Film og TV

Slugte du også ‘Bachelorette’? Her er de 10 vildeste datingprogrammer, du kan fortsætte med

- 24/07/2023

Har du hørt om programmet 'En svedig date'?

Denne artikel blev første gang delt på vielskerstreaming.dk 

Man skulle tro, at datingprogrammet som format var ved at være udkørt. Og der er da også mange af dem, som genbruger præmisser eller kører på 20. sæson uden nogen synderlig udvikling.

Men så er der de andre. De datingprogrammer, der virkelig presser formatet til det yderste. Dem, der forarger og forundrer. Dem, hvor man som seer bare sidder tilbage i lige dele chok og med morbid nysgerrighed. Her er de 10 mest ekstreme datingprogrammer.

Sexy Beats
‘Sexy Beasts’ har nok en af de visuelt mest slående gimmicks på hele listen. I hvert afsnit skal en single finde deres bedste match ud af tre andre singler. Det lyder jo lige til, men de har alle fået påført professionelle masker, og det er umuligt at gennemskue, hvordan disse smukke bæster rent faktisk ser ud indenunder.

Det er ikke, fordi programmet er banebrydende, når det kommer til formatet. Man har set det benspænd før, men aldrig udført på en så vild og imponerende en måde. Se ‘Sexy Beasts’, hvis du gerne vil se en drage stå med valget mellem at date en hammerhaj, et bæltedyr og en surikat (Ja, Timon fra ‘Løvernes Konge’).

‘Sexy Beasts’ kan ses på Netflix.

MILF Manor
Det lyder jo umiddelbart som titlen på en dårlig pornofilm fra 00’erne, men det er simpelthen så langt ude, datingprogrammer er i 2023. Otte singlemødre skal date otte yngre mænd i et smukt palæ under Mexicos varme himmelstrøg. Deltagerne skal danne par og deltage i udfordrende konkurrencer a la ‘Paradise Hotel’.

Du tænker måske: ”Ej hvor kedeligt, den har vi da set før.” Men TLC sætter lige trumf på og afslører, at de smukke unge mænd er kvindernes egne sønner. Det bliver et helt utroligt underholdende og akavet program, når de meget ublu deltagere skal date hinandens sønner og mødre på kryds og tværs.

‘MILF Manor’ kan ses på Discovery+.

Dated & Related
Nej, det her er ikke en ny version af ‘The Bachelor’som foregår i de amerikanske sydstater. Det er et nyt datingprogram på Netflix, hvor deltagerne tager deres søskende med på kærlighedshotellet. De skal så hjælpe deres søskende med at finde det perfekte match, og det sidste par, der står tilbage, vinder 100.000 dollars.

Man siger godt nok, at din egen familie kender dig bedst, men deltagernes brødre og søstre bliver sat på prøve, når de skal vurdere, om partneren er god for deres søskende eller om de bare er der for pengenes skyld.

‘Dated & Related’ kan ses på Netflix.

En svedig date
Vi har vist allesammen prøvet at være nervøse på første date. Hjertet banker, og sveden pibler frem på panden. Gang det med 100, og du har ‘En svedig date’hvor deltagerne skal date hinanden i en sauna.

Og ikke nok med at de bliver presset på temperaturen. Deltagerne skal også gennemføre udfordringer og svare på meget intime spørgsmål. Alt sammen i kærlighedens lumre navn. ‘En svedig date’ er en medrivende, tåkrummende og ikke mindst svedig affære.

‘En svedig date’ kan streames på Prime Video.

Date mig nøgen
Det her show presser virkelig genren helt til stregen, nogle ville måske endda sige, at det går over stregen. Det stiller et simpelt spørgsmål: Hvor meget betyder udseende i vores datingliv?

I programmet bliver alle deltagernes facader skrællet af, og en deltager skal vælge sin date kun ud fra deres nøgne krop. Ja, der er nøgne kroppe med i programmet. Så det er nok ikke lige det, du skal sætte på til lørdagsflimmer med svigermekanikken.

