Kultur

33 portrætter af skønhed verden over

- 25/02/2015

For fotografen Mihaela Noroc er skønhed lig med forskellighed. Med dette mantra har hun rejst jorden rundt og portrætteret skønhed i mere end 30 lande. Resultat er intet mindre end fantastisk, smukt og meget ærligt.

Den unge, rumænske fotograf Mihaela Noroc har sat sig et mål. Hun vil fortælle verden, at skønhed er lig med forskellighed og at skønhed findes overalt, hvor vi befinder os. Gennem foto-projektet “The Atlas of Beauty” har hun indtil videre fotograferet kvinder i 37 forskellige lande verden over, og hendes fotografier er allerede blevet rost til skyerne. 

Mihaela Noroc kommer fra Rumænien og det er to år siden, at hun besluttede sig for at sige sit job op og rejse verden tynd med sit kamera om halsen og en rygsæk på skulderen. 

Se også: Kom med bag kulisserne til Svanesøen

Mihaela har til ELLE.com fortalt, at selvom globale trends får os til at klæde os og opføre os på én bestemt måde, så er det vigtigt at huske på, at vi allesammen er smukke – netop fordi vi er så forskellige. Noget af det, som Mihaela Noroc har opdaget på sin rejse er, hvor forskelligt lande ser på skønhed:

“Jeg har vist mine billeder til to forskellige mennesker i forskellige lande, og hvad der var smukt og trendy i Myanmar, var helt outdated i New York. Og dét der var cool i London, blev opfattet underligt i Etiopien” , fortæller Mihaela Noroc til ELLE.com.

Mihaela Noroc har valgt udelukkende at fotografere unge piger indenfor den samme aldersgruppe, fordi hun ønskede et sammenlignligt grundlag, der kunne vise omverden at alle pigerne på hendes billeder havde noget smukt over sig – uanset nationalitet, hudfarve eller sprog. 

Se også: Oplev Gudrun Hasle – en kvinde med fortællelyst og skønhedsfejl

Her på ELLE-redaktionen er vi meget betagede af Mihaela Norocs arbejde og hendes billeder af kvinders skønhed verden over. Hvis du også er vild med Mihaela Norocs billeder, kan du se meget mere på hendes Instagram og Facebook. Du kan også læse mere og støtte hendes projekt her.

Vi har samlet 33 af Mihaela Norocs smukke portrætter i galleriet.

Psst… Brug pilene eller ‘swipe’ dig gennem galleriet!