Oplev

7 yndlingslooks fra modeugen: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann Andersen

- 11/08/2023

Ugens udvalgte med ELLEs redaktionschef Nikita Hoffmann Andersen er dedikeret til hendes 7 yndlingslooks fra modeugen.

Foto: CPHFW

A. Roege Hove

Designer Amalie Røge Hove, der tidligere på året vandt den prestigefyldte designpris International Woolmark Prize viste mandag under modeugen sit bud på en SS24-kollektion. Jeg elskede dette look med de grønne capri pants og den megaflatterende top-kombination med høj hals og kig til skuldre. Ja tak til en sommerfest anno 2024 i dette look. 

Foto: CPHFW

Ganni

Et af modeugens (som altid) mest hypede shows - og det allersidste - stod Ganni for. Chefdesigner Ditte Reffstrup formåede endnu engang at skabe et show med høj energi, cool looks og et virkelig sejt modelcast, der bl.a. talte amerikanske Paloma Elsesser og danske Mona Tougaard. Mit favoritlook var dette med den stribede cardigan med de genkendelige Ganni-knapper. Cute og superanvendelig.

Foto: CPHFW

Helmstedt 

Designer Emilie Helmstedt har skabt et brand, der er så genkendeligt, at man ved hver eneste indgang på ingen måde er i tvivl om, hvilket show man ser. Og det er altså ikke en selvfølge. Jeg ønsker mig allerede den her stjernespækkede jakke i alskens forskellige nuancer med brune bindebånd. Så cute! Også til et mere casual look a la jeans og en tanktop. 

 

Foto: CPHFW

Nicklas Skovgaard

Jeg må indrømme, jeg har lidt af et fashion crush på showdebutant Nicklas Skovgaard, der viste modeugens måske mest unikke show. Her var nemlig ingen runway fyldt med modeller, men derimod en masse mannequindukker iført forskellige looks og én (virkelig cool) performancekunstner, Britt Liberg, der hoppede i det ene look efter det andet foran gæsterne. Jeg synes, det her look med peplumjakke, gamacher og en form for nytænkt benvarmer er dødsmart.

Foto: CPHFW

Paolina Russo

Efter min mening stod det London-baserede brand Paolina Russo for modeugens bedste overraskelse. Det var duoens første show i København, men forhåbentligt ikke det sidste. Jeg elskede hele kollektionen, så det var svært at vælge et look, men jeg ville virkelig gerne tage til fremtids-sommer-2024-fest i den her rosa, gennemsigtige off-shoulder kjole tilsat de praktiske outdoor-ish sko. 

 

Foto: CPHFW

Saks Potts 

Barbara Potts og Cathrine Saks har for længst slået fast, at de er et af de stærkeste brands på den københavnske modescene, så forventningerne til brandets show var (som altid) store. Og på trods af regn og slud på Kystvejen i Charlottenlund, hvor showet fandt sted, var gæsterne også temmelig begejstrede. Mit yndlingslook var dette: smuk, flæset kjole med bindedetalje i halsen, som jeg generelt elsker, og så perfekt stylet med høje støvler og lille bæltetaske. Jeg vil gerne kopiere det 1:1, tak.

Foto: CPHFW

The Garment 

Den garvede designer Charlotte Eskildsen og den unge influencer Sophia Roe viste deres fælles brand The Garments bud på en SS24-kollektion på Thorvaldsens Museum. Der var mange skønne looks i blandt, fx en masse hvid broderie anglaise med sorte sløfjedetaljer, men showstopperen var for mig det eneste røde look bestående af dette nederdele-suit i rød læder. Wow! Jeg tror ikke, man kan have en dårlig dag eller lad attitude iført det her. Jeg håber, jeg kan lade det komme an på en prøve til næste forår/sommer. 

Læs ogå

En gratis modeudstilling + Københavns bedste is: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann Andersen

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.