Mode

ELLE elsker Elle

- 24/11/2011

Hun er 13 år og har allerede opnået det, de fleste skuespillere og fashionistaer drømmer om ...

Elle Fanning er den der 13-årige, som allerede er lykkedes med det, som mange skuespillerinder og fashionistaer kun kan drømme om at opleve i deres karriere. F.eks. at spille sammen med Brad Pitt, Sean Penn og Jeff Bridges (for bare at nævne nogle få), komme i Vogue samt spankulere ned ad den røde løber iklædt Chanel, Marc Jacobs og Valentino.

Hvis du ikke allerede har hørt om Elle Fanning, er det på tide at notere dig hendes navn. Som 13-årig har hun allerede et tungt cv og gjort succes inden for filmverdenen, samtidig med at hendes navn er på alles læber inden for modeverdenen lige nu. Det nye stjerneskud er lillesøster til den mere kendte Dakota Fanning, men hun har hurtigt taget kampen op mod sin ældre søster om opmærksomheden ved blandt andet at være model i Marc by Marc Jacobs‘ efterårskampagne, samtidig med at hun netop nu er på forsiden af Love Magazines sjette nummer.

Trods sin unge alder er Elle absolut ikke ny inden for filmbranchen, snarere tværtimod. Som bare toårig spillede hun sammen med Sean Penn og Michelle Pfeiffer i filmen I Am Sam, og siden da har hun medvirket i andre store film, blandt andre Babel, Reservation Road, The Door in the Floor og The Curious Case of Benjamin Button. På trods af, at hun lander film efter film, går hun stadig i skole og har fortalt Box Office Magazine, at “film er noget, hun gør ved siden af”, ligesom hun går meget op i ballet.

At Elle hurtigt er blevet en succes, står ikke til diskussion. Som 13-årig har hun endda været med i amerikansk Vogue – ikke bare en, men to gange på et år. Modeinteressen er der da heller ingen tvivl om; Elle er ikke er bange for at sige, at hun er fuldstændig vild med tøj og mode. Hun var til det famøse The Met Ball i år, og til Love Magazine siger hun:
Hold nu op! Det var bare det bedste! Jeg lever for mode. Jeg kan alle kollektionerne udenad. Jeg kender alle modellernes navne. Jeg lever og ånder for Style.com. Når jeg ser nogen med noget på, kan jeg sige f.eks.: ‘Spring/summer 2007?’. Jeg ser det med det samme.”

Hun er især interesseret i vintage, og derfor er der en hel del tøj fra 1950’erne i hendes garderobe (Elles store idol er Marilyn Monroe, og yndlingsfilmen er da også Den søde kløe. I et interview med Interview Magazine fortæller hun, at hun blandt andet “går meget i støvler og hvad som helst med høj talje“, og at hun “elsker Marc Jacobs“. Og netop når det gælder valg af outfits og designere på den røde løber, har Elle haft alt fra netop Marc Jacobs til Chanel, Valentino og mange flere på. Listen er blevet imponerende på temmelig kort tid.
Et af modehøjdepunkterne var, da hun blev placeret på første række ved siden af Mario Testino til Chanels coutureshow i Paris tidligere i år, som faktisk var hendes allerførste modeshow nogensinde – og hendes første besøg i Paris i det hele taget.
Oplevelsen gjorde tilsyneladende et stærkt indtryk på Elle, som sagde til WWD: “Jeg tror, denne aften vil blive meget speciel.”

Så hvem har Elle som modeforbillede? En, hun ofte har nævnt, er Alexa Chung, som hun mødte ved The Met Ball og har lavet fælles mail-interview med i det samme nummer af Love Magazine, som hun selv er på forsiden af. Samtidig er Elle stor fan af sin søster Dakotas tøj, og i Interview Magazine har hun fortalt, hvordan hun “ofte går ind i smug i sin søsters garderobe og låner noget, eftersom de er cirka samme størrelse”. Hun tilføjer, at hun “gerne vil spille over for hende i en film, eftersom de aldrig har spillet over for hinanden”, på trods af at hun faktisk har spillet en yngre version af storesøsteren i et par film.

Trods Elles succes igennem årene gjorde det en afgørende forskel, da hun indspillede Somewhere. Hun beskriver det som “fantastisk” at arbejde sammen med Sofia Coppola i skabelsen af filmen. Til Interview Magazine siger hun:
“Jeg har lært så meget af hende. Jeg kan ikke engang beskrive, hvor sjovt jeg havde det.”

Hun fortsætter med, at under indspilningen føltes alle medvirkende som et team, og at “jeg tror, det er derfor, Sofias film virker så anderledes i forhold til andre, de føles så intime og naturlige”.

Efter Somewhere skulle hun på sin første PR-turne og skulle deltage ved Award-shows. Resten er, som man siger, historie. Det virker ganske enkelt ikke, som om noget kan stoppe Elle Fanning. Hendes fremtid ser unægtelig temmelig lys ud.