Annonce

Sådan reparerer du huden efter sommeren

- 15/09/2023

En solrig sommer påvirker huden. Nogle oplever ujævn pigmentering, mens andre oplever, at huden virker mere livløs. Heldigvis findes der en række gode produkter, der kan få huden tilbage i god form.

Sådan reparerer du huden efter sommeren

Findes der noget bedre end en dag fuld af sommer og solskin? De fleste af os elsker dage med godt vejr og masser af sol. Desværre kan solen have store konsekvenser for vores hud – og det er derfor vigtigt, at vi husker at pleje den.  

Heldigvis er der gode råd at hente. En af Norges mest anerkendte hudlæger, Michael Zangani, guider os til, hvordan vi bør pleje vores hud efter en lang sommer. 

“Huden udsættes for alle mulige typer lys om sommeren. Og når den brune farve forsvinder, vil næsten alle opleve en forværring af hudens tilstand,” fortæller hudlæge Michael Zangani. 

Gode produkter hjælper huden tilbage i god form

Der findes heldigvis en række effektive produkter, der kan hjælpe huden tilbage efter en lang sommer. Ifølge hudlægen er eksfoliering en af hemmelighederne bag en smuk hud fuld af glød.

“Eksfoliering af huden er et af mine bedste tips til at få sat skik på huden efter sommersæsonen. Dertil kommer, at huden nemmere kan tage imod andre produkter, når de døde hudceller fjernes,” forklarer han:

“Når den brune farve forsvinder, og der er et lag døde hudceller, kan huden se grå og træt ud. Jævnlig eksfoliering af huden bidrager derfor til en glattere, renere, strammere og mere vital hud. Ved at fjerne døde hudceller kan produktionen af nye hudceller stimuleres, så huden fornyes. Det kan genskabe den glød, der hurtigt forsvinder sammen med den brune farve.”

Hvis du leder efter et lækkert produkt til at eksfoliere kroppen med, så er Exfoliation Accelerator fra ZO Skin Health et rigtig godt bud. Den komplekse mælke- og glykolsyreblanding eksfolierer døde hudceller og reducerer tilstopninger. Produktet giver en effektiv hudfornyelse samtidig med, at det beroliger og beskytter huden. Læs mere om produktet her.

Hudlægen opfordrer desuden alle, som gerne vil reparere huden, til at bruge produkter, der indeholder antioxidanter. Desuden fremhæver han også, hvor vigtigt det er at huske en solcreme med høj solfaktor hele året rundt.

Retinol – hudens svar på en personlig træner

Michael Zangani fortæller, at langt de fleste har god effekt af at bruge retinol. Retinol kan nemlig fremskynde cellefornyelsen, så der hurtigere kommer nye friske hudceller op til hudens overflade. Ifølge hudlægen giver retinol en mere jævn hudtone og sætter huden i reparationstilstand.

“Ved hjælp af retinol fremmes også hudens kollagenproduktion, hvilket giver strammere og fastere hud. Kroppens naturlige kollagen reduceres med alderen, men kan også beskadiges af UV-stråler,” siger han.

Kort sagt øger retinol hudens evne til at arbejde bedre, så de kan afhjælpe skaderne i huden.

Det allervigtigste, du kan gøre, er at finde en hudplejeserie, der virker optimalt for dig og din hud. Desuden er det afgørende at have en behandlingsplan, som du kan udarbejde sammen med din hudplejeklinik eller hudekspert, forklarer Michael Zangani.

Kom tidligt i gang med aktive produkter

En af Zo Skin Healths trofaste kunder er plastikkirurg Mette Haga. Hun bruger ZO Skin Health Illumination Serum om dagen, idet den styrker hudbarrieren, giver en ekstraordinær glød og tilfører en masse antioxidanter. Om aftenen supplerer hun med ZO Skin Health Wrinkle + Texture Repair for at tilføre retinol, som forbedrer hudstrukturen samt reducerer linjer og porer.

En anden favorit er ZO Daily Power Defense, der støtter hudbarrieren og hjælper hudens reparationsproces. 

“At opdage ZO Skin Health og få mulighed for at begynde at arbejde med denne serie professionelt har virkelig været en spændende rejse. Jeg bruger selv hudplejeserien, men jeg møder også mange patienter, som har utrolig god effekt af at skifte deres hudpleje. Det er virkelig en fordel ved mit arbejde. Jeg er oprigtigt glad for at kunne hjælpe andre med at passe bedre på deres hud,” fortæller hun.

ZO Skin Health er en af verdens mest velrenommerede medicinske hudplejeserier. Herunder kan du se fem af brandets mest populære hudplejeprodukter. 

ZO Skin Health Wrinkle + Texture Repair 

Denne creme er perfekt til en aldrende og solskadet hud. Med potent retinol bidrager cremen til at reducere linjer og rynker, samtidig med at den forbedrer hudkvaliteten og giver en fastere hud. Som en ekstra bonus giver den også en smuk glød. Alt i alt en fantastisk multitasker og et skønt produkt. 

Sådan reparerer du huden efter sommeren

Du kan læse mere om cremen her.

ZO Skin Health Daily Power Defense

Dette produkt er spækket med antioxidanter, der fungerer helt fantastisk, når huden skal beskyttes. Desuden indeholder den ZO Skin Healths nyeste teknologi ZPOLY, mens det forebygger skader forårsaget af inflammation. De særlige enzymer i serummet støtter den naturlige cellereparation og sikrer en sund hud.

Sådan reparerer du huden efter sommeren

Du kan finde produktet her.

ZO Skin Health Retinol Skin Brightener 

Denne creme er et must til dig, der kæmper med en ujævn hudtone. Cremen arbejder nemlig målrettet for at give en mere jævn og klar hudtone kombineret med en sundere hud. Produktet reducerer desuden rødme og bidrager til at forebygge ny misfarvning. Cremen fås i tre forskellige koncentrationer af retinol: 0,25%, 0,5% og 1% – og så kan den også anvendes på kroppen.

​ Redigér media dailypower.png Image   ​

Du kan læse mere om produktet her. 

ZO Skin Health Complexion Renewal Pads 

De effektive pads bidrager til at reducere talg og tilstoppede porer – og så har de samtidig en matterende effekt på huden. Disse pads har desuden en særlig struktur, der giver en blid eksfoliering af døde hudceller. Som et kæmpe plus tilfører produktet også ekstra fugt til huden.

Sådan reparerer du huden efter sommeren

ZO Skin Health Growth Factor Serum 

ZO Skin Health Growth Factor Serum er ren kærlighed på dåse. Serummet bidrager til at forebygge aldringstegn, gør udtrykslinjer blødere og styrker huden. Serummet passer til de fleste hudtyper med moderate aldringstegn. 

​ Redigér media dailypower.png Image   ​

Du kan læse meget mere om hudplejeserien lige her.