9 steder du skal spise under årets Roskilde Festival
Af Maria Harder - 23/06/2016
Home / Kultur / Oplev / 9 steder du skal spise under årets Roskilde Festival
Der er nye spændende muligheder for kulinariske oplevelser på årets Roskilde Festival, og her har vi udvalgt 9 madoplevelser, vi synes, du skal prøve i år. Du kan bl.a. spise hos Madklubben, få en burger med rørt tartar eller spise traditionelle retter fra Uganda. Årets artister kan desuden mæske sig i gourmetmad fra BÆST og Manfreds.
Om kort tid afholdes der igen Rokilde Festival på Dyrskuepladsen ved Roskilde, hvor 130.000 gæster og frivillige samles. Mad skal der til, og under årets Roskilde Festival vil der være muligheder for at spise festivalmad i alle afskygninger.
Der er flere gode nyheder i udvalget af food trucks bl.a. traditionelle retter fra Uganda, og den københavnske restaurantkæde ‘Madklubben’ vil også være at finde for første gang. Hvis du hellere vil tilberede din mad selv, så kan du deltage i den årlige ‘FoodJam’, der foregår alle dagene. Mulighederne er mange, og vi har været dem alle igennem for at finde de bedste steder til dig. I galleriet har vi samlet en guide over 9 steder, vi synes, du skal prøve under årets festival.
På Roskilde Festival vil de gerne ændre opfattelsen af, hvad festivalmad er, og det har festivalen aktivt arbejdet på, bl.a. ved i 2013 at introducere området Food Court, hvor nye madboder kan aprøve deres evner i en af 20 stande. Her holder ‘Madklubben’ bl.a. til.
Siden 2014 har Roskilde Festival arbejdet på en strategi om at have et madudbud, der er mere bæredygtigt, og det må siges at gå i den rigtige retning. I 2015 var 54 % af alle råvarer i madboderne økologiske, og festivalen har ambitioner om at nå op på 75 % i år og ramme 100 % i 2017.
I år er det er ikke kun festivalgæsterne, der kan nyde godt af de bæredygtige initiativer. Årets artister kan som noget nyt spise sig mætte i økologisk gourmetmad.
Michelinkokken Christian Puglisi , der ejer de to restauranter ‘Bæst’ og ‘Manfreds’ i København, vil i år stå for driften kunstnercatering på Roskilde Festivalen.
Begge restauranter er kendt for deres innovative køkken med høje etik og råvarer i højeste kvalitet – så artisterne kan godt begynde at glæde sig til en kulinarisk oplevelse uden lige!
Roskilde Festivals bæredygtige strategi handler dog ikke kun om økologi. Et af de områder, hvor festivalen især har gjort en indsats, er madspild.
For tredje år i træk, samarbejder Roskilde Festival med organisationen ‘Det Runde Bord’ i kampen mod madspild. I 2015 blev der indsamlet 33 tons overskudsmad på Roskilde Festival, der efterfølgende blev omdannet til måltider, og uddelt på herberger.
Du kan hente Roskilde Festivals officielle app i Google Play eller Appstore, hvor du har mulighed for at se billeder fra de forskellige boder og søge inspiration til dit næste festivalmåltid.
Roskilde Festival opfordrer også festivalgæsterne til at dele deres madoplevelser via de officielle hashtags #RFFood og #morethaneatin.
Se med i galleriet, hvor vi har fundet 9 madoplevelser, som vi synes, at du skal prøve under årets festival. Velbekomme og rigtig god festival!