Celebrity

Historien om det fashionable celebrity-par Jeremy Allen-White og Rosalia – og en sjaskvåd Calvin Klein-reklame

- 02/07/2024

The Bear-skuespilleren Jeremy Allen-White og art-pop-sangerinden Rosalia er tidens hotteste par. Men hvem er de? Og hvorfor er vi så betagede af dem?

Han læner sig afslappet op ad en lav mur. Hans ene fod er slynget henkastet over den anden. Hun læner sig også tilbage, op ad bilen, med benene spredt til hver sin side i en urokkelig powerposering. Hver har de i hånden en (syndig) post-træningscigaret. Hans dingler ned langs siden på ham, mens hendes er holdt opad tæt på munden – måske på vej til at blive røget, men glemt midt i en sætning. Deres henkastede athleisure-looks komplimenterer hinanden som brikker i et smukt søndagspuslespil: Løse joggingbukser og en baggy T-shirt til ham, et bredt hårbånd og løbetights til hende.  

Først smiler du for dig selv over den hyggelige, hverdagsagtige pastiche: Bare to superstjerner, der sniksnakker efter en tur i fitness. Sikkert om professionelle anliggender og livet i underholdningsbranchen. Så glider dit blik ned, og du opdager pludselig billedets egentlige, pulserende centrum. Dine øjne spiler op, for du kan næsten ikke tro, det du ser. Du zoomer febrilsk med dine fingre ind på billedet. Kan det virkelig passe? Ja, der er de såmænd: De to sæt hvide, matchende træningssko, krydset imellem hinanden på jorden i en så intim og elektrisk gestus, at dit hjerte springer et slag over. Det er ikke til at tage fejl af: Skuespilleren Jeremy Allen-White og sangerinden Rosalia fletter fødder. Og netop deres flettede fødder fastslår et faktum så skelsættende, en kærlighedshistorie så episk, et match så umenneskeligt hot og stilet, at ingen – ingen! – havde haft fantasi til at forestille sig, at det kunne eksistere uden at sprænge rammerne for naturens lov i vores ellers så ydmyge univers: Jeremy Allen-White og Rosalia er kærester. 

White og Rosalia kunne til forveksling hedde Albert og Sonja, bo over Khiosk på Søndre Boulevard

Da det romantiske moment blev fanget af sladderbladet TMZ i november 2023, tabte det kollektive internet forståeligt nok sutten. Af mangel på andre (og bedre) beviser på deres forhold, blev det nødvendigt at tilkalde eksperterne: kropssprogseksperterne, that is. En sådan ved navn Alison Henderson leverede en grundig analyse af billedet til Womens Health Magazine. ”Fødderne er vigtige, for de siger mere end resten af kroppen,” fastslog hun. Det er fordi, fødder tit peger i en anden retning end torsoen, og derfor ”afslører de en masse om hvordan en person egentlig har det,” fortæller hun. At White og Rosalias fødder krydser ind over hinanden, og at White ovenikøbet krydser sine ben mellem hendes, viser, at de allerede her er meget afslappede i hinandens selskab. Henderson beskrev: ”At låse sine fødder fast på den måde, sender et signal om, at man ikke har tænkte sig at smutte lige foreløbigt.”  

Stjernetegnsbaseret meet-cute  

Spørgsmålene trængte sig på: Hvordan var de mødtes? Og hvor længe havde de datet? Det eneste, vi ved, er, at Jeremy Allen-White gik fra sin kone i maj 2023 og Rosalia fra sin kæreste i juli samme år. Derudover ved vi, at deres relation startede som et venskab og udviklede sig til mere. Flere detaljer om hvordan parret egentlig mødte hinanden, har vi ikke. Og ja, det var hårdt at leve i uvished i starten, men det har faktisk i længden vist sig at være en gave. For dermed er det kun fantasien der sætter grænser, og man kan (afhængigt af f.eks. ens stjernetegn eller generelle romantiske temperament) opfinde sin respektive foretrukne romantiske meet-cute til parret.  

