Mode

ELLE elsker stiletter

- 07/04/2011

Vi elsker stiletter i alle farver, højder, størrelser og former! Læs vores interview med designer Menush ...

ELLE-redaktionen har vi allesammen en vild og lidenskabelig affære med stiletter… Jo højere, des bedre!
Derfor har vi talt med stilet-designer, Menush, som designer under eget efternavn – Rasoulinia!

MENUSH’ 5 SKO-TIPS
1. Tjek, at gummiet under hælen er hel, ellers bliver den ødelagt.
2. Forlæng leve tiden for dine dyre sko med lædersåler, ved at få dem sålet hos skomageren.
3. Tør snavs af dine sko med en fugtig klud efter brug.
4. Imprægner ruskindssko, inden du tager dem i brug første gang. Ellers vil regn danne skjolder på dem. Imprægner jævnligt.
5. Læg dine sko i smukke æsker i klædeskabet, så de ikke trykkes. Eller fyld dem med papir.

HVORFOR DESIGNE SKO …?
Jeg har altid vidst, at jeg skulle være designer, men det er senere, at jeg har fundet ud af, at jeg skulle være skodesigner. Kreationer og kunst har altid været en del af mit liv – jeg begyndte til tegneundervisning, da jeg var fem år gammel. Jeg har altid været fascineret af sko, fordi jeg så min mor, der gik rundt på høje hæle. Hun var en fantastisk smuk kvinde, og jeg satte det at være kvinde lig med høje hæle.

DEFINER DIT DESIGN
Jeg synes, mit design er intelligent og feminint. Der er kælet for detaljerne, som aldrig er tilfældigt placerede! Jeg designer til kvinder, der har attitude. Til dem, som gerne vil skille sig ud, være feminine og vil erobres.

HVAD ER DET MED HØJE HÆLE …?
Uhhhh … det er det hele. Det er den magiske magt, de giver én. Umodståelighed, den smukke kropsholdning samt de kvindelige former, som bliver fremtryllet med et par høje hæle. Jeg elsker stiletter, og det er dem, jeg bruger allermest.
Jeg synes ikke, at man skal begrænse sig selv. Mine sko kan anvendes til hverdag og fest til et par cool jeans samt chikke outfi ts. Jeg hører tit,
at kvinder kommer med undskyldninger for ikke at have stiletter på – pga. det danske vejr, regn og brosten. Kvinderne i New York går altid rundt i stiletter. Også når det regner. Så på med stiletterne!

DIT YNDLINGSMATERIALE …?
Eksotiske skind, f.eks. pyton, krokodille, struds og forskellige fi skearter. Idéen bag at bruge pyton er, at materialet er meget udsøgt, og umiddelbart virker det så skrøbeligt. Men af karakter er pytonen utrolig stærk, og det er ligesom kvinder i Rasoulinia-sko.

NÅR MAN KØBER SKO …
Man skal ikke lade sig begrænse. Forelsker du dig i et par sko, så er det dem, du skal have. Man skal ikke tænke praktisk, man skal følge sit hjerte. Man kan altid bruge et par sko til noget.

HVAD FORTÆLLER EN SKO OM DENS EJER …?
Jeg ser altid først på skoene, og derefter resten. De fortæller om, hvem vi er, hvilken status vi har samt hvilken mood, vi er i. Spidse sko signalerer i min verden, at man har karakter, vil fremad og vil kontrollere. En rund snude er mere harmonisk, rolig og klassisk. Men det afhænger også af modetendenserne, som påvirker vores skovalg.

ER HØJE HÆLE FOR KVINDER I ALLE ALDRE …?
Man skal ikke begrænse sig, bare fordi man f.eks. har nået de 60 år. Man kan bare nøjes med at gå i 50 milimeter.