ELLE AWARDS

ELLE Awards 2024: Her er de nominerede i årets nye – og hidtil ukendte – pris

- 23/10/2024

Som 10 gange før er ELLE atter klar til at trække i festtøjet til årets store begivenhed, ELLE Awards, hvor en lang række personer og brands skal hyldes for deres bedrifter med velkendte – og nye – priser, der skal uddeles. I år er blandt andet første gang, at ELLE er gået sammen med et andet brand om en helt særlig pris, der endnu ikke har været løftet sløret for – ind til i dag. Læs om prisen her og se, hvem de nominerede i kategorien er her.

Spændingen over dette års nominerede under ELLE Awards har måske lagt sig en anelse for de fleste, men der er lidt ekstra spænding, vi skal have udløst, før den helt store vinderafgørelse finder sted d. 1. november i de festlige omgivelser på D’angleterre.

11 kategorier og 33 nomineringer er allerede blevet offentliggjort, men i år kan ELLE i samarbejde med CIFF og CFDA (Council of Fashion Designers of America) tilføje endnu en pris til rækken, som skal uddeles under årets ELLE Awards 2024. Kategorien hedder ‘Årets springbræt’.

Årets springbræt

Årets springbræt præsenteres i samarbejde med CIFF. Formålet med prisen er at understøtte danske modebrands på den internationale scene. Prisen gives til et brand, som på baggrund af votering fra ELLE, CIFF og CFDA (Council of Fashion Designers of America) vurderes til at have et stort potentiale på US-markedet og i derigennem står overfor et internationalt gennembrud. Der er tale om et brand, som kommercielt set er i en moden fase og dermed er i stand til at rulle ud på det amerikanske marked. Vinderen af prisen inviteres med i CIFF X CFDA showroom under NYFW i februar 2025, hvor CIFF og CFDA fremviser og markedsfører udvalgte danske brands for amerikansk presse og indkøbere. Med prisen følger rejse, ophold, showroomplads samt adgang til vigtige amerikanske indkøbere og massiv dækning i indflydelsesrige medier, herunder ELLE DK og Vogue US.

 

I anledning af offentliggørelsen af den spritnye pris deler direktør for CIFF, Sofie Dolva, her tankerne, der ligger til grund for prisen, samt fortæller, hvorfor den danske modebranche har brug for en pris som netop denne.

Hvorfor er valget af nominerede netop faldet på disse fire brands?

De fire nominerede – Remain, Forza Collective, MKDT Studio og Skall Studio – repræsenterer alle et unikt udtryk og potentiale, som vi vurderer til at kunne klare sig exceptionelt godt på det amerikanske marked. Remain er kendt for deres evne til at balancere moderne minimalisme med tidløs elegance, hvilket appellerer stærkt til den internationale forbruger. Forza Collective er i høj grad trendsættende med deres innovative tilgang til materialer og bæredygtighed. MKDT Studio bringer et nyt perspektiv på godt håndværk, quiet luxury og ikke mindst unisex mode, hvilket er utrolig relevant i en tid, hvor grænserne mellem kønsroller udviskes. Skall Studio har skabt en stærk niche inden for bæredygtigt og tidløst design, og deres etiske tilgang til produktion og høje kvalitet resonerer godt med et voksende bevidst forbrugermarked. Alle fire brands har både en klar design-DNA og en moden forretningsstruktur, der gør dem klar til at tage det næste skridt mod international succes.

Hvilken forskel kan prisen gøre for vinderen?

Denne pris kan være et afgørende springbræt for et dansk brand, der ønsker at trænge igennem på det amerikanske marked. Med deltagelse i CIFF X CFDA showroom under New York Fashion Week får vinderen ikke kun eksponering over for de vigtigste aktører i branchen, men også adgang til strategisk vigtige netværk inden for både indkøb og medier. Det giver en unik mulighed for at etablere sig i USA og skabe relationer, der kan føre til langsigtede kommercielle partnerskaber. Den massive mediedækning og synlighed gennem ELLE, amerikanske medier samt CFDA med deres reach på 1,3 mio er i sig selv et kæmpe boost til brandets internationale profil.

Foto: James Cochrane

MKDT Studio

Foto: James Cochrane

Skall Studio

Foto: James Cochrane

Forza Collective

Foto: James Cochrane

REMAIN

Hvad er jeres intention med prisen?

Intentionen med prisen er at fremme dansk mode og hjælpe brands med at bryde igennem på den internationale scene, især i et marked som USA, der kan være svært at navigere. Vi ønsker at give lovende danske modebrands de nødvendige redskaber og platforme til at accelerere deres vækst og maksimere deres potentiale globalt. Ved at samarbejde med både ELLE og CFDA sikrer vi, at vinderen får den bedst mulige introduktion til det amerikanske marked.

Hvorfor har den danske modebranche brug for en pris som ‘Årets springbræt’?

Den danske modebranche er rig på talent, men det kan være en udfordring at få internationalt fodfæste, især på det amerikanske marked, hvor konkurrencen er intens. Med denne pris ønsker vi at skabe en bro mellem dansk og amerikansk mode og give danske brands de nødvendige ressourcer og den synlighed, de behøver for at klare sig godt i udlandet. Prisen er en anerkendelse af dansk kreativitet og en investering i fremtidens succesfulde internationale brands.

Hvordan er konkurrencen for danske brands på den internationale modescene?

Konkurrencen er hård, og der er ingen tvivl om, at de danske brands skal skille sig ud for at kunne klare sig på den globale modescene. Men danske designere har længe været kendt for deres unikke tilgang til gennemtænkt design, funktionalitet og bæredygtighed – kvaliteter, der i stigende grad værdsættes internationalt. Det er en styrke, vi skal bygge videre på, og med priser som denne får danske brands mulighed for at positionere sig strategisk og skabe det nødvendige netværk, der kan føre dem til succes på et af verdens største markeder.

ELLE Awards 2024: Her er de nominerede