Kultur

Alt du skal vide om Copenhagen Fashion Summit 2017

- 03/05/2017

Det er ikke nogen hemmelighed, at modebranchen har en af de industrier, der påvirker vores miljø allermest. Derfor har vi i denne uge stillet skarp på Copenhagen Fashion Summit verdens største konference indenfor bæredygtighed og mode, og hvordan man kan komme et skridt nærmere en mere ansvarlig modebranche.

Vi er vilde med tøj, men ikke måden modeindustrien belaster vores miljø på. Derfor har vi i denne uge fokus på årets største danske bæredygtighedsevent: Copenhagen Fashion Summit, der i år finder sted den 11. maj. 2017 i DR Koncerthuset i København.

Hvert år deltager over 1200 mennesker i den bæredygtige konference Copenhagen Fashion Summit. Konferencen fungerer som et mødested og et diskussionsforum for nogle af modebranchens beslutningstagere, ledere og politisk engagerede. Det bæredygtige møde byder på debat og sparring omkring bæredygtighed og mode med henblik på at inspirere og motivere modebranchen til nye etike og miljømæssigt ansvarlige løsninger, og samarbejder på tværs af industrien.

I månedens ELLE magasin stiller vores faste skribent Kim Grenaa også skarpt på den grønne tankegang og forklarer således: ”Det hele handler om bevidsthed og om at tro på, at de små valg og ændringer, vi kan gøre, faktisk gør en forskel”. Og det er netop denne tankegang og forpligtelse overfor vores miljø og jord, som Copenhagen Fashion Summit har på deres dagsorden. 

Copenhagen Fashion Summit blev afholdt for første gang i 2009 med en målsætning om, at innovere den måde man indtænker bæredygtighed ind i en internationale modebranche. Men vigtigst hvordan modebranchen kan få bæredygtigmode til at give mening for forbrugeren, og på den måde forsøge at nytænke den måde, man producerer og forbruger mode på. I dag er modeindustrien den mest ressourcekrævende industri – både når det kommer til miljø men også mennesker, og derfor er Copenhagen Fashion Summit et lille men vigtigt skridt mod en mere bæredygtig branche.

Sidenhen har det bæredygtige event manifesteret sig, og er nu et ledende event inden for bæredygtighed i den globale modebranche. Det har resulteret i, at det i år blev offentliggjort at mødet fra i år vil være en fast del af den årlige modekalender. Begivenheden tiltrækker i den grad nogle af modeindustriens absolutte bannerførerer og beslutningstagere fra den internationale branche, og flere store erhvervsfolk fra H&M og Nike sidder blandt publikum og i debatpanelerne.  

Gæstelisten lyder i år på både kendisser og royale skikkelser, og i år har Copenhagen Fashion Summit inviteret supermodel og skuespiller Amber Valletta til at være værtinde for det bæredygtige topmøde. Et nærliggende valg, da Amber Valletta i mange år har været en stor fortaler for en mere grøn og bæredygtig modeindustri.

Det er den danske modebranches netværksorganisation, Danish Fashion Institute, der er tovholder på eventet, og de har valgt at temaet for årets konference er et fokus på ansvarlig innovation i modebranchen.

Copenhagen Fashion Summit bliver i år afholdt den 11. maj. 2017 i DR Koncerthuset i København.  Billetterne starter på 5.578 kr. og kan købes her.