Det foregår over nogle runder, hvor mere og mere af deltagernes kroppe bliver afdækket, alt imens de bliver spurgt ind til deres forhold til deres krop.

‘Date mig nøgen’ er værd at se, fordi det er et overraskende og underholdende take på datingprogrammer, men i særdeleshed også fordi det udfordrer vores opfattelse af dating.

‘Date mig nøgen’ sæson 2-3 kan ses på TV 2 PLAY.

Foto: TV 2

Værten, Ibi Makienok og en af deltageren i ‘Date mig nøgen’ på TV 2 PLAY.

Love is Blind
Man kan næsten fristes til at sige, at ‘Love is Blind’ er modsætningen til ‘Date mig nøgen’Her skal deltagerne vælge, om de vil giftes med deres date uden nogensinde at have set dem.

De kommer på en række dates i specialbyggede rum, hvor de kun kan høre hinandens stemmer. Hvis de vælger at blive forlovet, får de deres udkårne at se, hvorefter de bliver sendt på et romantisk hotelophold, hvor den fysiske del af forholdet bliver sat på prøve. I sidste ende, efter at have mødt familien, planlagt bryllup og lært hinanden bedre at kende, skal de give deres endegyldige ”ja” ved alteret.

‘Love Is Blind’ kan ses på Netflix.

Koden til kærlighed
Vi lever i en digitaliseret verden. Hvor end vi vender og drejer os, er der skærme, og vi er hele tiden online. Derfor er algoritmerne også blevet vildt gode. De får så meget data på os, at de rent faktisk kender os ret godt. Men kender de os godt nok til at hjælpe os med at finde kærligheden?

Det er det, de prøver at finde ud af i DR’s datingprogram ‘Koden til kærlighed’De har matchet en række deltagere ud fra en algoritme udviklet på DTU og vil gennem en række dates undersøge, om kærligheden kan findes gennem matematiske formler, eller om den er mere end summen af dens dele.

‘Koden til kærlighed’ kan ses på DRTV.

Foto: DR

Annika og Jonathan fra ‘Koden til kærlighed’

Billet til kærlighed
I dette program får deltagerne udleveret to billetter. En med deres navn på og en med et meget normalt dansk navn på. De skal så ud at finde deres rejsepartner og derefter på rejse med en person, de først lige har mødt.

Det er ret spændende at se, hvordan der kan opstå kemi mellem nogle af parrene, selv om det eneste krav de havde til hinanden var, at deres navn skulle være det samme, som der stod på billetten. Og så er det ret sjovt at se, deltagerne lede i storcentre og på gågader efter en person, der er villig til at smide alt og tage på en rejse med dem.

‘Billet til kærlighed’ kan streames på DRTV.

Foto: DR

René og Camillia i ‘Billet til kærlighed’ på DRTV

For genert til at date – kærligheden findes i virtual reality
Dating kan være skræmmende. Er man nu god nok? Siger man de rigtige ting? Der er en million ting, der kan gå galt. Deltagerne i dette program har af flere forskellige årsager haft det svært med at date, derfor får de nu en ny mulighed – dating i virtual reality. De får lavet en digital avatar, lidt som når man prøver at få sin simmer til at ligne sig selv i ‘The Sims’, og med et VR headset, som giver dem mulighed for at lave simple fagter, skal de så på date i den virtuelle verden. Til sidst skal de mødes i face to face og se, om kemien også er der i virkeligheden.

‘For genert til at date’ er en sød og unik nyfortolkning af datingprogrammet som format.

‘For genert til at date’ kan ses på DRTV.

Foto: DR

Hypnodating
Hypnose er en mystisk ting. Det kan få folk til at klukke som en høne og gø som en hund, men kan det hjælpe dig af med angsten for at date?

Den kendte hypnotisør Jan Hellesøe hjælper en række singler med at overkomme deres datingproblemer gennem hypnose. Spørgsmålet er bare, om deres nyfundne evner vedbliver efter hypnoseterapien. Var det dem, som kunne date, eller var det Jan, der manipulerede med dem?

‘Hypnodating’ kan ses på DRTV.

Foto: DR