Shopping

Josephine Aarkrogh: 10 køb fra Phoebe Philo, jeg drømmer om

- 31/10/2023

Da Phoebe Philos længe ventede brand gik live, stod modeverdenen stille i et øjeblik. ELLEs Creative Director Josephine Aarkrogh har udvalgt sine favoritter fra den nye kollektion her.

Ventetiden har været lang, men endelig blev den tidligere Céline-designers brand i eget navn lanceret den 30. oktober 2023. 

Forventningerne var tårnhøje, da Phoebe Philo-fans verden over klikkede sig ind på Phoebephilo.com, for at få et glimt af, hvad designeren har arbejdet på i årevis. 

Der var heldigvis mange Philo-kendetegn at finde; smuk tailoring, oversize striktrøjer, frakker og jakker med masser af attitude og selvfølgelig sko og tasker, der er både brugbare, overraskende og cool. Hvilket generelt er et tema for Philo; hun har et ry for at forst,å hvordan kvinder ønsker at klæde sig, så vi kan leve livet og samtidig føle os godt tilpas. 

Det er dog ikke uden kritik, for det er temmeligt høje priser (de store tasker starter omkring 50.000 kr. og et par loafers ca. 7.300 kr.) og for størrelserne, der kun går op til en fransk størrelse 44.

Kritik eller ej, så blev størstedelen af varerne  dog udsolgt samme dag.

Jeg har drømmeshoppet hele kollektionen (jeg tør ikke regne sammen, hvad totalbeløbet ville være) og har samlet mine favoritter herunder.

1

Læderjakke med tørklæde

Vi lægger benhårdt ud med en drøm af en læderjakke (noget Philo altid har mestret), og denne med et aftageligt tørklæde og i den smukkeste armygrønne farve er en sikker vinder i garderoben.

Taske

Phoebe Philo har altid været god til tasker, og denne fangede straks mit øje. Den var ikke blandt udvalget, der kom til salg, så min forhåbning er, at det er et smugkig på, hvad der snart kommer. Lad os håbe prisen ikke er helt umulig, for wow hvor er den smuk.

2

Soft Square Toe Pump

Disse pumps er typisk Phoebe Philo: klassiske, men alligevel med et twist på formen, som gør, at de overrasker. At de også minder om et par Old Céline pumps jeg har, som er i smørblødt læder med en slags elastikkant, der gør, at de er som sutsko at have på, gør dem kun bedre.

3

Asymmetrisk kjole

Simpel i udtrykket og så alligevel ikke. Denne kjole er smuk alene eller stylet over bukser som her.

4

Classic Trousers

Phoebe Philo har efter sigende en hel fanklub kun til hendes bukser, og at dømme ud fra dette billede forstår jeg hvorfor. Et par perfekte bukser er et must i garderoben, og disse må meget gerne flytte ind hos mig.

5

Peak Sunglasses

Old Céline-fans vil kunne genkende disse solbriller, der minder enormt meget om 'Edge'-solbrillerne, der i mange år har været umulige at opdrive, medmindre du var heldig at finde dem til overpris på Vestiaire Collective. No wonder at disse var en af de første ting, der blev udsolgt.

6

Strik

Jeg har lyst til at bo i denne grove striktrøje for altid. At prisen også antyder, at jeg bliver nødt til det, er en anden snak.

7

Chain Necklace

Til den grove strik, en basic t-shirt eller en elegant kjole. Markant og elegant på samme tid.

8

Soft Square Toe Ankle Boot

De perfekte sorte støvler? I hvert fald et godt bud på dem.

9

Trenchcoat

En chokoladebrun drøm af en trenchcoat, der vil vare evigt i garderoben. Ja tak!

Læs ogå

Josephine Aarkrogh: 10 webshop-nyheder, jeg har i kurven lige nu

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.