Celebrity

Utroskabstema præger Beyonces ‘Lemonade’-album

- 25/04/2016

Lige siden, Beyonces nye album, ''Lemonade'' blev offentliggjort på HBO og TIDAL i lørdags, har de lyttende øre og analyserende hjerner været på overarbejde, og der er efterhånden ingen tvivl om, at albummet er præget af et gennemgående utroskabstema, men om de afslørende og chokerende tekster er virkelighed eller ren fantasi, kan vi jo kun gisne om...

”What a wicked way to treat the girl who loves you,” er et udpluk af teksten til sangen, ”Hold Up” fra Beyonces splinternye album, som er ude nu. Der er allerede meget hvisken i krogene om, hvad der gemmer sig af afsløringer i de mange personlige, følsomme og sørgelige tekster. 

Hvis man tager sig tid til at dykke lidt ned i teksterne på det nye album, og analysere ordene og sætningerne lidt nærmere, er der ikke nogen tvivl om, at Queen B har en eller anden form for skjult dagsorden og budskab med dette album. 

På trods af, at det ikke er blevet bekræftet, kan man ikke lade være med at antage, at en stor del af teksterne henvender sig direkte til ægtemanden, Jay Z, og man fristes også til at konkludere, at der har været seriøse problemer i det otte år lange ægteskab mellem de to verdensstjerner. 

Det nye album byder på en hel del flere rørende, smertefulde og sørgmodige tekster og melodier, end ellers er set og hørt på popdronningens tidligere albums, hvilket måske kan være hendes måde at lukke os ind i denne, mindre poppede og lykkelige periode i hendes liv, som hun har gennemgået, mens albummet blev til. 

I hvert fald fortæller albummet os, at der har været ‘trouble i paradise’ i Beyonces liv og ægteskab med Jay Z, med de afslørende og sommetider varslende tekster, samt de stærke klip og scener i videoerne, som blandt andet består af intime close-ups, masser af tårer, og Beyonce, der blandt andet kaster sin vielsesring fra sig og smadrer løs på biler. 

s også: Så meget kostede Beyonces ‘Formation’-garderobe

Den smukke ballade, ”Pray You Catch Me” er albummets første nummer, og allerede her slår Beyonce fast med søm, at kærligheden knaser: ”You can taste the dishonesty, it’s all over your breath as you pass it off so cavalier,” og det triste og utroskabsprægede tema fortsætter på albummets næste nummer, ”Hold Up”: ”I smell your secrets and I’m not too perfect to ever fell this wortless.”

I sangen ”Don’t Hurt Yourself” kan også fornemmes noget truende og varslende fra popdronningens side: ”You ain’t married to no average bitch, boy,” hvorefter, hun truer med: ”If you try shiat again, you’re gonna lose your wife.”

Den sørgelige stemning kollapser også flere gange ud i chokerende selvmordsreferencer. I sangen ”Sorry”, synger hun: ”Suicide before you see these tears fall down my eyes”, og der er scener, hvor hun kaster sig ud fra en høj bygning. 

Om dette album bare er virkelig livlige, men usande historier, som Beyonce blot er rigtig god til at fortælle og har opdigtet for at skabe ekstra hype og omtale, eller om det rent faktisk er en refleksion over hendes virkelige liv og oplevelser, kan man jo blot gisne om, men lige meget hvad, er albummet værd at dykke ned i.

Psst… Du undrer dig måske over, at du ikke kan finde ‘Lemonade’ på hverken Spotify eller Youtube, men det er simpelthen fordi, at albummet er udgivet eksklusivt på TIDAL, som er en online musiktjeneste, som komisk nok er ejet af Beyonce og Jay Z, samt en række andre kunstnere. 

Her kan du finde Beyonces nyeste album på TIDAL, og du kan desuden også finde det på iTunes lige her!

Se med i galleriet, hvor vi har samlet en masse lækre billeder af Queen B til dig. 

Klik eller ‘swipe’ dig igennem billederne.