Modeugen

Bliv tomboy-chik som ELLEs assisterende moderedaktør

- 08/02/2013

Læs her hvor ugens ELLE-ing, assisterende moderedaktør Josephine Aarkrogh, shopper

Josephine Aarkrogh er en af ELLEs to assisterende moderedaktører og har godt styr på det med stil og mode. Hendes kælenavn er Jose, og hun er struktureret med stort ‘S’; noget vi i den grad værdsætter her på redaktionen. Hun er et madøre, som elsker at bage og prøve nye opskrifter af. Som ugens ELLE-ing fortæller Jose om sin minimalistiske tomboy-stil, hvor du skal shoppe, hvis du vil have hendes stil og hvem hun lader sig inspirere af.

Beskriv din stil med tre ord.
“Minimalistisk, rå og tomboy-chik.”

Hvornår blev du først stilbevidst? Hvordan har din stil udviklet sig og hvorfor forelskede du dig i sin tid i mode?
“Jeg har altid interesseret mig for mode og læst ALLE modemagasiner, jeg kunne opstøve. Da jeg gik i folkeskole, åbnede min mor en tøjbutik (Estyle i Espergærde, www.estyledk.com), og i takt med, at jeg kom med hende på indkøb og til messer voksede min interesse yderligere. Da jeg senere startede på ELLE, kunne min far endelig se meningen med galskaben, alle de magasiner, vi har købt og slæbt med hjem fra rejser.”

Hvor shopper du henne, når du er i Danmark? I udlandet?
“Fordi min mor har butikken, shopper jeg sjældent andre steder herhjemme. Men i udlandet giver jeg den gas og er især glad for Maje, Sandro, The Kooples og Iro i Paris, Alexander Wang, 3.1 Phillip Lim og Rag & Bone i New York, og så synes jeg faktisk, det er praktisk med stormagasiner – man kan nemlig nå mere på kortere tid. Mine favoritter er Bon Marché, Printemps og Barneys. Faktisk er mange af mine bedste køb gjort på rejser, og jeg tror det er mindet om, hvor man købte sine ting og hvordan man fandt dem, der gør tingene ekstra specielle.”

Er du til sneakers og Soulland? Så få art director Louise Lyngbos shoppingtips

Hvad er dit mest ekstravagante køb?
“Det må være min PS1-taske fra Proenza Schouler. Jeg købte den på en tur til USA, hvor jeg jagtede den i flere stater, for jeg ville have den i den rigtige blå farve.”

Hvad er dit bedste køb/hvad har været den bedste investering?
“Førnævnte Proenza-taske, der hænger på mig næsten dagligt. Den er utroligt rummelig og behøver alligevel ikke være fyldt for at se lækker ud, og så passer petroleumsblå sjovt nok til alt! Jeg elsker, at den er ret diskret og egentlig ikke er særlig feminin – jeg kunne godt finde på at anskaffe mig den i sort også.”

Hvilken taske bruger du til hverdag, og hvad finder man altid i den?
“I den har jeg altid min telefon, mit dankort, mine nøgler, en lipbalm (i øjeblikket fra Tromborg) og en transparent pudder.”

Hvem er dit største stilikon? Hvordan har hun inspireret dig?
“Jeg laver celebstil-siden til ELLE hver måned, så jeg nærstuderer dem ofte. Jeg kan godt lide Alexa Chung, Taylor Tomasi Hill, Kate Bosworth og Caroline Issa. Jeg bliver også ret inspireret af bloggere, især Elin Kling, og for nyligt har jeg fået øjnene op for Danielle fra WeWoreWhat.com. Ellers er jeg vild med street style-billeder og bliver meget inspireret af Tommy Tons billeder på Style.com.”

Er du vild med Audrey Hepburn? Så lad dig inspirere af ELLEs redaktionschef

Hvad ønsker du dig allermest i 2013?
“Højt på ønskelisten står Givenchys leopard-sandaler – hælhøjden er perfekt. Ellers ville jeg ikke have noget imod at føje en pyjamas-silkeskjorte (fx den sorte fra Ganni) til garderoben, noget af Dries Van Notens smukke blomstrede eller ternede print, Peter Soms blomstrede sæt, en cool bomberjakke og noget fra italienske MSGM. Jeg kunne blive ved!”

Dit bedste shopping- og stiltip?
“Hvis du er i tvivl, så lad være. Hvis du stadig tænker på en ting dagen efter, er det bare at komme afsted!”

Dit (stil)motto?
“Less is more.”