Oplev

Cecilie Ingdal: Her er weekendens 5 bedste julemarkeder

- 17/11/2023

ELLEs chefredaktør, Cecilie Ingdal, elsker julemarkeder og besøger hvert år så mange som muligt. Her deler hun de fem bedste julemarkeder i weekenden den 18.-19. november.

Edith – ELLEs chefredaktørs datter – mener, at hendes mor lider af ’julefeber’ siden (næsten) hele huset allerede er i juleklær’. 

Og det kan der være noget om, for chefredaktørens liste over julerier, der skal nås, inden vi rammer d. 24. december, er lang. Over de næste fire fredage deler hun ud af sine juleaktiviteter.

Nedenfor finder du fem af de julemarkeder, du skal besøge i weekenden den 17.-19. november.

1. Jul på farmen

Florist Lars Jon åbnede i sidste weekend dørene til sit magiske julemarked i Fredensborg – og du kan (heldigvis) nå det endnu, da han også denne weekend er vært for julestemning med masser af juledekorationer, kranse, gløgg og meget mere på sin eventyrlige ’Tiny Flowerfarm’. Den altid positive florist, der i mange år holdt til i indre København, har skabt et magisk landsted, der emmer af jul – og i den grad er et besøg værd.

Åbningtider: d. 18. og 19. november, kl. 10-16, Humlebækvej 14, Fredensborg. Læs mere her.

2. Byens mest charmerende julemarked

I den charmerende krog i Frederiksberg Have, hvor Haveselskabet holder til (v. Brøndsalen, Mielcke & Hurtgikarl og Paradehuset) finder du byens måske mest charmerende julemarked. Brøndsalen er i juleklær’ og boderne bugner af julesager og unikt kunsthåndværk. I Paradehuset kan du shoppe delikatesser og du kan guffe hjemmebag, sippe kryddervin, kaffe og kakao i den hyggelige café. I selve haven er der også masser af boder, hvor der sælges julerier og når mørket falder på, sørger fakler for eventyrlig julestemning.

Haveselskabets julemarked, den 18. og 19. november, kl. 11-17, Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg. Læs mere her.

3. Gastronomisk julemarked ved Torvehallerne

Jeg elsker alt ved Torvehallerne. Stemningen, fornemmelsen af at være hensat til en anden tid, duftene, udvalget, buzzen og summen… Og hallernes version af et julemarked, glæder jeg mig til at besøge i år. Udstillerne lover nemlig at det smager så englene synger, når årets gastronomiske julemarked løber af staben på torvepladsen foran selve hallerne. Og det gør de meget vel for der er alt hvad (mad-)hjertet begærer. I samarbejde med Copenhagen Cooking kigger nogle af bedste julekokke og madfolk forbi og inspirerer til, hvordan vi kan bruge sæsonens frugt og grønt i julekøkkenet.

Torvehallernes julemarked, lørdag d. 18. november, kl. 10-17, Frederiksborggade 21, 1362 København. Læs mere her

4. Juletorv på Gisselfeld

Er du frisk på en køretur mod syd, er der flere anbefalelsesværdige julemarkeder. Og fredag den 17. november om eftermiddagen åbner et af mine favoritmarkeder, hvor der er garanti for julemagi, når det idylliske Gisselfeld Slot danner ramme om årets juletorv. Der er alt hvad hjertet begærer af julestads – både inde og ude – ligesom dele af selve slottet er åbent og pyntet smukt op. Og har du børn med, trækker ’julemandens hule’ under slottet nok også. Mit favoritsted er dog Paradehuset, der byder på smagfulde lækkerier i æstetiske omgivelser (er stadig ikke helt kommet mig over et rosa marmorfad, som jeg ikke fik fingrene i tilbage i 2020). Bemærk at der er entre.

Gisselfeld juletorv, fredage kl. 15-20, lørdage og søndage kl. 10-16 (i weekenderne d. 17.-19. og 24.-26. november), Gisselfeldvej 3, 5, 4690 Haslev. Læs mere her.

5. Holmegaard julemarked

Kører du bare en my videre mod Næstved, rammer du Holmegaard Værk, der i denne weekend er værter for det årlige julemarked. For en Næver-dame, som mig, er det en særlig oplevelse at entrere museets historiske rammer. Og så endda til et julemarked, hvor design og kunsthåndværk er omdrejningspunktet.  Rygterne siger at her er alt hvad hjertet begærer af julegaveinspiration, gaveværksted, hvor du kan lave dine egne glasgaver (ikke sikker på at jeg skal forsøge …), julemad og -specialiteter i de mere end 50 stande.

Holmegaard julemarked, den 18. og 19. november, kl. 10-16, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard. Læs mere her.

Foto: Holmegaard Værk

3 ekstra julemarkeder, der (også) er værd at besøge denne weekend

Tivoli slår dørene op for sin julemagi søndag den 19. november kl. 11.

Bernstoff Slot åbner sit julemarked med over 90 udstillere fredag den 17. november kl. 14. Der er også åbent lørdag den 18. og søndag den 19. november kl. 10-16.

Halgodt inviterer på juleboder fra små lokale handelsdrivende, der er æbleskiver, glögg, juleøl og en julet version af Slagter Lund’s flæskestegssandwich.

Læs ogå

Her er de bedste julemarkeder i Europa

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.