Celebrity

Natalie i Black Swan-cat fight

- 30/03/2011

Natalie Portmans body double er utilfreds med den opmærksomhed, Portman får for sin dans i filmen 'Black Swan' ...

Natalie Portman har høstet vanvittigt meget ros for sin rolle som psykologisk udfordret balletdanserinde i filmen ‘Black Swan’, som havde premiere i slutningen af år 2010. Hun er rost for sit talent som skuespiller, men ikke mindst for sin evne til at give den som professionel balletdanser på eliteplan i filmen om solodanserinden, Nina.

Filmens koreograf, Benjamin Millepied, som nu også er forlovet med Natalie Portman og far til det barn, hun venter, har i mange interviews udtalt, at op imod 85% af den dans, man ser i filmen, er udført af Natalie selv.
Med det blotte lægmands-øje er det meget svært at se forskel på Portmans præstationer og dem, man forbinder med én, der lever af at danse, og selvom nogle i de professionelle balletkredse måske naturligt nok ikke er helt ligeså imponeret, har Natalie Portman lagt verdens filmpublikum ned med sin præstation som danser.

Natalie Portmans body double, balletdanser Sarah Lane.

Men nu står hendes body double, Sarah Lane, frem i det ene interview efter det andet og kalder Natalie Portman for en bedrager.
Hun udtaler, at hun er blevet forbudt af folkene bag filmen at udtale sig til pressen, og hun mener, det skyldes, at de ønsker at skabe et urealistisk billede af Natalie Portmans evner, ikke mindst på grund af udsigten til en Oscar.

Lane udtaler endvidere, at kun omkring 5% af det dansearbejde, man ser i filmen, er præsteret af Portman, og hun siger, at Natalie på inden måde kunne finde ud af at danse i tåspidssko, selvom hun har trænet intensivt i 1½ år op til filmningen.

Hmmm… Indrømmet! Her på ELLE er vi ganske bjergtagede af den underskønne Natalie Portman, og lige meget hvad Sarah Lane spyder af eder, kan man ikke tage Natalies fantastiske skuespilspræstation i filmen fra hende. Men vi synes nu stadig, det lyder lidt som om, at Sarah Lane er en anelse bitter over den opmærksomhed, som stryger forbi hende og rammer Portman.

I galleriet herunder ses billeder fra den danske gallapremiere på filmen, som vistes i Grand Teateret.
Her udtalte balletchef Nicolaj Hübbe, som er ven og tidligere kollega af Benjamin Millepied, at Natalie gør det supergodt, men at verden i filmen, hvor barsk den end ser ud for os andre, stadig ser noget rosenrød ud i en professionel dansers øjne.

Oh, well. Verden vil bedrages, og vi ELSKER filmen ‘Black Swan’ lige meget hvad.