Shopping

ELLE elsker cupcakes

- 14/10/2009

Torsdag den 15. oktober er Den Store Bagedag, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang i køkkenet! ELLE har snydt lidt og bagt på forhånd …

De små fine kager smeltede allerede vores hjerter, da vi så Carrie og Miranda spise Magnolia Bakery’s cupcakes i Sex and the City. Siden da er der kun kommet flere cupcake-bagerier til, og i Danmark er tendensen også så småt ved at indtage det danske kagemarked.

På torsdag er det officiel bagedag i Danmark, og selvom vi på ELLE ikke behøver en speciel anledning for at få kage, griber vi anledningen med kyshånd. De yndige cupcakes smager nemlig lige så sødt, som de ser ud.

Kulørt kagekunst på den nemme måde
ELLE-yndlingene Hummingbird Bakery og Magnolia Bakery er jo desværre lidt mere end en cykeltur væk, så i stedet har vi taget udfordringen og el-piskeren op! Og så passer det jo som fod i stilet, at det nyeste tiltag i cupcake-manien herhjemme er Dr. Oetkers kulørte muffinsforme i ekstra kraftig kvalitet, glasur på tube, så du let kan dekorere dine mesterværker, samt diverse former for sprinkles. Da kittet kom ind ad døren på redaktionen var der kun én vej frem, og det var ind i ovnen.

Dr. Oetker har mange delikate forslag til, hvordan man kan dekorere sine cupcakes, bl.a. med en anden ELLE-favorit; franske makroner. Vi nøjedes dog med chokolade- og gulerods-cupcakes, to slags tyk, cremet frosting, glasur og krymmel. Møf! Det var overraskende let at gå til, det eneste du skal bekymre dig om, er din kreativitet. ELLEs cupcakes blev da også modtaget af en yderst glad redaktion, der var meget imponerede. Og hvis vi selv skal sige det, blev resultatet virkelig fint, men der er dog et stykke op til de små kunstværker, de udenlandske bagerier sælger.

ELLEs eget hjemmebageri – der gik ikke lang tid før de var væk

Det er ikke mystisk at kunderne gerne står i kø for disse små skønheder fra Magnolia

Cool kogebøger – også for allergikere
Har du mod på at bage selv er der masser af hjælp at hente. Det berømte Hummingbird Bakery i London har tidligere i år udgivet “The Hummingbird Bakery Cookbook” med alt fra cupcakes til cookies, loafbread og barer, og de lover, at du ikke bruger flere timer i køkkenet på at kokkerere.

Er man allergiker kan man hurtigt føle sig lidt udenfor med al den snak om små kager med farverig dekoration. Det har en kvinde i New York sat en stopper for; Erin McKenna har åbnet BabyCakes i New York, et bageri der tilbyder naturlige, økologiske og lækre alternativer uden hvede, gluten, mælkeprodukter, kasein og æg. Al sukker er blevet brugt sparsomt, og du vil aldrig finde hvidt sukker eller andre kemiske sødemidler, i stedet bruger de en naturlig sirup fra kaktus, som har samme smag. BabyCakes findes indtil videre kun i New York, men er du fristet, kan du finde opskrifterne i “Babycakes: The Cookbook” og gøre kunsten efter.

Babycakes: Vegan, (Mostly) Gluten-Free, and (Mostly) Sugar-Free Recipes from New York’s Most Talked-about Bakery, 130 kr. på www.amazon.co.uk
The Hummingbird Bakery Cookbook, 75 kr. på www.amazon.co.uk (udkommer på dansk senere på året)Søde shortcuts
Officiel kagedag i Danmark, læs mere på
www.denstorebagedag.dk.

Cupcakes i Danmark: Tea Time, Birkegade 3, 2200 København N,
www.tea-time.dk

Inspiration og tilbehør:
www.kagebutikken.dk

www.specialkoebmanden.dk

www.babycakesnyc.com

www.magnoliabakery.com

www.hummingbirdbakery.com

www.oetker.dk

Den søde tand ligger til ELLE-familien; en chokolade-gave fra belgisk ELLE under modeugen I Paris.