Krop

Fra køligt glas til farverigt silikone: Her er 3 tendenser inden for intim velvære, der hitter lige nu

- 26/01/2023

Om du er til smuk glaskunst eller blød silikone, så er udvalget af sexlegetøj massivt. Men hvilken slags produkter kommer der flere og flere af, og hvilke nye tendenser hitter lige nu?

Salget af sexlegetøj er de seneste par år steget markant, og interessen og nysgerrigheden for intimprodukter i alle afskygninger er dermed også steget.

Derfor er udvalget også eksploderet med alt fra fine vibratorer til mere kunstneriske dildoer og teknologiske vidundere, der giver helt nye muligheder for andre former for nydelse og intim velvære.

I takt med at udvalget vokser og aftabuiseringen af sexlegetøj langsomt forgår, finder flere og flere vej til webshops og butikker, der tilbyder både flotte og lækre produkter. En af dem er sexbutikken Peech, der holder til i både København og Aarhus, og som i den grad har været med til at brede sexlegetøjet ud i ny indpakning.

Vi aflagde butikken i Guldbergsgade på Nørrebro et besøg for at finde ud af, hvilke produkter, der lige nu hitter og kun bliver mere og mere populære.

Glasprodukter 
Det kan måske lyde som en tvivlsom affære at bruge glasprodukter til sex med sig selv og andre, men der er intet at frygte.

Sexlegetøj af glas nemlig lavet af borosilikat, som blandt andet bruges til ovnfaste fade og glaskopper, og ændrer først form, når det når over 800 grader. Og der skal alligevel en del til, før kroppen når den temperatur under akten.

Foto: Christoffer Mygind Juul

Glasdildoer kommer i mange varianter, der kan bruges på hver deres måde.

Derfor er sexlegetøj af glas blandt andet gode, hvis du gerne vil lege med temperaturen til for eksempel massage, men kan også bruges til bækkenbundsmassage. De kan både varmes op og køles ned alt efter behov, og varianterne kommer i alt fra buede former til prikkede versioner, der giver en pirrende sensation. 

Bruger du primært glasprodukter til penetrering, bør du gå efter et med en kurve. Klassiske dildoer i silikone er bøjelige og har stor bevægelsesfrihed, men da underlivet ofte trækker sig sammen, når du får en orgasme, kan det føles mere behageligt med kurvede glasprodukter.

Analprodukter 
En anden produktgruppe, som flere og flere får øjenene op for, er analprodukter som for eksempel buttplugs. 

Foto: Christoffer Mygind Juul

Citronpresser eller buttplug? Nye analprodukter kan næsten bruges som pyntegenstande.

Hvor analprodukter i mange år har været forbundet med tabu og for nogle skam, har den øgede nysgerrighed for seksuel udforskning medført en stigende interesse og derfor et bredere udvalg af nye former for analprodukter. 

Buttplugs fås i et utal af størrelser og materialer, der kan bruges til leg med både dig selv og andre, og de fås med tyngdekugler i for mere sensation eller som fjernstyrede vibratorer. Vil du have mere stimulans, findes der eksempelvis også prostatastimulatorere med og uden vibration, der er designet særligt til indvendig massage af både prostata og g-punktet. 

Æstetiske produkter 
I takt med tidens nye sexlegetøj og intimprodukter er blevet langt mere udbredt, har mange af produkterne også ændret både form og farve, så nogle ligner en paddehat og andre en musling og nærmest minder om små, fine pyntegenstande.

Foto: Christoffer Mygind Juul

Der er styr på æstetikken, der gør mange produkter til fine tilføjelser til soveværelset.

Samtidig har de mere klassiske dildoer fået markant mere konkurrence af både såkaldte wands og satifyers, der knap nok ligner sexlegetøj og er pyntet i pastelfarver og med glimmer. De fås i alt fra glas og keramik til silikone og metal.

En tendens, der har taget sexlegetøj til et helt nyt niveau, der for mange gør legetøjet langt mere indbydende og pænt at se på, således at det ligeså godt kunne være en del af beautyskabet på lige fod med andre velværeprodukter eller få en plads i dit feed på Instagram.

Læs ogå

Instagrams censur af brystvorter kan snart være fortid: Har 60 dage til at reagere på kritik