Annonce

Guide: Sådan farver og plejer du bedst dit lyse hår

- 02/05/2023

De lyse lokker har ry for at være både vanskelige at farve og pleje, men faktisk kan du let gøre begge dele derhjemme – følg blot disse råd.

Logo

Det lyse, skandinaviske hår kan være noget så smukt. Men det kan desværre også være det modsatte. Måske du selv har haft forsøgt dig med en hjemmefarve, der endte katastrofalt? Med store gule plamager og et hår så tørt, at det nærmest smuldrede mellem fingrene på dig?

I så fald er du ikke den eneste, men det er heldigvis ikke en frygt, du behøver at have længere. Der er nemlig sket en del på hjemmefarvefronten, og med de rette produkter og teknikker bliver selv det smukke, blonde hår opnåeligt hjemme fra dit eget badeværelse.

Her har vi samlet de bedste tips til at farve og pleje dit lyse hår, så det forbliver smukt og sundt.

Skal det bleges eller lysnes?

Hvis du selv vil farve dit lyse hår, skal du som det første have valgt en hårfarve, der passer til dig. Her er det vigtigt at huske, at der er forskel på en afblegning og en lysning – en afblegning kan nemlig lysne dit hår væsentligt flere toner end en lysning kan.

Med L’Oréal Paris Préférence Le Blonding 11.11 og 11.21, som begge er til lysning, kan dit hår for eksempel blive lysnet op til 3 toner, hvilket er perfekt til dig, der i forvejen har lyst hår.

En afblegning kan lysne væsentligt flere toner. Faktisk kan L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Advanced Ultra Platinum Bleach lysne det helt op til ni toner, så her kan selv de mørkhårede være med.

L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Advanced Ultra Platinum Bleach (afblegning), L’Oréal Paris Préférence Le Blonding 11.11 (lysning) og L’Oréal Paris Préférence Le Blonding 11.21 (lysning).

L’Oréal Paris Blonding Préférence

Blonding Préférence-serien fra L’Oréal Paris er perfekt til dig, der ønsker et at få lysere hår. Serien er netop blevet relanceret med en ny formel, der reducerer skade på håret med op til 80 procent.
Find produkterne her.

Før og efter brug af L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Advanced Ultra Platinum Bleach.

Følg anvisningen på pakken

Hvis du farver dit hår derhjemme, er det selvfølgelig meget vigtigt, at du følger brugsanvisningen på hårfarven trin for trin.

Her finder du nemlig al den information, du skal bruge. Der står både de optimale trækketider, som du virkelig bør holde dig til, samt en guide til, hvordan hårfarven skal fordeles, alt efter om du blot skal farve din udgroning eller hele håret.

L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Advanced Ultra Platinum Bleach beskytter håret, mens det lysnes, så du stadig kan have et stærkt og sundt hår.

Pleje er alfa og omega

Du ved måske, at afblegning ofte skader dit hår. Derfor er det også enormt vigtigt, at du husker at pleje de lyse lokker. Brug produkter mod tørt og skadet hår som for eksempel Elvital Bond Repair-serien, der indeholder både shampoo, conditioner og serum.

Elvital Bond Repair Rescue Pre-shampoo, Elvital Bond Repair Shampoo, Elvital Bond Repair Conditioner og Elvital Bond Repair Leave-In Serum.

Dog er brugen af afblegning heldigvis ikke så hårdt for håret, som det var en gang. Der kommer nemlig hele tiden bedre og bedre formler på markedet. For eksempel er afblegningen L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Advanced Ultra Platinum Bleach netop blevet relanceret med en ny, forbedret formel, som reducerer skader på håret med op til 80 procent.

Trækker farven gult?

En af de helt store udfordringer med den lyse hårfarve er, at håret kan få et gulligt skær (og endda orange, hvis det er helt slemt).

Til at modvirke den varme farve kan du med fordel tilføre håret en kold farve. Det kan du for eksempel gøre med en silver shampoo og/eller maske som L’Oreal Paris Elvital Color Vive Purple Shampoo og L’Oreal Paris Elvital Color Vive Purple Mask. Begge produkter neutraliserer gule og orange toner.

L’Oreal Paris Elvital Color Vive Purple Shampoo og L’Oreal Paris Elvital Color Vive Purple Mask.

Det er også en god idé at vælge en hjemmehårfarve, som fra start kæmper mod den gule farve. Det gør for eksempel L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Advanced Ultra Platinum Bleach.

Med dets evne til at lysne hele ni toner og samtidig bekæmpe det gule skær, er her altså hjemmehårfarven til dig med mørkere hår, som er klar til at undersøge, om blondiner nu også rent faktisk har det sjovere.