Makeup

Charlotte Tilbury: “Jeg ønskede at dele alle mine skønhedshemmeligheder fra Hollywood samt tips og tricks med hele verden”

- 26/09/2024

Den ikoniske makeup-artist Charlotte Tilbury, der har svunget sine pensler på alverdens stjernehud på supermodeller som Kate Moss, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista og Naomi Campbell, er netop rykket ind i Illum i hjertet af København, og i den anledning har vi fået mulighed for at tale med hende.

Efter at have lanceret sit eponyme brand i Sverige i 2023, er turen nu (endelig) kommet til Danmark. Den ikoniske makeup-artist Charlotte Tilbury, der har svunget sine pensler på alverdens stjernehud, er netop rykket ind i Illum i hjertet af København – og ELLE har i den forbindelse spurgt skønhedsguruen om, hvordan hun i sin tid forelskede sig i makeup, hvilket look, hun er mest stolt af at have skabt, og hvad vi alle bør vide om makeup.

Hvordan forelskede du dig i makeup?

Da jeg voksede op på Ibiza, var jeg omgivet af inspirerende, kreative sjæle, og mine vidunderlige forældre opfordrede mig altid til at være nysgerrig, udfordre status quo og tro på mig selv. Jeg havde meget frihed i min barndom, hvilket gav mig mulighed for at tænke uden begrænsninger og være revolutionerende. Som teenager opdagede jeg makeuppens transformerende kraft, og jeg lagde altid makeup på mine veninder i skolen. Det var der, jeg indså, at med den rette makeup kunne enhver føle sig mere selvsikker og styrket, og når du ser ud som den bedste version af dig selv, kan du leve et liv uden grænser og forfølge dine største drømme. Jeg vidste, at den magiske verden af makeup, hudpleje og dufte var skæbnebestemt for mig, selv om jeg dengang ikke anede, at man kunne blive makeup-artist. Jeg har nu været makeup-artist i over tre årtier, men jeg husker tydeligt starten i 90’erne, hvor jeg arbejdede backstage ved utallige modeshows med ikoniske supermodeller som Kate Moss, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell og Christy Turlington samt skabte rød løber-looks til berømtheder som Jennifer Lopez, Sofia Vergara og Salma Hayek. Det var en spændende tid, hvor jeg fik lov til at finpudse min kunst og ekspertise samt udtrykke min kreativitet!

Hvordan opstod idéen til brandet?

Jeg lancerede Charlotte Tilbury Beauty, fordi jeg ønskede at dele alle mine skønhedshemmeligheder fra Hollywood samt tips og tricks med hele verden. Jeg ønskede at demokratisere og simplificere skønhed med produkter, der er nemme at vælge, nemme at bruge og nemme at forstå, så alle kan se ud og føle sig som en stjerne. Inden jeg lancerede mit brand, arbejdede jeg som makeup-artist, og da oplevede jeg på egen hånd, hvordan standarden for skønhedsprodukterne var. Jeg følte ikke, at jeg kunne skabe de looks, jeg drømte om, med de produkter, der var til rådighed dengang – og det ville jeg ændre. Udover alle mine skønhedstips, tricks og ekspertise ønskede jeg også at skubbe lidt til og innovere skønhedsindustrien og bringe det sjove, glamourøse og teatralske tilbage, som jeg så ofte oplevede backstage. Jeg ønskede at skabe produkter, der ikke kun var utroligt effektive, men som også var smukt designede objekter, der gjorde dem til de mest magiske gaver. Jeg har altid været besat af dekorativ kunst og old Hollywood, så jeg sørgede for, at dette blev inkorporeret i det, der nu er æstetikken i mit signaturbrand.

Hvad vil du elske at se os danskere gøre mere af med makeup?

Jeg er fuldstændig betaget af jeres ubesværede, chikke, friske og naturlige skønhed. Vi deler en kærlighed for “lit-from-within”, næsten usynlig, strålende hud, og min hemmelighed til at opnå dette er min ‘Magic Cream’. Det er en reteksturerende mirakelcreme og primer i én, der får din foundation til at holde længere og se strålende ud hele dagen. Jeg ville elske at se jer danskere eksperimentere med mine produkter, for det er magisk, hvordan en lille ændring i farven på din øjenmakeup eller læber kan transformere dit look. Uanset om du beslutter dig for et naturligt glødende look eller ønsker at skifte det ud med en ubesværet ‘smokey eye’ eller en klassisk rød læbe, vil du altså finde ud af, at der er noget for dig hos Charlotte Tilbury Beauty, der vil få dig til at se ud og føle dig som den bedste version af dig selv.

