Celebrity style

Sienna Miller har skabt det ultimative festivallook – perfekt til dig, der både vil være chik og afslappet

- 28/06/2023

Der er både denim og cowboystøvler på menuen- og på den smukkeste tænkelige måde.

Festivalsæsonen er for alvor over os. Men mens vi herhjemme mest har øjnene rettede mod Roskilde Festival, ja, så tilfalder den internationale bevågenhed altså den engelske megafestival, Glastonbury, der ud over sit altid vanvittige musikprogram er kendt som stedet, der tiltrækker de største stjerner og dermed udgør epicentret for den bedste, originale festivalstil.

Det var blandt andet på Glastonbury, at Kate Moss i 2008 sendte Hunter-gummistøvlerne direkte ind på festival ’musthave’ listen, som den smartest tænkelige accessory, efter hun på en ægte våd festivaldag havde sat sine sorte Hunters sammen med vaskede, grå skinny jeans, t-shirt og læderjakke – et look, der siden blev synonym med *ægte* festivalstil.

Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix

Kate Moss, 2008

Men selv om Hunter-gummistøvler stadig er stort set uundværlige i den gigantiske engelske mudderpøl omgivet af musik, så er der plads til nye fortolkninger af, hvordan et godt festivallook kan skrues sammen. Og Sienna Miller, som kan tilskrives næsten lige så meget indflydelse på moden som Kate Moss, har netop leveret årets bedste bud på det ultimative festivallook anno 2023.

Hvor Kate Moss trak festivalstilen i en umiskendelig rocket retning, så er Millers bud på festivallooket tro mod hendes stil og oprindelige bløde boho-udtryk, som hun gjorde til en verdensomspændende besættelse omkring år 2006.

Læs ogå

Shoppegalleri: Her er 12 styles, vi drømmer om at indtage årets festivaler i

Men selv om der er færre vintageblonder og lange halskæder i spil i hendes stil i dag end dengang, så vægter naturlige materialer som denim og kernelæder stadig tungt hos Sienna Miller.

Hendes festivallook består dermed af et denimsæt med en kort denimjakke tilsat korte denimshorts – begge med en tilsyet finish, der gør, at looket ser mere poleret ud, end de afrevne og forvaskede denimelementer, man typisk ser på en festival. Miller runder outfittet af med et bælte i lyst ruskind, hvide cowboystøvler, cat eye solbriller og sin løse, signaturfrisure med naturligt fald.

Alt i alt er Sienna Millers festivallook det ultimative bud på en sammensætning, der indeholder alle de kendte elementer fra festivalgarderoben; denim, støvler og korte shorts, men som qua elementernes lækre finish (indigofarvet denim vask, ingen iturevne kanter og jakkes skræddersyede udtryk) ser langt mere chikt ud, end det, man normalt forbinder med et festivallook.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Festivalgodkendt: Her er læbestiften, der holder