Celebrity style

Se Angelina Jolies stiludvikling gennem tiden

- 31/08/2023

Fra den sexede Billy Bob Thornton-æra over Brangelina til 'quiet luxury'.

Få har som skuespiller Angelina Jolie begået så synlig en stiludvikling på den røde løber.

Efter tre årtier som en af Hollywoods største skuespillerinder kan hendes stil siges at flugte med et image, der ditto har været igennem noget af en vridemaskine.

Den 48-årige skuespillerinde fik sit gennembrud i 2000 med filmen ”Girl, Interrupted” og blev siden kendt på den røde løber for sit rebelske goth-look.

Med tatoveringer, crop-tops og læder indkapslede hun sin status som Hollywoods sexede ‘Femme Fatale’. Et image, ikke mindst hjulpet på vej af skuespillerindens kendte far, den rebelske Easy Rider-skuespilleren Jon Voight, og ægteskabet med datidens ultimative bad-boy, skuespiller Billy Bob Thornton.

Foto: Mega

Angelina Jolie med sin far, skuespiller Jon Voight.

Og så er det selvfølgelig svært at sige Angelina Jolie uden at genkalde sig sladderpressens måske største overskrifter i midten af 00’erne.

Nemlig den meget offentlige skilsmisse mellem Jennifer Aniston og Brad Pitt, da Pitt i 2005 forlod sin hustru til for at være sammen med Angelina Jolie.

En affære, der fik pressen til at bryde ud i regulært ramaskrig og splitte offentligheden i to lejre mellem Team Aniston og Team Jolie. Overfor den søde ‘girl, next door’ Jennifer Aniston, blev Jolie udstillet som ‘maneater’-kvinden, man skulle gemme sine ægtemænd for. Der blev sågar trykt T-shirts, der viste hvilket team, man bekendte sig til – blandt andre Hilton-søstrene blev dengang spottet i dem. 

Og for Jolie blev dette unægtelig et prædikat, der klæbede ubekvemt længe hos skuespillerinden, som under sit ægteskab med Brad Pitt ændrede sit look radikalt. Selv om elementet af røde læber og høje slidser stadig var at spotte, havde Jolie nu gemt crop-tops og læder væk til fordel for silkerober og similibesatte bodycon-dresses. Looks, der emmede af den gamle Hollywood-æra og stilikoner som Marilyn Monroe og Ava Gardner.

I dag, hvor både skandaler og ægteskabet med Brad Pitt er en saga blot, ses skuespillerinden ofte iført elegante afslappede looks, der rimer på ‘quiet luxury’, og vidner om en modnet stil hos skuespillerinden, der i dag også har positioneret sig som en passioneret filantrop med godt to årtiers dedikeret arbejde for FN.

Uanset hvilket årti af den berømte skuespillerindes klædeskab, man bekender sig til, er der dog masser af inspiration at hente. Vi har været en tur i arkiverne for at finde de bedste looks.

Foto: Lucy Nicholson/AFP/Ritzau Scanpix

"Tomb Raider" premiere, Los Angeles, 2001

Foto: Mega

Angelina Jolie & Billy Bob Thornton, 2000.

Foto: Mega

Oscar-awards, 2004.

"Mr and Mrs Schmidt"-premiere, 2005

Foto: Matt Sayles/AP/Ritzau Scanpix

Oscar-awards, 2012.

Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Oscar-awards, 2014.

Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix

Golden Globe-awards, 2011.

Foto: Mega

Angelina Jolie og Brad Pitt til premiere for "Inglorious Bastards", 2009.

Foto: Rocco Spaziani/AP/Ritzau Scanpix

"Eternal"-premiere, 2021.

Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix

Premiere på "The Breadwinner", 2017

Foto: Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpi

"Maleficent"-premiere, 2019.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Gwyneth Paltrow giver ægte boyband-vibes fra 00’erne med disse jeans