Mode

Her skal du købe vintage på Instagram – og én af dem kender du nok ikke

- 04/10/2024

Gode vintageforhandlere er som skjulte restaurantperler. Vi deler dem ikke med ikke med alle.

Elsker du at shoppe vintage, men synes, at det kan være uoverskueligt at finde hoved og hale i? Så forstår vi det godt.

For selvom vintage-shopping giver dig mulighed for at finde styles, som ikke er dem, alle dine venner går i og som har den rette patina, kan jagten være lang og tidskrævende, hvis du ikke lige præcis ved, hvilke steder der har netop den ting, du er på udkig efter. Der findes efterhånden så mange, gode og velkuraterede vintage-forhandlere i København, som ud over at have fysiske butikker ligeledes har en Instagram-profil, hvor de deler nyheder og inspirationsbilleder, som går jagten efter det perfekt-slidte ruskindsjakke (eller andet) meget nemmere for os. Mange af stederne kan du også ofte skrive en DM, hvis der er en style, du har spørgsmål til, og i nogle tilfælde kan du endda få dem reserveret. Vintage-profiler er altså en god måde at spare tid på, så du ikke behøver gå forgæves i jagen efter en bestemt style.

Herunder har vi samlet de vintageforhandlere på Instagram, som er dem, vi altid selv kigger hos.

Leone Objects

Selvom vi gerne vil beholde denne nye, seje forhandler for os selv, er der selvfølgelig ingen andre end vores læsere, vi hellere vil give gode tips.

Det er ikke mere end nogle måneder siden, at svenske Clara Sandström kunne præsentere sit bidrag til det stødt stigende udbud af vintage-forhandlere, der forsyner os med kurateret tøj fra både store, internationale modehuse til mindre og mere nicheprægede brands. Og selvom listen over vores go-to steder allerede er lang, er vi ret hurtigt faldet for hendes udvalg. Clara er fra Stockholm men efter flere år i København, hvor særligt det store vintage-udbud har imponeret hende – og fordi udvalget i Stockholm ikke når det københavnske til sokkeholderne – har hun endelig besluttet sig for at starte sit eget. Udvalget, som består af velholdte og -kuraterede styles, som primært er importeret fra hendes rejser til blandt andet Spanien og Portugal, repræsenterer alt fra Prada til Puma, og derfor finder du også styles i forskellige prislejder.

Følg med på hendes Instagram, hvor hun løbende teaser for nye drops, og køb tingene på hendes hjemmeside.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Wilén Store (@wilen_store)

Wilén Store

Wilén Store er en af de forhandlere, du både kan besøge på Instagram og i deres to butikker på Hyskenstræde og på Nørrebrogade. Stedet forhandler faktisk ikke blot vintage og secondhand men også nye varer, så her finder du altså et miks af det hele – både hvad styles angår og hvad priser angår. Styles er samlet fra rundt omkring i forskellige europæiske lande. Særligt for fine vintagehæle, -nederdele og -toppe kigger vi altid på Wiléns Instagram, hvor de er gode til hyppigt at dele billeder.

Lad dig inspirere på deres Instagram og shop styles i butikken og på hjemmesiden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PALETTE26 (@palette26_)

Pallette26

Gode basic sceondhandfund og sjove Y2k-inspirerede køb er noget af det, de er rigtig gode til hos Pallette26, der ud over at dele inspirerende billeder på deres Instagram også forhandler sine ting i butikken på Hyskenstræde i Indre By i København – og for nyligt har de ligeledes udvidet med en butik i Aarhus også. Tøjet her er egentlig sjældent noget bestemt, velkendt brand, men det er supervelkuraterede og velholdte styles, du kan købe, og som kommer på hylderne hver eneste dag – så sejt.

Følg dem på Instagram og køb eventuelt dine ting på hjemmesiden.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af OSV SECONDHAND (@osvsecondhandkbh)

O-S-V Secondhand

Hos secondhand butikken i Indre By finder du altid gode bud på nærmest nye og mere brugte styles til både herrer og damer. Ofte kan du finde en del tøj af danske designere såsom Ganni, men der er også gode køb at gøre, hvis du leder efter den der vintage Prada-sneaker eller Manolo Blahnik-stilet, som du har ledt efter, eller bare gerne vil finde nogle seje fund, der ikke nødvendigvis har et bestemt brad. Og “OSV” – det står selvfølgelig for “og så videre”, hvilket selvfølgelig er genialt, eftersom tingene, de forhandler, kommer videre til en ny.

Følg dem på Instagram, reserver din style ved at skrive til dem og køb den i butikken på Peder Hvitfeldts Stræde i København.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JEROME VINTAGE (@jerome_vintage)

Jerome Vintage

På Vesterbrogade ligger den übervelkuraterede vintageshop, Jerome Vintage. Her finder du primært tøj fra ikoniske modehuse som Chanel, Saint Laurent, Celine, og selv omtaler de også, at de forhandler “fine vintage clothing”. Tingene, du finder på stativerne derinde, er altså ikke i den budgetvenlige ende, men de repræsenterer også store designere, så what to expect? Når du træder ind i butikken, kan du virkelig fornemme, at der ikke er overladt noget til tilfældighederne – både udvalget og selve kurateringen af butikken er velvalgt og giver dig bestemt lyst til at klæde dig som en fransk mademoiselle.

Følg med, hvad Jerome får af nye varer, på deres Instagram (hvor der sjældent går længe, før tingene er solgt) og køb dem i butikken eller på hjemmesiden.

Paloma Vintage

Hvis du drages af fantastisk vintagetøj og drømmer om at skille dig ud i gadebilledet, skal du lægge vejen forbi Paloma Vintages Instagram eller butikken, der ligger i Grønnegade. Her er hvert et piece – såsom perlekæder fra Chanel og jakker fra Courreges og Yves Saint Laurent – nøje udvalgt, og du kan få timevis til at gå med skattejagt i butikken, hvor ordet ‘vintage’ bliver bogstaveliggjort med smukke, gamle smykker og franske referencer.

Følg med i universet på deres Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Time’s Up Vintage (@timesupvintage)

Time’s Up Vintage

I Krystalgade ligger Time’s Up Vintage, der nok er listens mest erfarne skatkammer. Her får du et kig ind i fortiden via det store udvalg af arkivmode fra bl.a. 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne. Du finder både no-label-vintage til en overkommelig pris (vi snakker ganske vist stadig velkuraterede vintage-priser), eller klassikere fra Chanel, som kræver en større udskrivning, men som er lig med lykke for livet. Selvom butikken er gode til at dele deres nyheder på Instagram, kan det virkelig anbefales at tage en tur ind i skattekammeret.

Lad dig inspirere til en tur ind i butikken på deres Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Collect23 (@collect23_)

Collect 23

Hos Collect 23 finder du kuraterede vintage-varer som både kan være en couture-kjole fra 1960’erne eller en laktaske fra 80’erne fra Paris, New York, London, Milano og København. Alt sammen præsenteret på en æstetisk og overskuelig måde. Er du mest til online shopping kan du shoppe online på Collect23.com, men du kan også komme forbi showroomet og prøve styles, du har set på shoppen eller se de ting, der endnu ikke er online. Her har du endda 14 dages returret.

Lad dig overbevise til et besøg i butikken på deres Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @qilden_

Læs ogå

8 tys-tys-restauranter i København, du kun deler med dine bedste venner