Celebrity style

Ukronet dronning af klassisk og elegant stil: Jennifer Anistons bedste looks gennem tiden

- 11/09/2023

Verdensstjernen har som få bibevaret en tidløs klassisk stil, der aldrig går af mode.

Det går som bekendt op og ned i showbiz, og for mange verdenskendte skuespillere gælder, at deres personlige stil skifter i takt med, at deres karriere i Hollywood skrider frem og op ad den stjernedryssede rangstige.

Men Jennifer Aniston spiller efter andre regler. For siden sin debut i 1990 har skuespillerinden holdt sig til en klassisk stil, der ikke lod sig diktere af modeluner.

Og mens mange af hendes kollegaer på den røde løber har løbet med modens skiftende vindretninger, har Jennifer Aniston årene igennem insisteret på at fastholde sin egen signaturstil.

Her har fællesnævnere som en neutral farvepalette, tidløse silhuetter og elegante accessories defineret hendes stiludtryk på den røde løber såvel som i privaten.

Foto: Mega

Jennifer Aniston besøger tv-showet 'Good Morning America', marts 2023

Og vi må medgive, at verdensstjernens garderobe i høj grad har bestået den test, som tidens tand kan udgøre. Ikke mindst i et nutidigt modeperspektiv, hvor ord som ’quiet luxury’ og ’stealth wealth’ lader til at være kommet for at blive.

Jennifer Aniston deler desuden en række fælles stiltræk med hendes mest ikoniske rolle som den modebevidste Rachel Green i komedieserien ’Friends’.

Karakterens stilsikre garderobe af blandt andet figursyede kjoler, elegante suitbukser og taljerede læderjakker har den dag i dag stadig sin helt egen fanskare.

Og de nært beslægtede stilreferencer får os til at tro, at måske Aniston selv havde en finger med i spillet i forhold til at cementere Rachel Green som en af 90’ernes mest hædrede stilikoner fra fiktionens verden.

Siden kameraerne slukkede for Friends i 2004 er skuespillerens karriere kun fortsat opad, og hun har i dag en lang række kendte roller på CV’et.

Ikke mindst i den nutidige serie ”The Morning Show”, der tager livtag med MeToo-bevægelsens kulegravning af sexisme i toppen af den amerikanske underholdningsindustri.

Der er med andre ord ikke stille omkring den nu 54-årige skuespillerinde, hvis karriere har fulgt hånd i hånd med hendes stil som netop tidløs.

Vi har samlet de mest mindeværdige looks fra den røde løber såvel som privaten nedenfor.

Foto: Dave Lewis/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Til premiere på 'Syv dage, Syv Nætter'-filmen i 1998.

Foto: Bridgeman Art Library/Ritzau Scanpix

Screen Actor Guild Awards, 1999.

Foto: Araldo Di Crollalanza/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Med eksmand Brad Pitt, 2000.

Foto: Stewart Cook/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Iført stropløs Chanel til 2004 Emmy awards.

Foto: Maryevans/Allstar Picture Library/Ritzau Scanpix

Iført rød Valentino kjole, Oscars 2013.

Foto: Jim Smeal/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Iført vinrødt jakkesæt fra Gucci, Annual Critics Choice Awards, januar 2015

Foto: Mark Ralston/AFP/Ritzau Scanpix

Kjole fra Atelier Versace ved Vanity Fair Oscar fest, 2015

Foto: Mega

SAG-Awards 2020 i Atelier Versace.

Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

I sort Dior kjole til Golden Globe Awards, 2020.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Se Angelina Jolies stiludvikling gennem tiden