Celebrity

Oscars 2017: Her er årets favoritter

- 21/02/2017

Forinden den årlige Oscar-uddeling er forventningerne store, og nogle film indtager som altid føringen og er the talk of town. Dette år er ingen undtagelse, og vi har samlet et udpluk af dette års favoritter, som er med i opløbet om priser til dette års overrækkelse...

Den 26. februar 2017 udløses spændingen, når den 89. udgave af The Oscars løber af stablen på Dolby Theatre i Hollywood, Californien, med tv-vært og komiker Jimmy Kimmel bag roret som aftenens vært. Og vanen tro, har nogle film forinden den store aften indtaget føringen med flest nomineringer og omtaler. 

Læs også: ELLE Guider: Sådan får du en Oscar Night som en Hollywood-stjerne

Storfavoritten ved dette års Oscars er uden tvivl La La Land med ét af vores yndlingsfilmpar fra Hollywood i hovedrollerne, Emma Stone og Ryan Gosling. Filmen er nemlig nomineret til hele 14 Oscars – præcis ligesom den ikoniske film Titanic var i 1997. Om La La Land kan slå Titanics 11 statuetter, som filmen indbragte, finder vi ud af, når dette års Oscar-uddeling løber af stablen inden længe.

Også Danmark er præsenteret ved den prestigefyldte uddeling i år. Både den danske film Under Sandet og kortfilmen Silent Nights (Psst… Se den her) er nemlig med i opløbet om en statuette, men det er faktisk ikke første gang, at Danmark markerer sig i Hollywood. 11 gange tidligere har både en dansk film og en dansk kortfilm været nomineret til henholdsvis bedste udenlandske film og bedste kortfilm, og i alt otte gange er en statuette bragt hjem af en dansker.

Senest i 2013, hvor Helium, instrueret af Anders Walter, vandt en Oscar for bedste kortfilm. Om Silent Night kan gøre kunsten efter, glæder vi os til at se på Oscar-natten. 

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme danske Viggo Mortensen, som er nomineret til en Oscar for sin hovedrolle i komediedramaet Captain Fantastic. 

Se også: Her er de 88 film, der har vundet en Oscar for Bedste Film fra 1927 til nu

En anden film, som har været på alles læber i år, er Jackie, som har den smukke skuespillerinde Natalie Portman i hovedrollen – en rolle, som hun med god grund er nomineret til en Oscar for. Hun beskriver selv rollen, som den mest dristige, hun nogensinde har spillet. Hvis hun (blandt andre) vinder over Emma Stone til årets Oscars, er det anden gang, hun kan tage den gyldne statuette med hjem. Hun vandt nemlig den prestigefulde pris i samme kategori i 2010 for sin hovedrolle i den dystre Black Swan.

I ELLEs martsnummer, som er på gaden nu, kan du læse interviews med filmaktuelle Nicole Kidman og Michelle Williams – to smukke skuespillerinde, som vi holder særligt øje med på Oscar-natten. De er nemlig begge nominerede i kategorien ‘Bedste kvindelige birolle’ for deres roller i henholdsvis Lion og Manchester by the Sea. 

Læs også: 19 ting, du (muligvis) ikke vidste om The Oscars

Nicole Kidman afslørede i ELLEs interview, at hun i den grad kan identificere sig med rollen som mor – både for sine adoptivbørn og biologiske børn – og derfor var rollen som adoptivmor i dramaet Lion særlig tiltrækkende. 

Psst…! ELLE.dk er dine øjne under hele Oscar-natten d. 26. – 27. februar, og vi opdaterer direkte på elle.dk, Instagram (@elledanmark) og Instastory fra Kurhotel Skodsborg, så du kan finde alle highlights ét sted efter nattens Oscar-show.