Celebrity style

Emily Ratajkowski finder de hotteste sneakers fra 1980’erne frem igen

- 27/07/2023

Du bliver helt sikkert glad for dette gensyn.

Efter en lang periode, hvor Adidas’ ’Samba’-model har været det hotteste hotte, er det tid til lidt afveksling i sneakers-land. I hvert fald hvis man spørger model og New York streetstyle-ikonet Emily Ratajkowski, der ud over sin profession også er kendt for at være i besiddelse af en behørig sneakers samling.

Modellen har nemlig fundet et par frem fra gemmerne, der havde deres storhedstid i 1980’erne; dengang hvor håret var permanentet, aroebics(tøj) var det nye sort og skulderpuderne var gigantiske.

Vi taler naturligvis om Reeboks ikoniske ’Club C’ model.

Og det har altså ikke været en engangsaffære mellem Ratajkowski og Reebok. Modellen er nemlig flere gange blevet set lufte de hvide sneakers med den beigefarvede så i New Yorks gader hen over sommeren.

Foto: Mega
Foto: Mega

Den klassiske sneaker-model blev introduceret i 1985 på tennisbanerne i England inden den blev bredt ud kommercielt. Og efter at have set tidens hotteste tennisstjerner i skoen, blev den lynhurtigt drønpopulær og gav modeller fra Nike og Adidas kamp til stregen på massemarkedet.

Og det samme gør sig altså gældende nu, hvor Club C igen stiger i popularitet – givet vis grundet modellens umiskendelige ’vintage-look’, og den er en sikker investering, hvis du søger nye sneakers til efteråret.

1
Foto: PR

Sneakers, 'Club C', Reebok, 1.000 kr.

Generelt er sneakers ikke dumme at holde øje med – og investere i. De seneste år har fodtøjet udviklet sig fra at være en praktikalitet forbehold træning eller lange gåture, til at være en statement accessory og ligefrem et samleropbjekt, der ses lige så hyppigt i gadebilledet som på kontoret, clubben eller på dates. Dette skyldes ikke mindst den klare opmærksomhed sneakers har fået af de store modehuse, hvor selv de mest etablerede som blandt andet Dior og Gucci har lanceret designer-sneakers; Gucci endda i samarbejde med Adidas, for ikke at glemme Nikes samarbejder med henholdsvis Supreme og Jacquemus.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Denne sko fra 1960’erne stormer frem igen – og du har sikkert haft et par før