Kultur

Julestart og bingeværdig podcast: Månedens kulturanbefalinger med Christoffer Mygind Juul

- 26/10/2023

Der er godt til både øregangene, øjnene, ganen, læsehesten og juleelskerne blandt ELLEs journalists anbefalinger til novembers kulturoplevelser

1
Foto: Petra Kleis

Fotoudstilling på slottet
Hun har fotograferet nogle af Danmarks største stjerner som Mads Mikkelsen, Tobias Rahim og Paprika Steen. Nu udstiller portrætfotograf Petra Kleis 70 værker på Frederiksborg, der giver et særligt indblik i hendes unikke arbejdsprocess. Oplev udstillingen fra 3. november til 2. april 2024.

2
Foto: DR

Podcast om seksuel udforskning
Hvad sker der, når ens partner elsker at snakke om sex, men man selv er mere tilbageholden? Podcasten ‘Hvad tænder os to?’ er en fantastisk dokumentarisk rejse om at udfordre og udvide sit seksuelle jeg sammen med sin partner. Lyt på DR Lyd.

3
Foto: PR

Psykedelisk kunst på Gl. Strand
Psykedelisk, organisk og farverigt er kodeorderne for tyske Tobias Rehbergers udstilling på Kunstforeningen Gammel Strand, som man næsten kun kan blive hypnotiseret af. Besøg udstillingen frem til 14. januar 2024.

Foto: Royal Copenhagen/Jeppe Bjørn

Overdådige juleborde
Julen kickstartes hos Royal Copenhagen på Amager Torv, hvor designbrandet traditionen tro slår dørene op til deres årlige udstilling af juleborde dækket kendte danskere, der får lyset frem i selv den mest julekyniske beskuer. Og i år fejrer konceptet endda 60 år. Besøg udstillingen fra 18. november.

4
Foto: PR

Min egen stemme
Er titlen på Britney Spears' nye bog. Har du endnu ikke fået fingrene den hyperpopulære bog, så skulle selvbiografien bestemt være et læs værd med vilde afsløringer og ærlige, rå beretninger fra et liv i rampelyset. 300 kroner, Politikens Forlag.

5
Foto: Kopan Street

Europas første hotteok-bar
Nok er den asiatiske madscene i København stadig spæd, men Kopan Street ved Nytorv serverer koreanske hotteoks med både sødt og salt fyld, der er  perfekt til den lille sult. Nørregade 2, 1165 København K

6
Foto: Tim Rooke/Shutterstock/Ritzau Scanpix Kate Moss

Indie Sleaze fest
Vær med til at fejre 00'ernes stilæra 'Indie Sleaze', der blev ledt an af kendte stilikoner som Kate Moss, Alexa Chung og The Olsen Twins, når Fantom Bar på Nørrebro inviterer til Sleazy disco med DJs fløjet ind fra London. Torsdag d. 16. november kl. 21.00-01.00.

7
Foto: Brasserie Post

Franske fristelser på Østerbro
Jeg nåede aldrig at besøge den anmelderroste Brasserie Prins, men nu slår chefkok Dave Harrison sammen med Meyers dørene op til Brasserie Post på Østerbro, og jeg kan ikke vente med at lægge vejen forbi. Øster Allé 1, 2100 København Ø

8
Foto: Lindhardt og Ringhof

Ny bog fra Thomas Korsgaard
Forfatter Thomas Korsgaard slog anmelderne omkuld med ‘Hvis der skulle komme et menneske forbi’ i 2017, og har siden udgivet flere populære romaner og noveller. Nu er han igen aktuel med kortromanen ‘Mente I det’, og jeg glæder mig til at læse mere nyt fra ham.

Foto: @jasminatv

Farverig TikTok-obsession
Jeg kan bruge timer på at se videoer fra @jasminatv på TikTok. Den amerikanske modenørd tager dig med på window-shopping i designerbutikker og analyserer moden i serier som ‘Sex and the City’ og ‘Alletiders Barnepige’ med både humor og indsigt. 

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.