Celebrity

Model fik Lupita Nyong’o til at elske sin hudfarve

- 06/03/2014

Den Oscarvindende skuespiller Lupita Nyong’o fortæller nu, at det var den britiske model Alek Wek, der fik hende til at elske sin hudfarve.

Hollywoods forgyldte talent, 31-årige Lupita Nyong’o, vandt den 2. marts sin første Oscar for sin rolle i filmen 12 Years A Slave, og hun taler nu åbent om den person, der lærte hende at elske sin hudfarve – nemlig den britiske model Alek Wek.

“Hun var en berømt model og sort som kul, hun var på alle catwalks og i ethvert magasin, og alle talte om, hvor smuk hun var,” siger Lupita Nyong’o til britisk Vogue.

Lupita Nyong’o hylder Prada i hvid t-shirt. Se billedet her

Det slog dog hovedet på sømmet, at den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey også var med til at give Alek Wek sin anerkendelse.

“Selv Oprah kaldte hende smuk, og det gjorde det til at faktum. Mit kompleks havde altid været en forhindring der skulle overvindes, og pludselig fortalte Oprah mig, at det var det ikke,” siger skuespilleren.

Lupita Nyong’o imponerede sammen med Angelina Jolie og Brad Pitt med sin påklædning ved årets BAFTA-prisuddeling. Læs mere her

Fra den erkendelse begyndte Lupita Nyong’os selvtillid at blomstre, og hun fik et helt nyt syn på sig selv.

“Det var forvirrende, og jeg ønskede at afvise det, fordi jeg var begyndt at nyde at blive forført af utilstrækkeligheden. Men en blomst kunne ikke undgå at begynde at gro indeni mig,” siger hun.

Skuespilleren følte nemlig i den grad, at hun havde noget tilfælles med den sorte model.

“Da jeg så Alek, så jeg uforvarende et spejlbillede af mig selv, som jeg ikke kunne fornægte. Da jeg blev jeg let om hjertet, for jeg følte mig mere set, mere værdsat af de fjerne dommere over skønhed,” siger skuespilleren.

Lupita Nyong’o delte sin historie, da hun modtog prisen for bedste debutant ved en frokost arrangeret af foreningen Essence Black Women in Hollywood, hvor hun altså indrømmede, at hun før denne erkendelse ofte havde ønsket, at hendes hud var hvid.