Emili Sindlev er blandt de danske personligheder, som har været under Charlotte Tilburys pensler. Her fra backstage hos Rotate Birger Christensens SS25-show, hvor Charlotte Tilbury stod for makeuppen.

Ogå Jazz Ben Khalifa gik showet og ses her backstage med fuld Tilbury.

Hvilket look, som du har skabt, er du mest stolt af?

90’erne var begyndelsen på min rejse som makeup-artist, hvor jeg arbejdede med så mange ikoniske supermodeller som Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington og selvfølgelig min smukke veninde og ultimative skønhedsmuse, Kate Moss. Jeg har gennem årene skabt mange ikoniske looks til runwayen, forsider og den røde løber, men et skønhedsminde, der virkelig skiller sig ud, er “Kate’s World”-editorialen for British Vogue i december 2014 med Kate Moss. Kate er en skønhedskameleon, som gjorde det muligt at skabe en hel række forskellige looks, og en af mine favoritter er det ikoniske “rock chick”-look.

Og Katie Fang, som også gik Rotate, med makeup af Charlotte Tilbury.

Og ikke mindst hollandske Vivian Horn, som havde fået Tilbury-makeover.

Har du et show-øjeblik, du aldrig vil glemme?

I mine tre årtier som makeup-artist har jeg arbejdet ved utallige modeshows. Jeg har så mange minder om ikoniske backstage-øjeblikke, at jeg ikke kun kan vælge ét! Men jeg må sige, at min yndlingsting ved at skabe makeupmagi backstage er, hvor mange inspirerende mennesker jeg har mødt undervejs: fra designere og frisører til supermodeller.

Hvad skal vi alle vide om makeup?

Jeg siger altid: “Du kan ikke få et smukt maleri uden et smukt lærred.” Det hele starter med at preppe din hud korrekt, og her er min prisvindende ‘Magic Cream’ uundgåelig. Min mirakelcreme vil reteksturere din hud, booste dens barriere og prime den før makeup. Den indeholder min innovative ‘cushion + lift mesh’-teknologi: en blanding af hybenolie og blødgørende havreekstrakt, som sammen blødgør og udglatter huden og løfter ansigtskonturerne, hvilket skaber den perfekte base for din makeup. Det var det første produkt, jeg nogensinde skabte, og jeg lægger aldrig makeup uden det.

Hvad er dine tre yndlingsprodukter og hvorfor?

Det er næsten umuligt at vælge mine tre yndlingsprodukter, men hvis jeg skulle, ville det første være min ‘Magic Cream’.

1

Magic Cream, Charlotte Tilbury, 529 kr.

Det andet ville være min globale sensation ‘Pillow Talk’. Det startede med min lipcheat-liner, hvor jeg ønskede at skabe en universelt flatterende nuance, der efterligner de toner, som naturen har velsignet os med. Jeg studerede utallige pigmenter og nuancer for at identificere de dominerende undertoner i læber og skabe en nuance, der fremhæver og forstærker din naturlige skønhed. Den nude/pink nuance blev min hemmelighed til at skabe fyldigere læber, og jeg har udvidet den til flere nuancer, der passer til enhver hudtone: ‘Pillow Talk Fair’, ‘Pillow Talk Medium’ og ‘Pillow Talk Intense’. Og ‘Pillow Talk’ er ikke kun til læberne – det er en hel farvegarderobe til øjne og kinder, så du kan skabe dit ultimative look til hele ansigtet!

2

Pillow Talk Lip Cheat, Charlotte Tilbury, 209 kr.

Endelig – I ved, hvor meget jeg elsker at have makeup på – så for at få den til at holde hele dagen bruger jeg altid min ‘Airbrush Flawless Setting Spray’. Det er den ultimative airbrush-fix til at prime og sætte din makeup. Du kan sprøjte den på dit ansigt først for at prime din hud, bruge den mellem lag for at låse hvert lag fast, eller efter du har færdiggjort din makeup for at låse hele dit look fast. Den indeholder beroligende aloe vera, hydrerende japansk grøn te og aromatisk harpiks, der slører porernes udseende. Når du først har brugt den, vil din makeup ikke smelte, falme eller krakelere, men se frisk og fejlfri ud.

3

Airbrush Flawless Setting Spray, Charlotte Tilbury, 289 kr.

Læs ogå

Model Helena Christensen: Dette produkt har reddet mit hår de seneste 4 år