Celebrity style

Elizabeth Debicki stjæler rampelyset med helt særlig kjole til ‘The Crown’ premiere

- 14/11/2023

Hun har aldrig lignet sin rolle som Prinsesse Diana mere

Den længe ventede sjette og sidste sæson af ‘The Crown’ er lige på trapperne.

Nærmere bestemt på torsdag d. 16. november, hvor første halvdel af finalesæsonen rammer Netflix. 

Det markerede streaminggiganten med en storslået premierefest i Los Angeles søndag.

Og traditionen tro var seriens skuespillere trukket i deres bedste ensembles, da de betrådte den udrullede løber, som meget passende var svøbt i en royal blå i stedet for den vante røde farve. 

Det var dog særligt én særlig person, der stjal rampelyset på den kongeblå løber. 

Nemlig skuespilleren Elizabeth Debicki, der som bekendt bestrider rollen som prinsesse Diana i seriens senere sæsoner. 

I et elegant look af en figursyet one-shoulder-kjole fra Bottega Veneta og spidse Manolo Blahnik stiletter emmede skuespilleren af elegance, der er en kongelig værdig. 

Det var stjernestylist Elizabeth Saltzman, der havde stået for ensemblet, som i den grad kunne tilskrives en lighed med prinsesse Diana. 

Foto: Faye Sadou/Capital Pictures/Ritzau Scanpix

Rollen som prinsesse Diana er tidligere blevet spillet af skuespiller Emma Corrin, hvor Elizabeth Debicki fulgte i de senere sæsoner som den ældre prinsesse. 

Og længe har det været etableret, at den 33-årige australske skuespiller til forveksling har formået at mimere den folkekære prinsesse i både mimik såvel som stil. 

Aftenens premiere var da heller ingen undtagelse. For hvis man synes, at Elizabeth Debickis kjole ringer en klokke, så kan man meget vel kaste et blik på et af den prinsesse Dianas mest ikoniske outfits. 

Her taler vi selvfølgelig ‘the revenge dress’, som prinsesse Diana bar i kølvandet på den skandaleombruste skilsmisse fra Prins Charles. 

Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

I en figurtæt ‘off-shoulder’ kjole med en ‘choker’-halskæde af perler og safirer var prinsessen et blændende syn og fik dermed offentligheden til at hævde, at looket i sig selv var en hævn over prins Charles og den famøse affære med Camilla Parker-Bowles. 

Og det er let at se lighederne i Elizabeth Debickis kjole, der trods sit asymmetriske snit, bærer klare referencer til den berømte kjole. 

Foto: Faye Sadou/Capital Pictures/Ritzau Scanpix LOS ANGELES, CA -NOVEMBER 12: Meg Bellamy, Ed McVey, at Netflix' The Crown Season 6 LA Premiere at Westwood Regency Village Theatre in Los Angeles, California on November 12, 2023. CAP/MPI/FS ©FS/MPI/Capital Pictures

Meg Bellamy, der spiller Kate Middleton og Ed McVey, i rollen som prins William til The Crown sæson premiere i Los Angeles.

Dermed er ringen også sluttet til den sidste sæson, der også har historien om Prinsesse Dianas sidste dage som sit absolutte omdrejningspunkt.

Sæson 6 kredser om årene 1997 til 2005, der som bekendt omfatter den tragiske ulykke, hvor Prinsesse Diana med kæresten Dodi al-Fayed forulykkede på flugt fra paparrazzier i Paris. 

Af andre store begivenheder er også introduktionen af de voksne prinser William og Harry (Ed McVey og Luther Ford), samt en ung Kate Middleton (Meg Bellamy), Tony Blairs indtræden som premierminister og bortgangen af Dronning Elizabeths mor, Dronningemoderen, samt søster, Prinsesse Margaret. 

Der er med andre ord nok at glæde sig til, når sæson 6 af hitserien går i luften lige om lidt på Netflix. 

Læs ogå

Er Balenciaga for alvor tilbage? Ny serie vil fortælle hele historien om modehuset

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.