Modeugen

Bliver alien-masker forårets store trend?

- 20/09/2024

Selvom der er længe til foråret, kræver det en vis tilvænning at skulle forlige sig med trenden.

Det er måske en smule tidligt at begynde og tænke på foråret lige nu, men en helt bestemt trend får os alligvel til at stoppe op. Og måske det faktisk kræver fra nu til foråret at skulle vænne sig til den.

Modeugerne i de store, internationale byer er netop i gang med London som første destination, så Milano og snart Paris som epicenter. Blandt modehuse, som allerede har præsenteret deres kollektioner i storbyerne, er Etro, Boss, Fendi, Jil Sander, Prada og JW Anderson. De har alle givet sit bud på forårets og sommerens mode, og netop tre sidstnævnte har vækket opmærksomhed for en helt særlig rød tråd.

Minikjoler og jakker i metallicstof og finurlige masker, solbriller og hovedbeklædninger, der sender alien-agtige referencer. Med andre ord; det ligner, at både JW Anderson for mærket i samme navn, Raf Simons og Miuccia Prada for Prada og Luke og Lucy Meier for Jil Sander har ladet sig inspirere af en tur ud i rummet.

Hos Prada og JW Andersen var det de metalliske materialers kollektion. Selvom det giver lidt rumdragts-vibes kan man forstille sig, at det festlige materiale med et glansfuldt skær kan blive supersejt til foråret.

Foto: Jil Sander

What to say? Tankerne bag hovedbeklædningen hos Prada ville vi elske at høre mere om. Er det bi-lignede referencer? Eller alien-agtige? Vurdér selv herunder. Uanset, bliver det nok ikke vores første køb, når forårskollektionerne lander.

Foto: Prada
Foto: Prada
Foto: Prada

Men som det går med trends, som kræver lidt tilvænning (læs: Crocs), så går det jo ofte sådan, at man bliver mere og mere lun på dem. Selvom vi tvivler på hatte-trenden, skal man jo aldrig sige aldrig.

Læs ogå

Derfor er ruskindsjakken alt, hvad vi drømmer om til efterårsgarderoben