Kultur

Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe

- 04/03/2009

Til modeuge med grevinden, PR-kvinden og galleriejeren.

Grevinden, PR-kvinden og galleriejeren er frontrow til mange shows under modeugen. ELLE fik lov at kigge i hendes kalender torsdag den 5. februar under Copenhagen Fashion Week A/W 2009.

08.00 Mit vækkeur forskrækker mig med sin højt larmende lyd. Jeg er bestemt ikke A-menneske.

08.30 Nyder min amaretto-stempelkaffe med Børsen. Skimmer den hver morgen, men kan bedst lide at læse avisen om aftenen. Går i bad og bruger tiden til at samle mine tanker og gå dagen igennem.

09.00 Sætter mig ved mit arbejdsbord – stadig i morgenkåbe, så kropsolien kan trænge ordentligt ind. Skønt at have kontor derhjemme. Bladrer hurtigt igennem de mange nye mails. Fokuserer på de vigtigste, som skal behandles omgående samt de absurde henvendelser fra privatpersoner, som jeg ikke kender, der omgående skal slettes. Dem får jeg dagligt. Støder på en e-mail fra en bekendt, som har sendt en morgenhilsen med en sød invitation … hmm … I already love this morning!

10.00 Min P.A. (personlige assistent, red.) ankommer og går straks i gang med den lange liste af opgaver. Hun skal besvare modeuge-invitationerne til shows og events, som jeg har opdelt i ja-tak- og nej-tak-bunker.

11.30 Laver en monsterstor portion æg fl orentine. Jeg spiser en stor portion æg hver morgen med spinat, alternativt med laks og frisk chili. Det giver mig masser af energi. Mens spinaten damper, skifter jeg hurtigt til et varmt, casual kashmirsæt. Spiser alt for hurtigt foran min Mac, mens jeg kigger på det store antal af helt nye e-mails!

13.15 Tiden løber. Skifter hurtigt til en elegant, men diskret kjole med matchende fl ats og løber til min frokostaftale med en svensk kunstsamler på Cafe Viktor. Ankommer fashionably late … pinligt! Glæder mig til at spise min livret: rå tatar a la Cath D.-S.; verdens største tatar med et uhyggeligt og ukvindeligt udseende. Viktors tjenere spørger aldrig, hvad jeg skal have, de kender til mine noget excentriske spisevaner.
På vejen hjem køber jeg den sædvanlige buket hvide roser hos Blomster-Bjarne. De er en af mine svagheder.

16.00 Skriver et brev til Art Copenhagen vedrørende min næste kunstudstilling under den kommende skandinaviske kunstmesse. Taler med min P.A. og forbereder et nyt program til hende for de kommende to dage under modeugen.

17.30 Tager et hurtig ‘pick me up’-shower og skifter til MaxMaras cocktailkjole og By Malene Birgers smukke Salon-pelshat, som jeg forelskede mig i under modeugen sidste år. Ordner i farten min almost ‘nude’ makeup – lidt mascara, læbestift og blush – for at skjule stress og mangel på nattesøvn.

19.00 Bilen ankommer for at køre mig til Bruuns Bazaar-show. Det er hyggeligt at se alle modefolkene igen, som jeg kun møder under modeugerne. Mærkeligt nok føler jeg mig som en alien alligevel. Lige så meget, som jeg kan lide denne verden, har jeg også behov for at tage afstand fra den.

20.00 Ankommer til Designers Remix-show i Den Sorte Diamant. Fotograferne står klar, og jeg stiller mig smilende op. Når man har sagt ja tak til at komme som gæst, synes jeg, man bør udvise høfl ighed og stille op. Kigger efter min søn, Michell, der skal ledsage mig, men kan ikke finde ham og bliver vist til min plads. Det er nok for mig blot at se et par shows, der repræsenterer de bedste talenter. Glæder mig meget til at se AnnHagen- og By Malene Birger-shows i morgen.

21.00 Min søn finder mig, og jeg er lettet over, at han heller ikke har lyst til at deltage i aftenens parties. Vi kører til Nimbs bar og drikker aften-te i deres smukke rum, hvorefter vi henter takeaway fra Umami Go på vejen hjem.

22.30 Hjemme. Skifter til pyjamas og en alt for stor, varm sweater, mens Michell anretter tallerkener. Det er først nu, jeg har tid til at spise langsomt og opleve, hvor skønt det er at få lov til at være i nuet helt privat.

00.30 Går i seng med Philip Roth … hans roman Komplottet mod Amerika. P.t. går jeg kun i seng med Philip Roth!

Grevinde Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe (f. 1958) ejer kommunikations- og PR-virksomheden CDS Art & Visibility samt et kunstgalleri for samtidskunst.