Celebrity

Dronningegemalinde Camilla: Se 28 billeder af hende gennem tiden

- 09/09/2022

Med dronning Elizabeths død er det ikke kun en konge, som England og resten af Commonwealth får. Også en ny dronningegemalinde flytter ind på Windsor Castle.

Da dronning Elizabeth II af Storbritannien torsdag den 8. september 2022 sov ind, omgivet af sin familie på Balmoral Castle i Skotland, blev hendes ældste søn Charles med det samme Storbritanniens nye monark.

Men han er ikke den eneste, der får en ny titel. 

For hans kone, Camilla, der indtil dronningens død havde titlen hertuginde af Cornwall, skal nu bytte den titel ud til fordel for dronninggemalinde.

Titlen er bestemt af af dronning Elizabeth selv, og i forbindelse med sit 70-års jubilæum som regent tidligere på året, udsendte hun et officielt brev, hvori det fremgik, at hun ønskede, at Camilla ville få netop den titel, når Charles blev konge.

Det sker, selvom Camilla det meste af sit voksne liv har været upopulær hos store dele af det britiske folk. Det var særligt efter prinsesse Diana i sit berømte BBC-interview i 1995 om sit ægteskab sagde:

“Vi var tre personer i det ægteskab, så det var en smule overfyldt,” og dermed indirekte bekræftede Charles’ affære med Camilla, som har stået på, siden de begge var unge.

Charles fik dog sin Camilla i 2005, hvor han blev den første, britiske tronfølger til at gifte sig borgerligt.

Siden da er Camillas popularitet dog kun taget til, og dronning Elizabeths ønske om, at hun skulle have den grandiøse titel dronninggemalinde har ifølge flere eksperter været en bekræftelse af det.

Camillas oprindelige navn er Camilla Rosemary Shand, og hun blev født i London i 1947.

Hun mødte Charles i 1970 til en polokamp, hvor de hurtigt fik et tæt bånd. Men ikke tæt nok til, at de blev officielle kærester, og i stedet giftede Camilla sig med officeren Andrew Parker Bowles. De blev efter 21 års ægteskab skilt i 1994, og sammen fik de to børn.

I galleriet herunder har vi samlet 28 billeder af dronninggemalinden gennem tiden, der viser hendes forkærlighed for blandt andet hatte og ikke mindst udendørslivet.

Læs ogå

Dronning Elizabeth II er død: Se 49 billeder fra den britiske regents liv