Kultur

Big is beautiful

- 25/06/2010

Endelig et kropsideal, ikke bare Uffe, men alle mænd forstår: More is more – så bare fyld på hofterne, vipperne, fødselsattesten – og i klædeskabet

VA-VA-WOOM! De svungne kurver er atter in! Og det er vist ikke sket, siden Marilyn Monroe parkerede stiletterne for et halvt århundrede siden, eller efter Twiggy tog en minikjole på i 1965 og ændrede kvindernes modeliv for (næsten) evigt. Så farvel til virkelighedsfremmede, drengede starutter og go’ dag til sexkillinger med Tits, Hips & Arse! I Milano og Paris vistes de mest toneangivende efterårskollektioner som Prada og Louis Vuitton på modeller, der mest er kendt for at lave undertøjsshows for Victoria’s Secrets eller kælent poserer på forsiden af Sports Illustrated. Den verden har sine stjerner i form af ypperlige kvinder som Alessandra Ambrosio, Bar Rafaeli, Doutzen Kroes og den absolut kommercielle darling Laetitia Casta.

DE SVULMER OG STRUTTER ALLE VEGNE og hører til i den kategori af modeller, som designerne nu lovsynger som ‘real women’. (Hmmm, det er nu en voldsom overdrivelse, for med forlov, så er de hver især noget kønnere og temmelig meget mere veltrænede end gennemsnitskvinden ude i den faktuelle verden). Det her er kvinder, som samtlige mænd forstår. Mænd, ikke homoer! Og det er nyt, for hvornår har almindelige mænd sidst forstået en fashionmodel?

EMPATISK ER DET OGSÅ
, at designerne langt om længe har afsluttet deres evindelige fl irt og konstante dyrkelse af uskyld og ungdom. Modellerne skal ha’ alder! Er det plat at proklamere, at alder er den nye sort …? spurgte den midaldrende herre håbefuldt. Kurvede kvinder over hele verden har reageret prompte på den nye tendens, der i øvrigt på globalt plan også tilskyndes af veldrejede stjerner som Rihanna, Beyonce og Lady Gaga, der ofte optræder i undertøjslignende kostumer med indkig til kvindelighed. Og så ikke mindst den amerikanske gigant tvsucces Mad Men, der foregår i 1950’ernes New York, hvor skuespillerindernes kurver bliver fremelsket på fornemste vis formedelst såkaldt ‘shapewear’ – elastisk undertøj, der kontrollerer dellerne, former kroppen og gør den smooooth!

I DEN SIDSTE TID HAR FORUNDREDE shapewear-firmaer som Spanx, Flexees, Body Wrap, Sassybax, Slimpressions m.m.fl . (læg lige mærke til de deskriptive navne!) oplevet et kolossalt boom i ordrebogen. Omklamrende spandex-undertøj, der er konstrueret efter alle kunstens regler for at forme, løfte og optimere de kvindelige staturer er således tidens hotteste modeaccessory og falder naturligt ind i rækken af unaturligheder, som kvinder henfalder til, når der skal imponeres. Men hvad betyder en kropsskulpterende underkjole, når både negle, dele af håret og øjenvipperne er falske? Fakers are shakers i modens fortryllende verden, og det første indtryk tæller!

VIL DU VISE TALJEN FREM, er der nu andre mere gammeldags metoder, der kan tages i brug. Må jeg foreslå et bælte? Og det behøver ikke være traurigt. I Prince Street i New Yorks SoHo-kvarter er en slags bælternes slikbutik netop åbnet. Badichi, som bælternes mekka hedder, tilbyder customizede bælter af enhver slags til alverdens smag og pengepung. Her kan du vælge i hundredvis af farver, lædertyper og spænder til dit originale bælte, der gør det usandsynligt at møde en anden med samme kombination – ever!

I DET HELE TAGET SKER DER NOGET I NYC lige nu. Noget, enhver fattig fashionista vil elske. Den hotteste adresse i The Big Apple er Cooper Square, hvor verdens største private samling af designerkluns – kan du sige 15.000 kjoler, 10.000 aftenrober og mere end 7.000 par sko – domicilerer. Altså et slags paradisisk designer walk-in-closet, der ville få Carrie Bradshaws til at ligne en ydmyg og pinlig samling ligegyldigheder. And guess what?

HER KAN DU LEJE ET OUTFIT FOR EN AFTEN. Stedet hedder Albright og er en mor/datter-drevet supereksklusiv udlejningsgeschæft med alle de sygeste kreationer – vintage og det nyeste direkte fra catwalken – fra Chanel, Prada, Dior … bla-bla-bla … you name it! Her kan de tjekkede piger, der ikke lige orker at smide 10.000 dollar ud på en aftenkjole til en enkelt gangs brug, få stillet behovet … og lidt til.

DET SKAL DU VIDE
• Sports Illustrated, Beyonce og Mad Men længe leve – nu skal
kvinderne atter have former, vipper, negle, livserfaring og
dyre designerkjoler (bare rolig, det meste kan du købe dig
til – fake it, till you make it!).

• Du er nødt til at tage til N.Y. igen; du får nemlig den mest fashion talje
med et customized bælte + du skal besøge verdens største walkin-
closet, så indstil gps’en på Prince Street og Cooper Square.