Shopping

Nordisk design – her er 14 klassikere du skal kende

- 19/04/2017

Nordisk design er ligeså populært internationalt, som det er herhjemme og designklassikere, der blev skabt for et halvt århundrede siden, er stadig ultra relevante i dag. ELLE Decoration har samlet 14 tidløse favoritter, som du skal kende til, når vi taler møbeldesign fra den nordiske guldalder.

Nordisk design, fra 1930-1970’erne, blev defineret af designere, for hvem fællesnævneren var kærligheden til håndværket, et udpræget fokus på materialer og en undersøgende, næsten videnskabelig tilgang til design.

Se også: Shoppeguide: Skab nordisk stemning i hjemmet

Navne som Kaare Klint, Børge Mogensen og Arne Jacobsen har skabt møbler og brugskunst, der har sat norden på designverdenskortet. Og selvom stil og tendenser er blevet globaliseret i takt med alt andet, er der alligevel noget ved det nordiske design, som de fleste af os har svært ved at slippe. Uanset hvilket hjem vi besøger, finder vi altid – næsten ligegyldigt, hvor international stilen ellers er – en stol, en lampe eller en krukke, der har rødder i det skandinaviske, og som helt diskret er med til at give stemningen en funktionel twist. 

Se også: IKEAs nye kollektion emmer af modernitet

ELLE Decoration elsker, og er stolte af, den nordiske designarv og derfor har vi samlet 14 klassikere. Klik dig gennem galleriet og se favoritterne, der blandt andre har været med til at inspirere de design samtidens arkitekter og designere skaber i dag. 

Psst… Kan du heller ikke få nok af skandinavisk design, kan du en lille uge endnu (indtil d. 26. april) nå at købe det seneste ELLE Decoration, hvor vi stiller skarpt på den nordiske designarv.