Måske deres øjne mødtes til en prætentiøs fest i L.A., og før de vidste af det, stod de og gravede i værtens pladesamling og satte 90’er-hip-hop på anlægget? Måske blev han besnæret af hendes rød-lakeret, flæsede læderkjole til Grammy-uddelingerne i 2020 og da de – efter hun havde vundet sin award – sneg sig ud efter frisk luft, blev hendes øjne hængende lidt for længe ved hans? Eller (min personlige favorit) deres identiske el-cykler blev forvekslet med hinandens, da de begge stod parkeret foran et lækkert surdejsbageri i New Yorks West Village. White (midt i en skilsmisse) blev først irriteret over cykel-forvirringen, derefter rørstrømsk over det tilfældige møde med den smukke, spanske sangerinde, og til sidst besat af tanken om at møde hende igen.  

Den sjaskvåde Calvin Klein-reklame 

Klip til næste gang internettet – og jeg personligt – havde en decideret nedsmeltning: Jeremy Allen-White, poserende i Calvin Klein-boxershorts på en rooftop i Brooklyn. Som en regulær adonis slynger han sig tilbage i en sofa og vifter med et (igen, vidunderligt syndefuldt) æble. Hans hår krøller som var det en perfekt mousseret flamme, og som om det ikke var nok, er hans T-shirt decideret sjaskvåd. Hvor jeg måske før havde tænkt, at White-Rosalia-kombinationen var lidt af en overscoring fra hans side af, tænkte jeg nu: you go girl.  

Om end den er utroligt imponerende er White mere, meget mere, end sin (12??-)pak. Han har bl.a. vundet både en Emmy og en Golden Globe for sin intense performance i den hypede tv-serie The Bear, hvor han portrætterer Carmy: en veluddannet gourmet-kok, der vender hjem for at redde familiens synkende skude af en sandwich-business. I serien har han en stresset og hektisk energi. Hver en vene på hans anspændte krop bevidner om det familietraume, som han forsøger at hakke, fritere og koge sig ud af. I de få øjeblikke hvor pulsen falder, lydbilledet bliver roligt og Carmy fokuserer på maden, behandler han sine udsøgte anretninger med den møjsommeligste præcision og kærlighed. På baggrund af disse performances siger vi, igen, til vores gode veninde Rosalia: you go girl.  

Da det romantiske moment blev fanget af sladderbladet TMZ i november 2023, tabte det kollektive internet forståeligt nok sutten 

The Bear er et af årtiets bedste sit-coms, og når der i juni udkommer en ny sæson, er det helt sikkert, at Whites stjernestatus kun vil stige yderligere. Men Jeremy Allen-Whites romantiske og professionelle succes symboliserer noget mere og større end bare et tilfældigt lykketræf for en vilkårlig Hollywood-stjerne. Med sine 170 cm, er White nemlig blevet repræsentant for ”the short kings”, altså de lave, lækre gutter. Hans store gennembrud vidner om, at den ”lave konge” endelig er ved at blive til et sexsymbol i stedet for at agere bi-karakter til den tårnhøje maincharacter.   

”Rosalia flækkede pop-historien i to” 

Mens White er en lav konge, er Rosalia den visionære, genresmeltende popsangerinde, der indkapsler samtiden. Hendes koncert på Roskilde Festival 2023 var et af koncertårets højdepunkter, der fik Politiken til at svinge sig op på en seks-stjernede anmeldelse med ordene: ”Rosalia flækkede pop-historien i to.” Ved at filme sig selv med et selfie-stick i løbet af koncerten, mestrede sangerinden at lege med en form for TikTok-inspireret selviscenesættelse, alt imens hun fik publikum til at føle, at de var med hende helt oppe på scenen. I andre øjeblikke personificerede Rosalia den klassiske catalanske diva, mens hun sad ved et klaver og holdt hele Arena-teltet tryllebundet. Hendes sensuelle blanding af flamingo, reggeaton, trap og hiphop lyder ikke som noget, man nogensinde har hørt før, og ikke siden Rihanna har en popstjerne formået at fusionere sin lokale musikhistorie med den vestlige pop på så elegant en måde. Uden at overdrive er Rosalia en af 2020’ernes mest nyskabende pop-artister. 

