Modeugen

ELLE Coverstar: Sif Agustsdottir

- 23/03/2010

Med fødderne solidt plantet på jorden og et smukt glimt i øjet har den unge islandske skønhed Sif Agustsdottir bosat sig i London, hvor hun kører en fuldtidsmodelkarriere på fjerde år

21-årige Sif Agustsdottir kan prale med intet mindre end en Agent Provocateur-kampagne og serier for bl.a. Harper’s Bazaar, engelsk ELLE og Grazia på sit CV.

ELLE har talt med Sif om …

Modelkarrierens begyndelse
Jeg var 14 år gammel og en rigtig drengepige. I et shoppingcenter fik en butiksekspedient øje på mig og ringede straks til et modelbureau, som på få øjeblikke ankom til butikken for at fotografere mig. Jeg strittede voldsomt imod, men med udsigten til fridage fra skolen takkede jeg ja til at deltage i en modelkonkurrence i NYC en måned senere. Og så kørte showet ellers.

Det største øjeblik
Det her interview! Haha … ej, det må være den førnævnte modelkonkurrence. Jeg havde aldrig været i New York før, og det var virkelig spændende og kontrastfyldt for mig at komme til en fremmed kultur med alle de store bygninger …

Det bedste partytip
Det er vigtigt at være sig selv og have det godt med sig selv, både indeni og udenpå, når man er til fest. Åh, sikke dog et typisk svar, ha-ha.

Sladder
Da det engelske Big Brother sendte en celebrity edition, heppede jeg helt klart på Vinnie Jones (engelsk skuespiller og eks-footballer), som virkede lidt klogere end husets andre deltagere. (Alex Reid, gift med Katie Price aka Jordan, vandt, red.)

Yndlingsfotografen
Det må være Ellen Von Unwerth!

Foretrukne tøj- og skomærke
For at tage mig godt ud burde jeg nok fremhæve min kærlighed til et eksklusivt mærke. Ha-ha. Men jeg er altså stor fan af Topshop, som er tilgængeligt og anvendeligt. Og derudover holder jeg af vintage både i tøj og sko. Jeg elsker slidt læder.

Designertasker
Miu Miu er ungt og lækkert, og så holder det længe. Jeg har selv investeret i en taske fra mærket.

Den bedste restaurant nogensinde
I Sydfrankrig inviterede min svigerinde og hendes mand mig engang på restauranten Eden Roc, som var helt fantastisk indrettet i 1950’er-stil og beliggende helt ud til klipperne ved havet. Den vil jeg tilbage til på et tidspunkt.

Yndlingsspisen
Ud over fransk mad er jeg vild med Sunday roast (roasted lamb, roast potatoes og gravy, red.), som man om søndagen kan nyde på en klassisk pub i England.

Modeller
Lara Stone er sexet og feminin. Der er bare noget over hende! Det er, som om hendes personlighed skinner igennem på hendes fotos.

Hvordan hun holder sig sund
Det gør jeg ikke. Ej, jo, jeg gør meget for min hud, som er meget sart. Jeg forsøger også at spise meget grønt, men jeg holder ikke nogen stram diæt.

Amanda Seyfrieds 10 bud på god stil
Celebstil: Klassisk trenchcoat
Forårets tendens: Edgy look