende i hemmelighed om natten – alt imens bliver de to kvinder mere og mere tiltrukket af hinanden.

’Portrait of a Lady on Fire’ fik fremragende anmeldelser, da den udkom i 2019, og vi forstår hvorfor, for det er en smuk og gribende kærlighedshistorie, som alle skylder sig selv at se.

Kan streames på Filmstriben.

Always Be My Maybe
Netflix-filmen ’Always Be My Maybe’ er nok den film på vores liste, der minder mest om en god, gammeldags romcom uden for mange dikkedarer.

Sasha (Ali Wong) er en kendt kok, der flytter tilbage til sin hjemby og bliver genforenet med sin bedste barndomsven Marcus (Randall Park), som hun ikke har set i en længere årrække. Selvom de to venner lever vidt forskellige liv, begynder en spirende romance mellem dem. Spørgsmålet er bare, om de kan tilpasse sig hinanden liv.

Kan streames på Netflix.

Malcom & Marie
Hvis du elsker Zendaya, bliver du nødt til at se ‘Malcom & Marie’.

Zendaya spiller Marie, der er kærester med filmskaberen Malcom (John David Washington). Efter en premiere på Malcoms nyeste film går parret derhjemme og venter på anmeldernes reaktioner på filmen. Ventetiden bringer spændinger frem mellem kæresterne og resulterer i et stort skænderi, der får dem til at overveje deres fremtid som par. 

Kan streames på Netflix. 

Marriage Story
Kærlighedsfilm behøver ikke altid at handle om et par, der finder hinanden til sidst og ridder lykkelige mod solnedgangen sammen. 

Den anmelderroste og prisvindende ‘Marriage Story’ fokuserer i stedet på skilsmissen mellem Charlie (Adam Driver) og Nicole (Scarlett Johansson), og hvordan den udvikler sig fra en venskabelig afslutning på et forhold mellem to mennesker, til en voldsom konflikt mellem to parter, der ikke kan blive enige om noget. 

Kan streames på Netflix. 

Persuasion
Jane Austens bog ‘Persuasion’ fra 1817 er igen blevet til en film, og denne gang er det med Dakota Johnson i hovedrollen som Anne Elliot, der bor med sin snobbede familie. Familien har tidligere overtalt hende til at bryde en forlovelse med den fattige Frederick, men nu er hand vendt tilbage i Annes liv – spørgsmålet er bare, om hun denne gang vælger kærligheden eller sin familie.

Kan streames på Netflix. 

Marry Me
Jennifer Lopez og Owen Wilson har begge en del romantiske komedier bag sig, og derfor kan det nærmest ikke gå galt, når de to begge står øverst på rollelisten i ‘Marry Me’. Filmen har da også et plot som en klassisk romantisk komedie: Jennifer Lopez spiller popstjernen Kat, der får knus sit hjerte af kæresten Bastian. Det var meningen, at det kendte par skulle giftes foran et stort publikum, men kort tid inden, at vielsen skulle foregå, finder Kat ud af, at Bastian har været hende utro. Derfor vælger den sårede Kat at gifte sig med en tilfældig mand fra publikum i stedet for. 

Kan lejes på Viaplay. 

Venuseffekten
Instruktøren bag DR3-hittet ‘Doggystyle’, Anna Emma Haudal, er kvinden bag den romantiske komedie ’Venuseffekten’. Her bliver den 25-årige Liv forelsket i Andrea, der vender op og ned på det trygge, provinsielle liv, hun hidtil har levet med sine forældre. Liv står nu mellem den forudsigelige tilværelse i provinsen og det spændende liv i storbyen med Andrea – og lige pludselig bliver hun nødt til at finde ud af, hvor hun egentlig hører til.

Kan streames på Filmstriben. 

Fem romantiske klassikere, du ikke må misse

Notting Hill (Netflix og Viaplay)
When Harry Met Sally (Viaplay)
Brokeback Mountain (Google Play og YouTube Movies)
The Before-trilogien (Viaplay)
Runaway Bride (Disney+)

Læs ogå

30 kærlighedsfilm, du skal have set mindst én gang