Summa summarum: Han er HBO’s store trækplaster, hun er bannerføre for genoplivelsen af Spaniens smukke musiktraditioner. Jeremy Allen-White og Rosalia mestrer hver deres håndværk og står midt i det absolutte crescendo af hver deres kreative karrierer. Man forestiller sig, at de støtter hinanden, sparrer om det de drømmer om at skabe, og snakker i telefon i de sene aftentimer hvor det hele bliver lidt overvældende. Ganske vist går vi andre dødelige jo ikke og har Grammy- eller Emmy-statuetter i kikkerten, men alligevel er der noget betagende ved idéen om at være i et parforhold med vild synergi og masser af passion. 

Ophøjet hverdagsluksus 

Og så er der moden. Sammen er Jeremy Allen-White og Rosalia en fashionabel tour de force. Ja, vi har set andre kendispar, der komplimenterer hinandens stile godt. ASAP Rocky og Rihanna er hiphopmodeguder i deres egen ret. Machine Gun Kelly og Megan Fox indkapsler med stort held en gotisk-tatoveret-vampyr-vibe. Ej at forglemme Posh og Becks’ shiny 00’er-looks, der på allerbedste vis skubbede til den gode smags grænser. Vi elsker og hylder dem alle.  

Men her er argumentet for, at Jeremy Allen-White og Rosalia også bør tilføjes til vores ærede kanon af fashionable celebrity-par: Man har lyst til at have deres tøj på hver eneste dag.  

Eksempel: Ham i en højtbelagt beanie, en sort, puffet læderjakke og en zip-up med simple, hvide detaljer. Dertilhørende strøede jakkesætsbukser og et par udtrådte brune lædersko. Hun i en let viskose-jakke, en oversized lyserød skjorte og en nederdel, der næsten ville være kedelig, var det ikke for slidsen helt fra knæ til talje. Begge deres outfits er afdæmpede med neutrale farver og lækre snit. Der er ikke akut blikfang, men alligevel små detaljer, der ophøjer det til hverdagsluksus.  

Et andet eksempel: Ham i en nusset brun cardigan og hans trofaste Mets-kasket, hun i en overdimensioneret blå hættetrøje med subtilt tribalprint og en kort, hvid kjole under. Begge outfits emmer af stilren boheme – det er voksent på den allermest cool og legende måde.  

På mange danske meme-sider er parret blevet genstand for små collager, der laver sjov med f.eks. det klassiske Vesterbro-par. Du ved, det surdejsspisende, sølvsmykkebærende, genbrugsshoppende Vesterbro-par. Og ja, den er god nok: White og Rosalia kunne til forveksling hedde Albert og Sonja, bo over Khiosk på Søndre Boulevard og altid være at finde med et glas naturvin i hånden på Pompette torsdag aften. Parrets ubesværede coolness får dem nemlig til at ligne nogen, der går ned ad Værnedamsvej hånd i hånd. Med en flat white på havre i den anden. Dette lille element af genkendelighed gør dem kun ekstra fascinerende, for ulig de andre fashionable kendispar, er White og Rosalias stil – næsten! – opnåelig. De er ”couple goals” på en måde, hvor man selv på en riiiigtig god søndagsgåtur med kæresten kan føle, at man er mål.  

Prikken over det meget store i, i fikseringen af dette par, er det faktum, er blomsterbuketterne, som de lader til at købe sammen dag ud og dag ind. På et billede er de på vej hjem fra et økologisk marked med en buket lilla syrener på størrelse med en lille pony. White shopper også tit blomster alene, hvilket flere medier hylder som et videnskabeligt bevis på en mand, der er tryg i sin maskulinitet. Denne The Bear-aktuelle sommer kan hele internettet dermed manifestere sit eget hoodie-møder-syener-møder-flettede-fødder-agtige forhold. Velbekomme!